Şengal Katliamına tepki gösterdiler

Çerkezköy Emek Bileşenleri Platformu temsilcileri Çerkezköy Belediye Meydanı'nda düzenlenen basın açıklaması ile Şengal'de yaşanan katliama tepkilerini gösterdiler. Platform üyeleri adına konuşan Seyit Soydan yaptığı açıklamada " IŞİD katilleri kendisinden olmayan herkesi düşman ilan ederek onları vahşice katlediyor, esir aldığı kadınları pazarlarda cariye olarak satıyor. Bu insanlık dramına hangi vicdan sahibi sessiz kalabilir?" dedi

Şengal Katliamına tepki gösterdiler
20 Ağustos 2014 Çarşamba 07:01

Çerkezköy Belediye Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına Çerkezköy Emek Bileşenleri Platformu üyeleri katılım gösterirken, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı Kayyum Heyeti de katıldı
BASIN AÇIKLAMASI OKUNDU
Çerkezköy Emek Bileşenleri adına basın açıklamasını okuyan Seyit Soydan şu sözlere yer verdi; "Ey işinden evine, evinden işine giden ve günlük geçim derdinden dünyayı unutan halkım; Orada, yani yüreğinin başucunda Irak da, Suriye de: Türkmen, Ezidi, Kürt kardeşlerin savaşın zulmü ile çöller de, dağ başlarında, yollarda açlıktan ve susuzluktan ölüyor. Haberin var mı?
"HANGİ VİCDAN SESSİZ KALABİLİR?"
İslamiyet adına cinayet işleyen IŞİD katilleri kendisinden olmayan herkesi düşman ilan ederek onları vahşice katlediyor, esir aldığı kadınları pazarlarda cariye olarak satıyor. Bu insanlık dramına hangi vicdan sahibi sessiz kalabilir?
"TÜRKİYE HÜKÜMETİ SOYUT BİRŞEY YAPMAMIŞTIR"
ABD, İsrail ve Türkiye hükümetinin desteğini alan IŞİD teröristleri Rojova halkının direnişiyle Irak içlerine çekilmiş ve Musul, Tikrit gibi kentleri ele geçirmiştir. Türkiye'nin Musul Konsolosluğunu ele geçiren caniler 49 insanımızı esir almışlardır. Bunların kurtarılması için Türkiye hükümeti somut hiçbir adım atmamıştır. Savaşın vahşetinden kaçan 1 milyon sivil bölgeden göç etmek zorunda kalmıştır. Musul'dan sonra Erbil, Kerkük ve Şengal gibi Türkmen, Ezidi ve Kürtlerin yaşadığı kentlere saldıran IŞİD ele geçirdiği kentlerde insanlık dışı katliamlar yapmakta ve dünya bu vahşete seyirci kalmaktadır. Dağlara sığınan Şengal'li Ezidiler yaprakları yemekte, çocuklar açlık ve susuzluktan kırılmaktadır"
DAYANIŞMA KAMPANYASI BAŞLATILDI
Basın açıklamasının ardından bir duyuruda bulunan Çerkezköy Emek Bileşenleri Platformu temsilcileri "Mezopotamya'nın kadim inanç toplumu Ezidiler soykırımla karşı karşıya bırakılmıştır. Ezidi kardeşlerimizi bu dar günlerinde yalnız bırakmayalım. İnsanlık onuruna ve değerlerine sürekli sahip çıkan bizler Çerkezköy Emek Bileşenleri Platformu olarak dayanışma kampanyası başlatıyoruz. Acilen ilaç, giysi, konserve ve kuru gıda'ya ihtiyaç vardır. Duyarlı bütün emekçi kardeşlerimizin insanlık adına yardımlarını bekliyoruz" ifadelerini kullandılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş - 10 yıl önce
şengal neresi? ışid tarafından türkmenler katledilirken susanlar çıkıp şengal diyerek ikiyüzlülük yapmasın.
Avatar
mustafa - 10 yıl önce @vatandaş
haberi okuda öyle yorum yap okunan bildiride basın açıklamasında türkmenler den ve herkesin unuttugu 49 konsolosluk görevlisinden de bahsediliyor.