Sergi açılış sırası Kızılpınar’da

Kızılpınar Belediyesi ve Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi işbirliği içinde çalışmalarını sürdüren Dikiş Nakış Kursu’nun yıl sonu sergisi açıldı. Kızılpınar Belediye Kültür Merkezi’nde açılan sergide kursiyerlerin Eylül ayından bu yana hazırladıkları ürünler halkın beğenisine sunuldu.

Sergi açılış sırası Kızılpınar’da
22 Haziran 2011 Çarşamba 00:00

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nin yılsonu faaliyetleri kapsamında Kızılpınar’da da Dikiş Nakış Kursu’nun sergisi açıldı. Sergide 25 kursiyerin Eylül ayından bu yana el emeği ile var ettikleri ürünler sergileniyor.
Kızılpınar Belediye Kültür Merkezi’nde açılışı yapılan sergiye Kızılpınar Belediye Başkan Vekili Yavuz Kütük, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Himmet Çakılcı, İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, İlçe Tarım Müdürü Recep Demirbağ, Kızılpınar Kent Konseyi Başkanı Uğur Erem, Okul Müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
KURSLARIMIZ ÇOĞALARAK DEVAM EDECEK
Dikiş Nakış Kursu’nun açılışı nedeniyle Kızılpınar Belediyesi Kültür Merkezi’nde kısa bir tören düzenlendi. Törende ilk konuşmayı yapan Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci, Dikiş Nakış Kursu’nun 5 yıldan bu yana Kızılpınar’da ortaya yeni şeyler koymasının çok önemli olduğunu söyledi. Dikiş Nakış Kursu’nun yanında farklı alanlarda kurslarla Kızılpınarlılara ulaşmaya çalıştıklarını söyleyen Ekinci, "Okuma yazma kursları, SBS’ye giren öğrenciler için düzenlediğimiz ücretsiz kurslar, İlçe Tarım Müdürlüğü ile gerçekleştirdiğimiz arıcılık kursları gibi farklı alanlarda yapılan çalışmalarla Kızılpınarlıların yanında olmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız ilerleyen dönemde çoğalarak ve farklılık arz ederek yoluna devam edecektir" dedi.
KURSLARI HER ZAMAN DESTEKLERİYORUZ
Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz şehir dışında olduğu için Belediye adına konuşmayı Belediye Başkan Vekili Yavuz Kütük gerçekleştirdi. Kütük yaptığı konuşmada Belediye olarak bu tarz çalışmaları her zaman desteklediklerini ve bu çalışma içinde yer alan herkesi başarılarından dolayı kutladığını söyledi. 
125. YIL ÖĞRENCİLERİNDEN FOLKLOR GÖSTERİSİ
Konuşmaların ardından 125. Yıl İlköğretim Okulu Öğrencilerinden oluşan Halk Oyunu ekibi sahne aldı. Öğrenciler usta eğitmen İsmail Erdoğan yönetiminde Artvin yöresine ait oyunları sahnelediler.
Öğrencilerin başarılı gösteriminin ardından kurdele kesim törenine geçildi. Dikiş Nakış Kursu’nun kurdelesini Belediye Başkan Vekili Yavuz Kütük, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Himmet Çakılcı, İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, İlçe Tarım Müdürü Recep Demirbağ birlikte gezdiler. Kurdele töreni sonrası açılışa katılanlar eğitmen Atiye Tunçbilek’le birlikte sergiyi gezerek, ortaya konulan ürünler hakkında bilgi aldılar.
ÇEYİZDE NE GEREKLİ İSE BUARADA VAR
Açılış yapılan sergi hakkında bilgi veren Halk Eğitim Merkezi Eğitmeni Atiye Tunçbilek, "25 kursiyerimiz geçen sene Eylül ayından bu zamana yüzlerce eser ortaya çıkardılar ve bugün bunları sergiliyorlar. Bu sergide bir genç kızın çeyizinde olması gereken her şey bulunuyor. Kurslarımızın bu şekilde başarılı işler çıkarması, kurslara katılımı da gittikçe artıyor" dedi. Tunçbilek son olarak, 1 Temmuz’da iki aylık bir yaz kurslarının başlayacağını ve tüm Kızılpınarlıları bu kursa beklediğini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.