Ses kirliliğine karşı uygulama başlatıldı

Yaz aylarının gelmeye başlaması ile birlikte cadde ve trafiklerde sıkça görülen motorsiklet uygulamasından sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından araçlarında yüksek sesle müzik dinleyen araç sürücülerine karşı başlattığı uygulama devam ediyor.

Ses kirliliğine karşı uygulama başlatıldı
13 Ağustos 2007 Pazartesi 08:29

PARA CEZASI KESİLMEYE DEVAM EDİLECEK

Araçlarında yüksek sesle müzik dinleyen ve gürültü kirliliği oluşturan araç sürücülerine para cezası ve kanuni işlem yapılmaya devam edildiğini ve sürücülerin araçlarında yüksek sesle müzik dinlememeleri geektiğini belirten İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, "Yaz aylarında cadde ve sokaklarda sıkça görülen tescil edilmemiş motorsikletler ile uygulamalarımızdan sonra, araçlarında yüksek sesle müzik dinleyen araç sürücüleri ile ilgili de uygulama başlatmış bulunmaktayız. Kabahatler Kanunu Yasası'na göre şehir içerisinde yüksek sesle müzik dinlemek ve gürültü kirliliği oluşturmak yasak. Bunun için de araçlarında yüksek sesle müzik dinleyen araç sürücülerine para cezası ve kanuni işlem yapılması ile kontrol işlemleri devam ediyor. Şu ana kadar bir çok araca para cezası kesildi.

UYGULAMA SÜRREKLİ DEVAM EDİCEK

Şehir içerisinde yüksek sesle müzik dinleyen araç sürücüleri gürültü kirliliği oluşturduğu gibi aynı zamanda çevrede de rahatsızlık yaratıyor. Bunun önüne geçebilmek ve gürültü kirliliğini ortadan kaldırmak için uygulama başlamış bulunmakta. Şu ana kadar bir çok araç sürücüsüne para cezası kesildi ve kanuni işlem yapıldı.

Araç sürücüleri yüksek sesle müzik dinleyerek şehir içerisinde gezmesinler. Normal bir şekilde sadece araç içerisinde bulunanların duyabileceği şekilde dinlesinler. Aksi taktirde Trafik Ekiplerimiz kendilerine kanuni işlem uygulayarak 52 YTL'de para cezası kesecekler. Bu amaçla tüm araç sürücülerini duyarlı olmaya davet ediyoruz" dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.