Sessiz kalarak daha fazla suça ortak olmayacağız!

Çerkezköylü kadınlar çocuk istismarlarına ve çocuk cinayetlerine karşı ‘Dur’ demek için Çerkezköy Belediyesi hizmet binası önünde basın açıklaması düzenledi.

Sessiz kalarak daha fazla suça ortak olmayacağız!
09 Temmuz 2018 Pazartesi 13:43

Kadın platformunun gerçekleştirdiği basın açıklamasında 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması  ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşmacı Asuman Cömert, “Bir hafta önce 8 yaşındaki  Eylül, ardından 4 yaşındaki minik Leyla’nın haberleriyle dağlandı yüreklerimiz. Annesi nazar değmesin diye takmıştı nazar boncuğunu boynuna ama bırakın nazar değmesini vahşi, alçak, namussuz eller değdi Leyla'nın ve Eylül'ün savunmasız bedenine. Şimdi hangi beddua, hangi lanet rahatlatacak içimizi? Hangi teselli dindirecek acılı anne ve babanın gözyaşlarını. Çocuk cinayetlerinin ve tecavüzlerinin  sıradanlaştırıldığı bu ülkede daha kaç çocuğunun hunharca katledilmesine seyirci kalacağız? Daha kaç çocuğun, hayatı, düşleri, gülüşleri elinden alınacak? Daha kaç çocuğun anne babasının ağıtları yankılanacak duvarda?” diyen Asuman Cömert, “Küçücük sübyana şehvet duyacak kadar cinselliğini ehlileştirememiş canavarlarla aynı havayı solumaktan utanıyoruz. Yaşanan her tecavüz ve istismar olaylarının ardından lanetler yağdırmaktan utanıyoruz artık. Televizyonlarda hep aynı ses tonuyla sabır ve başsağlığı taziyesi duymaktan utanıyoruz artık. Çocukların güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak bizi yönetenlerin en öncelikli sorumluluğuyken her gün yeni bir istismar haberi ile uyanmaktan utanıyoruz artık” ifadelerini kullandı.



10 YILDA 7 KAT ARTTI

Konuşmasına devam eden Cömert; “Son 10 yıl içerisinde çocuk istismar vakalarının 7 kat arttığı, adliyelerdeki her dört tecavüz davasından birinin çocuklarla ilgili olduğu gerçeği karşısında ‘çocukların çıkaramadığı ses olma’ sorumluluğumuz giderek artmaktadır. Bu sorumluluğun gereği olarak, çocuklara karşı işlenen bu insanlık suçunu önlemede yetersiz kalan politika ve yaklaşımları da masaya yatırmamız gerektiği açıktır. Son yıllarda çocuklara ve kadınlara yönelik sürdürülen politikalar, kadın cinayetlerine karşı sessiz kalıp susanlar, istismar ve tacizleri görmezden gelenler, çocuk istismarı komisyonu kurulması önerisini reddedenler, Diyanetin 9 yaşındaki kız çocuklarının evlendirileceği yönünde verdiği fetvalar, çocuklarımıza yönelik artan tehdidin ve tehlikenin boyutlarını açıkça göstermektedir” dedi.

ÇÖZÜM, KİMYASAL HADIM DEĞİL, ZİHİNSEL HADIMDIR
“Ardından Leyla ve Eylül'ün kaçırılması ve öldürülmesi üzerine tekrar başlatılan idam ve kimyasal hadım tartışmaları, bu konuların çözümü olmadığı gibi, olayın bu noktaya gelmesinin arkasındaki sorumluları gizlemektedir. Gerçek çözümlerin tartışılmasının önüne geçmektir.” diyen Cömert, “Çocuk istismarlarını önlemeye yönelik yükümlülüklerin sağlanması yerine, olay yaşandıktan sonraki durum ve cezaların konuşulmasının istismar vakalarının önüne geçemeyeceği açıktır. Toplum olarak yaşadığımız ahlaki çöküntünün ilacı, ana kucağından itibaren kız ve erkek çocukları arasındaki cinsiyet eşitsizliği kaldırmak, sağlıklı bir eğitim sistemi oluşturmak, sevgi dolu, tertemiz zihinli bireyler yetiştirmektir. Kısacası çözüm, kimyasal hadım değil, zihinsel hadımdır.” diyerek tepkisini ortaya koydu ve ekledi: “Öte yandan, devletimizin, toplumun her alanında kadına ve çocuğa yönelik hakların korunduğu tedbirleri de alması gerekmektedir. Ayrıca, çocuk koruma birimlerinin oluşturulması, bunun yanı sıra istismara yönelik iyi hal ve ceza indirimlerinin derhal kaldırılması içinde gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir.”



ASLA AMA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Cömert, konuşmasının sonuna gelirken “Toplumumuzun da bu konuda daha duyarlı olacağına inanıyor kadın erkek her türlü şiddet ve istismara karşı tek yürek olmaya davet ediyoruz. Ortak hareket ettiğim arkadaşlarım adına rahatlıkla söyleyebilirim ki bizler, sessiz kalarak daha fazla suça ortak olmayacağız, takipçi olacağız, denetçi olacağız. Kirli ve sapık düşüncelerin en değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza daha fazla zarar vermesine asla ama asla müsaade etmeyeceğiz. Çocuk istismarı ve cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla toplandığımız bu platformun oluşumunda, çok büyük emekler veren arkadaşlarım Dilek Tezgel, Gülden Nosel, Meltem Aran, Türkan Şans adına hepinize katılımınız ve duyarlılığınız için ayrı ayrı teşekkür ediyor ve sözü yine bu platformun oluşmasında ve bu aşamalara gelmesinde çok büyük katkı sağlayan arkadaşımız İlke Sarıyar’a veriyorum.”

TEŞEKKÜR ETTİ
İlke Sarıyar da yaptığı kısa konuşmada, “Vatanı korumak çocukları korumaktır. Sevin çocuklarınızı doyasıya, ama onun bir birey olduğunu ve izni olmadan hiç bir bireyin kendisine dokunamayacağı bilincini oluşturmak ve saygı duyulan bir birey olduğunu hissettirmek için izin alarak sevin. Toplumsal farkındalığa duyarsız kalmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.



YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

Çocuk istismarına ve cinayetlerine dikkat çekmek için yapılan basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Başkanı Uğur Can Avcılar ve yönetimi, Atatürk Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Çorlu Kadın Platformu, Saray Kadın Platformu, Kapaklı Kadın Platformu, Cumhuriyet Halk Partisi 27. Dönem Tekirdağ Milletvekili Adayı Uzm. Dr. İsmail Doğaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi 27. Dönem Milletvekili Adayı Gülfer Ümit, Halkçı Liseliler, Çerkezköy Lise Genç Fenerbahçeliler taraftar grubu üyeleri, UltraAslan Çerkezköy Grubu, STK temsilcileri, Çerkezköylü kadınlar, duyarlı vatandaşlar ve öğrenciler de destek verdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.