Şifa bulmaya gittiler şifa dağıttılar

Çerkezköy ve bölgenin tanınmış Ebru sanatçısı Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Ebru öğretmeni Gülhis Başaran ve öğrencileri, gittikleri Kütahya’nın Yoncalı beldesindeki Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hastanesi yönetiminin de katkılarıyla tedavi gören felçli hastalara ve çocuk hastalara Ebru Sanatını uygulamalı olarak gösterdiler.

Şifa bulmaya gittiler şifa dağıttılar
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
24 Temmuz 2019 Çarşamba 14:09

TEDAVİYE KATKI VERDİLER
Kütahya Yoncalı Fizik ve Tedavi Merkezi’nde hastaların ebru sanatını öğrenmenin hastaların moral ve motivasyonlarını inanılmaz yükselttiğini belirten Gülhis Başaran, hastaların iyileşme süreçlerinin hızlandırılmasına katkı sağladıklarını ifade etti. Ebru Sanatçısı Gülhis Başaran tedavi için gittikleri Kütahya Yoncalı Fizik tedavi ve Rehabilitasyon merkezi’nde hastalara Ebru dersi verdi. Gülhis Başaran yaptığı açıklamada, “Ülkemizin kaplıcalarıyla ünlü illerinden olan Kütahya’ya tedavi için gittiğimiz Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yatan çocuk ve yetişkin hastaları görünce tedavilerine bir parça bizim de katkımız olsun diyerek harekete geçtik. Hastane başhekimi ile görüşerek, Ebru sanatını uygulamalı olarak öğreterek hastaların moral ve motivasyonunu yükselterek tedavilerine katkı sağlayabileceğimizi dile getirdik. Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Yönetimi talebimizi olumlu karşıladı ve hastaneden yatan yetişkinler v özellikle de çocuklar Ebru sanatı çalışmalarına büyük bir ilgi gösterdiler” dedi.
ETKİNLİĞE HEMŞİRE VE PERSONEL DE KATILDI
Çerkezköylü Ebru Sanatçısı Gülhis Başaran, hastaların ebru sanatı öğrenmeleri sırasında oldukça neşeli ve keyifli vakit geçirdiklerini  tüm  hastaların gönlüne ve kalbine Ebru Sanatı ile girmeyi başardıklarını kaydederek, “Kütahya Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki  Ebru  etkinliğimiz, Ebru sanatıyla yeni tanışma fırsatı bulmalarını ve denemeleri çalışmalarımız adeta  için bir kurs haline dönüştü. Fizik ve tedavi merkezi yönetimi hastalara uygulamalı ebru sanatını öğretmemizin hastaların iyileşme sürecinde moral ve motivasyonlarını daha da yükselttiğini ve yaptığımız çalışmanın hastaların iyileşmelerine katkı sağladığını belirttiler. Çalışmalarımız tamamen fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi yönetiminin kontrolünde gerçekleştirildi. Ebru etkinliğine doktorlar, hemşireler ve tüm personel de katıldı” dedi.
ÇALIŞMA ÖRNEK OLDU
Ebru Sanatçısı Gülhis Başaran, “Ebru sanatı uygulaması ile buradaki hastaların moral ve motivasyonlarını yükselttik. Aynur Genç, Hülya Ersöz, Naşide Daylan, Saadet Say ve Nurhan Altıntaş’tan oluşan ekibimiz buraya şifa bulmak için gelmiştik. Burada tedavi gören hastaların moral ve motivasyonlarını yükselterek onları Ebru sanatıyla tanıştırdık ve farklı bir şifa kaynağı olmaktan çok mutlu olduk. UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasına alınan Ebru sanatının sağlık üzerindeki olumlu etkilerini ispatlamak için de bizlerin buradaki çalışması güzel bir adım olmuş oldu. İlkini Kütahya’da gerçekleştirdiğimiz bu tür çalışmalarımızı önümüzdeki aylarda başka hastanelerde de yaygınlaştırmak için çalışma yapacağız. Kütahya Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yöneticilerinin de çalışmalarımıza öncülük ederek gereken katkı ve desteğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.