Şiir dinletisine büyük ilgi

Çerkezköy Anfi Tiyatro'da tertip komitesi tarafından düzenlenen, Peygamberimizi anma gecesine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Şiir dinletisine büyük ilgi
04 Eylül 2007 Salı 08:51

Araştırmacı İlahiyatçı Behlül Karak, Avrupalıların Hz. Muhammed'i son peygamber olarak görmediklerini belirtirken, Hz. Muhammet'in ismini, imanı tarif edin diyeceklerin günün uzak olmadığını söyledi. Geceye şiirleriyle büyük renk katan Dursun Ali Erzincanlı'ya ise vatandaşlar büyük sevgi gösterisinde bulundular.

Tertip komitesi tarafından Çerkezköy Anfi Tiyatro'da düzenlenen Peygamberimizi anma gecesine Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Habip Bilgin, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Kapaklı Ak Parti Belde Başkanı Hamit Oral ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen program Veliköy İmam hatibi Adem Karataş ile imamhatip Halil Yurtseven'in Kuran-ı Kerim'den ayetler okumasıyla başladı. Kuran-ı Kerim'den ayetlerin okunmasının ardından Araştırmacı İlahiyatçı Behlül Karak mikrofona geçti.

"PEYGAMBERİMİZİ, O'NA GÖNÜL VERMİŞLER ONLAR"

Kainatın değerini gönül verenlerin anlayacağını belirten Karak " Allah'ın resulü Hz. Muhammed (SAV)'i anlatmaya, tarif etmeye zaman yetmez. Onu anlatmak için zaman kafi değildir. Şaban ayının 20. gününde, mübarek 3 ayların içinde böyle güzel bir gecede sizleri burada görmek bizleri mutlu etti. Peygamberimize gönül vermiş olmasaydınız burada olmazdınız, hepinize teşekkür ediyorum. Peygamberimizi herkes anlayamaz, nasıl altının değerini sarraf anlarsa, Peygamberimizi de ona gönül vermişler anlayabilir.

GENÇLİĞİMİZİN GÖNÜL MİHRABINI BİR BAŞKA YERLERE ÇEVİRMEK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILIYOR Hz. Muhammed'siz hayatın devam etmesi mümkün değildir. O'na bağlı olmadan yürümek mümkün değildir. Gençliğimizin gönül mihrabını bir başka yerlere çevirmek için çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaları böyle yaparak bir yere varmadılar, varamıyorlar ve bundan sonra da varamayacaklar.

HZ. MUHAMMET'İN SEVGİSİ TÜM DÜNYAYI SARACAK

Avrupalılar Hz. Muhammed (SAV)'i son peygamber olarak görmüyorlar. Bir gün onlarda Şam Patriği gibi yollara düşecekler ve Muhammed ismini, imanı tarfi edin diyecekleri gün uzak olmayacaktır.

"İSLAM İMHA İÇİN DEĞİL İHYA İÇİN GÖNDERİLDİ"

İslam, demokrasiyi 'o bir annedir diyerek' Hristyan bir kadına yardım etmesiyle başlatmıştır. İslam dini imha için değil ihya için gönderilmiştir. Vahşet için değil, gönlünüze şevkat ve merhamet için gönderildi. Beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Araştırmacı İlahiyetçı Behlül Karak'ın konuşmasının ardından Dursun Ali Erzincanlı okuduğu şiirlerle katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.