Sıkıntının önüne geçmek adına tahliye vanaları takıldı

Çerkezköy’deki hanelerin çeşmelerinden çamurlu suların gelmesinden dolayı Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İşleri Çerkezköy Şube Müdürü Faruk Şen konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Sularda kimyasal değil fiziksel kirliğin olduğunu ifade eden Şen, “Merkezi alanlarda sıkıntı yok. Uç noktalarda klorda meydana gelen birikmeden dolayı kireçlenmeler çözülüyor ve bu da suların bulanık akmasına neden oluyor. Bazı noktalara su tahliye vanaları koyduk ve en kısa sürede bu sorunun ortadan kalmasını sağlayacağız” dedi

Sıkıntının önüne geçmek adına tahliye vanaları takıldı
27 Mart 2015 Cuma 08:37

 SIKINTI UÇ NOKTALARDA YAŞANIYOR

Çeşmelerden akan çamurlu su sorununa TESKİ Çerkezköy Şube Müdürlüğünden açıklama geldi. Uzun süredir Çerkezköy’ün çoğu mahallesinde çeşmelerden  çamurlu sular akmasından dolayı Mahalle sakinlerinin şikayetleri kesilmezken, TESKİ Çerkezköy Şube Müdürlüğü konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İşleri Çerkezköy Şube Müdürü Faruk Şen konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Altyapı kanalizasyonlarında yapılan çalışmalar sonucunda klor miktarı yükseldi. Yükselen klor değeri kanalizasyon borularındaki kireci çözdüğünden dolayı İlçenin uç noktalarında sular kirli şekilde akmaya başladı” açıklamasında bulundu.

SU TAHLİYE VANALARI TAKILDI

Yaşanan sıkıntıdan dolayı belirli noktalara su tahliye vanaları monte ettiklerini ifade eden Şen, “Huzurevi arkası ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ceviz Sokak mevkilerine su tahliye vanaları koyduk. Merkezi yerlerde su akışı daha fazla olduğu için uç mahallelerde suyun temiz gelmesi için su akışının hızlanması gerekmektedir. Bunu sağlamak içinde su tahliye vanalarını kullanacağız” ifadelerini kullandı.

SULARDA HASTALIĞA SEBEP OLACAK BİR DURUM YOK

Çeşmelerden akan suyun İlçe Sağlık Müdürlüğü ve TESKİ tarafından yapılan laboratuar sonuçlarında koliform bakteri değerinin negatif olduğunu söyleyen Faruk Şen, “Suyun sadece fiziki kirliliği bulunmamaktadır. Onun dışında salgın hastalığa sebep olacak herhangi bakterili bir etkisi bulunmamaktadır” dedi. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.