Sinema kültürümüz yok

Yaz aylarının gelmesi Çerkezköy’deki sinema salonları olumsuz etkilemişe benziyor. Yaz aylarında gişe yapacak filmlerin piyasaya sürülmediğini belirten Cinemy İşletmecisi Cemil Aşut, “Bu dönemde iş yapacak filmlerin çıkmamasının yanında, Çerkezköy’de sinema kültürünün de olmaması işlerimizi olumsuz etkiliyor” dedi.

Sinema kültürümüz yok
04 Temmuz 2011 Pazartesi 00:00

Yaz aylarında gişe yapacak filmlerinin piyasaya sürülmemesi Çerkezköy’deki sinemacıları olumsuz etkiliyor. Eyvah Eyvah 2 filminden sonra iş yapamadıklarını belirten Cinemy İşletmecisi Cemil Aşut, “Önümüzdeki Ramazan Bayramı dönemine kadar sinema piyasasındaki durgunluk devam edecektir” dedi.
RAMAZAN BAYARAMINA KADAR SİNEMADA SEYİRCİ OLMAZ
Yaz sezonunda sinema sektöründe yaşanan durgunluk hakkında görüşlerini aldığımız Cinemy İşletmecisi Cemil Aşut, “Çerkezköy’de sinemaya aşırı ilgi, parmakla sayılabilecek filmler dışında olmamıştır. O filmlerde zaten piyasa tarafından şişirilen ve ön plan çıkarılan filmlerdir. Buradan yola çıkarak Çerkezköy’de kalıplaşmış bir sinema izleyicisinin olmadığını söylemek durumundayım. Televizyon ekranlarında fazlaca tanıtılan bir film olmadığı sürece vatandaşlar sinemamıza pek uğramıyor. Bu duruma rağmen, öğrenciler, gençler ve arkadaş toplulukları gibi daha fazla birlikte hareket etmeyi seven insanlar sinemaya seyircisi oluşturma açısından belli bir potansiyel yaratıyorlar. Ama yaz döneminde insanların zaten tatil mekanlarında olmaları ve kapalı alanlara tıkılıp kalmama isteği sinemaya az olan ilgiyi daha da aşağılara çekiyor. Bu durum yaz sonuna kadar böyle devam edecek gibi görünüyor. Yaz sonu ve Ramazan Bayramı ile birlikte popüler filmler vizyona girecek ve sinema sektöründe hareketlilik yaşanmaya başlayacaktır” dedi.
İNTERNET VE KORSAN FİLM SİNEMAYI OLUMSUZ ETKİLİYOR
İnternet kullanımın ve korsan film satışın sinemayı olumsuz etkilediği belirten Aşut, “2004 yılından buyana Çerkezköy’de faaliyet yürütüyoruz. İnternet kullanımın yaygınlaşması doğal olarak bizlerin işlerini olumsuz etkiledi. Piyasa filmleri 1-2 haftadan sonra sanal ortama düşüyor ve insanlar sinemaya para vermek varken, filmi kalitesiz bir şekilde internetten izliyor. Bunun yanında korsan CD satışı da sinema sektörünü olumsuz etkiliyor. Vatandaş bir filme 7-8 lira veremiyor, filmin CD çıktığında gidip korsan CD’yi 3-4 liraya alıyor. Bu durumu aşabilmek için ülke olarak çok yol almamız gerekiyor.
SİNEMA’DA FİLM İZLEMEK BİR KÜLTÜRDÜR
Sinema’da film izlemek bir kültürdür. Ama ne yazık ki bizim toplumuzda, özellikle de Çerkezköy yerelinde böyle bir kültürün olduğunu söylemek zor. Böyle bir kültürün oluşmamasında eğitim politikalarının yetersizliği ve yönlendirici olmaması yatıyor. Bunun yanında insanların ekonomik durumları, aldıkları maaşlarla zar zor geçinebilmeleri, insanların akıllarından sinemaya gitmek geçse bile bunu uygulayamamalarına neden oluyor. Sanayi bölgesi olan Çerkezköy’de insanlar iş il ev arasında sıkışmış durumdalar. Maddi olarak sokağa çıkma gücü olmayan insanlarımız daha fazla içe kapanarak yaşamaya devam ediyorlar. Böyle bir durumda da sinema ve tiyatro gibi sanatsal üretimin paylaşıldığı yerlerde fazla seyirci beklenmesi hayal oluyor” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.