‘Sınır’ ile engelleri bir kez daha ortadan kaldırdılar

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde Yön Sanat Atölyesi’nin ‘Engelsiz Sanat Karavanı ile Türkiye Projesi’ kapsamında sahnelediği ‘Sınır’ isimli tiyatro oyunu az katılıma rağmen büyük beğeni topladı. Zihinsel engelli oyuncuların oluşturduğu oyuncu kadrosu bir kez daha engelleri ortadan kaldırdıklarını göstermiş oldu

‘Sınır’ ile engelleri bir kez daha ortadan kaldırdılar
30 Mart 2015 Pazartesi 09:03

 HALK EĞİTİMİ MERKEZİ’NDE SAHNELENDİ

Sınır isimli tiyatro gösterisi Halk Eğitim Merkezinde sahnelendi. Yönetmenliğini Erdem Öksüz' ün yaptığı, Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Turgay Tanülkü'nün danışmanlığında Muzaffer İzgü’nün yazdığı Engelsiz Hayat Sınır Tanımıyor tiyatro oyununa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, CHP’li Belediye Meclis üyesi Ali Dede ve çok sayıda vatandaş katıldı.

OYUNUN KONUSU HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Tiyatro öncesinde konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “3 zihinsel engelli arkadaşımızın rol aldığı ‘Sınır’ isimli oyun devlet politikası gereği birbirine düşman olması gereken iki askerin, Mati ile Yuan’ın, kendilerinden başka kimsenin bulunmadığı bir sınır boyundaki ilginç ilişkileri, dostlukları, kavgaları, dünya görüşleri, olası bir savaşla ilgili kaygıları ve eve dönüş özlemleri duygu ve mizah yüklü bir dille ele alınıyor. Ayda bir kez ellerine geçen mektuplarla, komutanlarının yeni emirler vermek için kendileriyle yaptıkları telefon görüşmeleri dışında neredeyse dünyadan tecrit edilmiş bir yaşantı sürdüren Yuan ile Mati, tek teselliyi kurdukları dostlukta bulur ve bir an önce askerliklerini bitirip evlerine, karılarına ve çocuklarına kavuşma düşleri kurarak günlerini geçirmeye çalışmasını anlatmaktadır” dedi.

BİRBİRİNDEN FARKLI KARAKTERİN HİKAYESİ ANLATILIYOR

Akay konuşmasının sonunda ise, “Yerinden yurdundan edilmiş, köylerinden kasabalarından çeşitli yöntemlerle sürülmüş, büyük kente doğru itilmiş, oralarda çok kötü şartlar altında çalışmaya zorlanmış ve sonra hizmet ettikleri insanlar tarafından sürekli horlanan insanlara adanmış Kentli olduğunu iddia eden zengin köylülerin küçümsediği horladığı hamalların, kapıcıların, şoförlerin, garsonların hikayesini anlatmaktadır” diye konuştu.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Yön Sanat Atölyesi sahnelenen ‘Sınır’ isimli tiyatro oyunun ardından tiyatro severleri oyuncular kendilerinden tam not alırken, dakikalarca ayakta alkışlandılar.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.