Siyasi ahlaka uygun kongre istiyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Eski Yönetim Kurulu Üyesi Barış Erdoğan yaptığı açıklamada, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı ve Yönetimi ile CHP Tekirdağ İlçe Başkanlığı’nın ilçe kongre sürecinde seçim ahlakına ve çoğulcu demokrasiye aykırı davranışlar sergilediklerini belirtti

Siyasi ahlaka uygun kongre istiyoruz
26 Kasım 2015 Perşembe 16:15

BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Basın mensuplarını ve toplantıya katılan Cumhuriyet Halk Partilileri selamlayarak açıklamalarına başlayan Barış Erdoğan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“KONGRE SÜRECİNE MÜDAHİL OLACAĞIMI SİZLERLE PAYLAŞMIŞTIM”

“Geçmişi bir hatırlayacak olursak 2012 yılında yapılan Çerkezköy İlçe Kongresi ve 2014 yılında gerçekleşen olağanüstü kongreden sonra, 2015 yılının Ağustos ayında yapılması planlanan kongre sürecine müdahil olacağımız siz değerli basın mensupları ve saygıdeğer Cumhuriyet Halk Partisi üyelerimiz ile paylaşmıştım. Düşüncemizin aynı olduğunu ve çıktığımız bu yolda sonuna kadar mücadele edeceğimizi, bu mücadelemizde üyelerimizin seçme ve seçilme haklarını sonuna kadar savunacağımızı bir kez daha belirtmek isterim.

KONGRE SÜRECİNE SEÇİM ARASI VERİLMİŞTİ

Bildiğiniz gibi 7 Haziran 2015 Genel seçimleri Ülkemiz için son derece kritik bir dönemeç olmuştur. Seçimlerden sonra Cumhuriyet Halk Partisi üstüne düşen vazifenin bilinciyle Hükümet kurma çalışmalarında elinden gelen çabayı göstermiş fakat muvaffak olamamıştır. Gelinen bu son nokta doğrultusunda Türkiye 1 Kasım’da erken seçime gitmiştir. Genel Merkezimizin yayınlamış olduğu GENLGE ile 20 Haziran 2015 Tarihi itibariyle başlamış olan kongre takviminin Partimizin ve ülkemizin uzun vadeli çıkarları göz önüne alınarak ‘Olağan Kongre Takviminin işleyişine ara verilmesine; işlemlerin 2 Kasım 2015 tarihinden itibaren kaldığı yerden devamına’ karar verilmiştir.

BİZ ÇOĞULCU DEMOKRASİ TARAFTARIYIZ

Buraya kadar yapılan her hamle ülkenin ve partinin menfaatleri doğrultusundaydı. Verilen bu aradan sonra maalesef karşımıza farklı bir tablo çıkmaktadır. Biz çoğulcu demokrasi taraftarıyız ve çoğulcu demokrasilerde; düşüncelerin serbestçe hiçbir baskıyla karşılaşmadan söylenebilmesi olmazsa olmazımızdır. Her üyenin, her delegenin tüzük ve yönetmelikle çerçevesinde seçme – seçilme, özgürce konuşma hakkı vardır. Biz işte bu yüzden Cumhuriyet Halk Partiliyiz. 2 Kasım’da tekrar başlaması gereken süreç ne yazık ki Tekirdağ İl ve Çerkezköy İlçe yönetimleri tarafından olumlu ve verimli kullanılamamıştır. Genel Merkez tarafından 3 Kasım’da bildirilen süreç buradan 3 km uzakta olan Kapaklı’da (ki yeni ilçe olmuştur) gayet güzel yönetilmiş kendileri büyük bir özenle ve hızlı bir şekilde kongre takvimini belirlemiştir. Olması gerektiği gibi ilçenin yeni başkanını ve yönetimini sandıkta üyelerine belirleme hakkını 13 Kasım Cuma günü vermiştir. Kendilerini buradan bir kez daha tebrik ediyor yeni oluşacak yönetime şimdiden başarılar diliyorum.

SUÇ DUYURUSU VE İTİRAZDA BULUNDUK

Çerkezköy’de ise durum içler acısıydı. Topu birbirine atan bazı yönetim kurulu üyeleri ve buna çanak tutan İl başkanının vurdumduymaz tavırları yüzünden üzülerek bildirmek isterim ki tarihinde ilk defa Çerkezköy İl Kongresinde temsil edilemeyecektir. Parti üyelerini görmezden gelen bir tutum sergilenmiş, masa başında belirlenen bir delege listesi ilçe yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğunun bilgisi olmadan Çerkezköy İlçe Seçim Kuruluna verilmiştir. Bu parti kültürümüze yakışmayan tutumu sergileyen arkadaşlar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurumuzu yaptık, ayrıca İlçe seçim kuruluna itirazda bulunduk. Bu itirazlarımızı bir tutanak halinde İl başkanlığına bildirmemize rağmen gereken yapılmamış, yapılmamakla birlikte İl sekreteri tarafından Genel Merkeze yalan beyanda bulunularak şikayet tarihimizden 1 gün sonra bir yazı ile her şeyin tüzüğe uygun bir şekilde yürüdüğü bilgisi verilmiştir.

USULSÜZLÜK, TÜZÜĞE VE KONGRE YÖNETMELİĞİNE AYKIRILIK

Gelinen bu noktada Çerkezköy, Çorlu ve merkez Süleymanpaşa ilçe yönetimleri tutanakları ve listeleri gereken şekilde ve sürede yayınlamamış, delege seçimi takvimini net bir şekilde belirlememiş, seçim tarihi ve yeri hakkında üyeyi bilgilendirmemiş bunun sonucu olarak seçimlerin sağlıklı bir ortamda yapılabilmesinin önüne geçilmiştir. Genel Merkez bahsi geçen bu 3 ilçede seçimlerin USULSÜZLÜK, TÜZÜĞE ve KONGRELER YÖNETMELİĞİNE aykırı bir biçimde devam ettiğini tespit etmiş, ilgili sürecin ve seçimlerin durdurulması kararını vermiştir. Görüldüğü gibi sürecin bu şekilde tıkanmasının sorumluları Çerkezköy İlçe yönetimindeki bazı yöneticiler ve buna çanak tutan İl başkanlığıdır.

SEÇME VE SEÇİLME HAKKI HİÇBİR ÜYENİN ELİNDEN ALINAMAZ

Bizim düşüncemiz ve isteğimiz şu yöndedir; Ocak ayı içerisinde yapılacak olağan kurultaydan sonra Çerkezköy’de önceden belirlenen ve bildirilen yer ve saatte tüzüğümüze ve siyasi ahlaka uygun bir şekilde önce bütün üyelerin katılımıyla Delege seçimi ve ardından belirlenen delegelerin katılımıyla ilçe kongre seçimi yapılmasıdır. Başından beri aynı şeyleri söyledik ve söylemeye devam ediyoruz. Seçme ve seçilme hakkı hiçbir üyenin elinden alınamaz.

SEÇİM YAPACAK İLÇELERE BAŞARILAR DİLERİM

Sözlerime son verirken önümüzdeki hafta sonu sandık koyup seçim yapacak olan tüm ilçelerimize başarılar dilerim. Demokrasi mekanizmasının işletilmesi adına büyük işler yapıyorlar. Yeni oluşacak ilçe yönetimlerini şimdiden tebrik ederim.”

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.