Siyasi menfaatleri gereği destek verdiler

​​​​​​​Yeniden gündeme bomba gibi düşen termik santral yapımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Akay, bazı STK ve kuruluşların termik santral yapılmasına destek verdiklerini ifade etti. Akay, kanser vakalarına davetiye çıkartan ve tarım arazilerine yok edecek olan termik santral yapımına bazı STK ve ilçede bulunan birtakım kuruluş başkanlarının siyasi ve ticari menfaatleri gereği sessiz kaldığını ya da destek verdiğini ifade etti.

Siyasi menfaatleri gereği destek verdiler
04 Şubat 2019 Pazartesi 17:46

KÖMÜRÜN ŞAKASI OLMAZ
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay geçtiğimiz Perşembe günü Kurtlar Kıraathanesi’nde vatandaş ile buluştu. Halkın sorunlarını dinleyen Akay, “Biz yaklaşık 1 buçuk yıl boyunca termik santral konusunda hassasiyetimizi aktarmaya çalıştık. Sivil toplum kuruluşlarımız ve başkanlarının bir kısmı hariç toplumun bütün kesimi termik santrale karşı çıktı. Biz bunları anlatırken, ‘Termik santral yapılsın, termik santral güzel bir şeydir. Kömür zararlı değil. Kömür cildimizi güzelleştirir’ diyerek, halka yanlış şeyler aktarıldı” dedi.

5 YILLIK ÇALIŞMALARINI HALKA ANLATTI
Belediye Başkanı Vahap Akay, 5 yılda yapılan hizmetlerle ilgili vatandaşı bilgilendirmek için bir araya geldi. Akay, “Çerkezköy Belediyesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi dere kenarındaki yaklaşık 40 gecekonduyu kaldırdı, dere ıslah oldu. Yıldırım Beyazıt Mahallesi, uzun bir mücadelenin ardından kokudan kurtulmuş oldu. Şimdi Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi o alana bir yol yaptı, biz de oraya bir park kazandıracağız” diye konuştu. 5 yıllık dönem içerisinde altyapı çalışmaları, üstyapı çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri, kültür sanat yatırımları ve park bahçe yatırımları olmak üzere birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Akay; “Kimler neler yapmış kimler neler yapmamış onu konuşalım istiyorum. Kimlerin eli vicdanındaydı, kimler vicdansızlık etti, bunları konuşalım istiyorum. O yüzden siyasetin yavaş yavaş ısındığı bu günlerde, zaman zaman bir araya geldiğim tüm toplantılarda, açık yüreklilikle bunları paylaşmak istiyorum. Yeni bir seçim dönemi Çerkezköy’e, Tekirdağ’a, Türkiye’ye hayırlı olur inşallah” dedi.

SİYASİ MENFAATİ İÇİN TERMİK SANTRALE KİMLER DESTEK VERDİ?
Çerkezköy için bilmece haline gelen termik santral sorusuna yanıt veren Akay, “En temel meselemiz termik santral meselesidir. Ekim 2016’da Çerkezköy Belediyesi bir sabah uyandı. Bakanlığın Ambardere mevkiini termik santral sahası ilan ettiğini söyledi. Sonrasında 10 Aralık’ta, 170 bin nüfusun yanında Çerkezköy’le birlikte 120 bin nüfusun yaşadığı Kapaklı termik santral belasıyla tanıştı. Sonrasında 6 ay süren bir hukuk mücadelesiyle STK’lar, vatandaşlar ve belediyemizin açmış olduğu davalar sonucunda termik santral iptal edildi. Sonrasında tam kurtulduk derken bu defa Pınarça ve Bağlık Mahallesi’ni içerisine alan yerde termik santral çalışmaları başladı. Biz yaklaşık 1 buçuk yıl boyunca termik santral konusunda hassasiyetimizi aktarmaya çalıştık. STK’larımızın bir kısmı hariç toplumun bütün kesimi termik santrale karşı çıktı. Biz bunları anlatırken, ‘Termik santral yapılsın, termik santral güzel bir şeydir. Kömür zararlı değil. Kömür cildimizi güzelleştirir’ diyerek, bunları birileri anlatmaya çalıştı. Biz ise bunun zararlarını anlatmaya çalıştık. Bütün muhtarlarımızla önce Muğla’ya sonra Kahramanmaraş’taki Afşin Termik Santrali’ne gittik. Birilerinin attığı ‘Kömür faydalıdır’ yalanlarına inanmamak için gidip kendimiz görelim istedik. Derdimiz asla siyaset değildi” ifadelerine yer verdi.

“SADECE KÖMÜR DEPOLAMA SAHASI BİZİ MAHVEDECEK”
Diğer il ve ilçelerdeki kömürlü termik santral gezilerinden bahseden Akay; “Yatağan Şahinbey Köyü’nde 500 metrekarelik alan oluşturulmuş. Bunun yarısı kül depolama sahası diğeri de kömür depolama sahası. Yatağan’da bir kömür depolama sahası var. Buradan sanırım belediye meydanına kadar uzanır. Biz orada yaşayan insanlara sorduk. Orada yaşayan insanlar başladı süpürmeye. ‘Bu kömür işte’ dedi. Bir dokunduk bin ah işittik. Sadece kömür depolama sahası bile bizi perişan edecek” açıklamalarında bulundu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.