Siyasi partilerin uzlaşmaz tavırlarını eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, Çerkezköy’deki seçim çalışmaları kapsamında Ulusal Gençlik Derneğini ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Milletvekili Adayı Sucu, mecliste bulunan siyasi partilerin uzlaşmaz tavırlarını eleştirdi

Siyasi partilerin uzlaşmaz tavırlarını eleştirdi
12 Ekim 2015 Pazartesi 17:40

GENÇLER İLE BİR ARAYA GELDİ

Seçimlere kısa bir süre kala siyasi partilerin milletvekili adayları çalışmalarını hızlandırdı. Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, Çerkezköy’de yürüttüğü seçim çalışmaları kapsamında Ulusal Gençlik Derneğini ziyaret etti. Gerçekleşen ziyaret sırasında Kaan Gaytancıoğlu, milletvekili adayı Arzu Mandalı Sucu’ya son yazdığı Politik Lider ve Bülent Ecevit isimli kitabını imzalayarak hediye etti. CHP Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu’yu gerçekleştirdiği ziyarette Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk yalnız bırakmadı.

HALKIMIZ TEK BAŞINA İKTİDARA İZİN VERMEDİ

 Gerçekleşen ziyarette konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu “7 Hazirandaki süreci, sandıktan çıkan sonuçları nasıl değerlendirdikleri çok önemli. Özellikle iktidar partisinin bu sonucu iyi anlayamadığını düşünüyorum. Çünkü kimseye tek başına iktidar olma yetkisi vermedi halkımız. Fakat bunun ille de vereceksiniz tavrıyla ülkeyi tekrar tekrar seçime götürmeye çalışan zihniyetin eseridir ikinci seçim.”dedi.

CHP KOALİSYON HEDEFİNİ KORUDU

Konuşmalarını koalisyon sürecinden bilgiler aktararak sürdüren Milletvekili Adayı Sucu “Hiçbir şekilde Cumhuriyet Halk Partisi masadan kalkmadı. Ve ilk oturduğu günden itibaren koalisyon hedefini korudu. Çünkü biz 7 Haziranda insanların karşısına çıktığımızda bir sürü sözler verdik. Çiftçiye, emekliye, işçiye, asgari ücretliye, kadına, gençlere… O yüzden belki de bunları bir koalisyon ortağı olarak yapabileceğimizi göstermek hem partimiz için hem bizim için hem de içimizdeki enerjiyi size aktarabilmek için önemliydi.”dedi.

CHP'NİN DURUŞU AKP'Yİ KORKUTMUŞTUR

CHP Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu koalisyon masasının neden dağıldığına açıklık getirerek “Aday tanıtım toplantısında basın dışarı çıkartıldıktan sonra Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önemli açıklamalar yaptı. Masadan kalkış sürecini anlattı AKP’nin. Aslında sayın Davutoğlu’nun istemeye istemeye masadan kalktığından bahsetti. Çünkü 17-24 Aralık operasyonlarında adı çok geçmedi. Adı geçenlerin masadan kaldırdığını bize anlattı. Yani bu ne demek oluyor. Saraydan gelen talimatla Sayın Davutoğlu masadan kalkmak durumunda bırakıldı. Çünkü masaya yatırılan bakanların, AKP’lilerin ailelerine dokunulmayacak, hiçbir şekilde çoluğuna çocuğuna uzanılmayacak söyleminde Cumhuriyet Halk Partisinin duruşu AKP’yi korkutmuştur. Duruş şudur, eğer meclise böyle bir araştırma gelirse biz bunun sonuna kadar takipçisi oluruz.”dedi.

TERÖR NEDEN ARAŞTIRILMASIN

Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu açıklamalarının devamında ise yaşanan üç aylık süreç içersinde MHP’nin tutumunu eleştirerek “Bu süreçten sonra MHP’nin tavrına üzüldüm. MHP’nin tabanından tanıdığım insanların iyi yürekliliğini bildiğim için tanıdığım için üzüldüm. Devlet Bahçeli beni şaşırtmadı ama özellikle meclis başkanlığı seçimlerinde gösterdikleri tavır. Neden önemli Meclis Başkanlığı? Meclis Başkanlığı erken seçime götürebilme yetkisi konumundadır. Koalisyon görüşmelerinde ileri bir adım atmaması, kapıları kapatması size verilen oylara saygı duymadığınızın göstergesidir. Ve devamında Cumhuriyet Halk Partisinin bir komisyon kurulsun terör araştırılsın teklifine de yine hiç düşünmeden, beklemeden hayır diyen MHP’dir. Bu da akıllara şu soruyu getiriyor. Neden terör araştırılmasın? Yoksa siz beslendiğiniz için mi diye insan açıkçası sorguluyor.”dedi.

SOSYAL DEMOKRASİ İNSANLARI IRKLARIYLA AYIRMAZ

 Yaptığı açıklamalarının son bölümünde ise HDP’ye yüklenen Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, “Ben HDP’nin sol görüşlü bir parti olmadığını düşünüyorum. Çünkü sosyal demokrasi insanları ırklarıyla ayırmaz. İnsanlıklarıyla baz alır. O yüzden milliyetimizin ne olduğundan daha ileri bir düşüncedir, sol düşünce. HDP ve MHP’nin bu tavrı ülkenin ayrıştırılmasından ileriye gidemez. Tabanından bunlardan haberdar olarak var olan baskılardan kurtulmak amacıyla duruşunu göstermelidir.”dedi.  

ECEVİT FELSEFESİNDE ŞİDDET YOKTUR

CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu’nun konuşmasının ardından Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın konuşmasına teşekkür ederek başladı. Başkan Darçın geçtiğimiz günlerde yaşanan HDP Çerkezköy ilçe binasına yapılan saldırıyla derneklerinin ilişkilendirmek isteyenler cevap verdi. Darçın “Üzülerek söylüyorum, seçim sonrası yüreğimizin yandığı haberler aldık. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Tabi ki ateşe körükle de gidilmemesi gerekiyordu. Burada bir yürüyüş oldu. HDP’ye saldırı oldu. Peşinden ortaya bir yaygara atıldı. Özellikle bir şahsın mekanını basanlar, yıkanlar içinde Ulusal Gençlik Derneği üyeleri de olduğu yönünde söylemler ortada dolaştı. Biz gereken cevabı verdik. Eğer elinizde bilgi, belge varsa çıkarın biz üyelerimizi çıkarmaya hazırız. Çünkü Bülent Ecevit felsefesinden gelen bir dernek yapısında hiçbir zaman şiddete yer yoktur.”dedi.

BİZİM BİR TANE DEĞERİMİZ OLMALI

 Ulusal Gençlik Derneği Çerkezköy Başkanı Erdal Darçın açıklamasının ardından son olarak konuşan isim ise CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk olurken “Ecevit’in partisinde ilçe başkanı olarak görev yapıyorum. Bülent Ecevit’in ilk partisi CHP’dir. Bundan dolayı gurur duyuyorum.”dedi. HDP binasına saldırı konusu üzerine de açıklamalarda bulunan Öztürk “O gün o yürüyüşe tüm ilçe başkanları ortaklaşa yaptık. Bazılarının ön plana çıkma kaygısı seçim kaygısı, ilçe başkanları toplantısında hiçbir siyasi kullanılmayacak kararı almamıza rağmen maalesef bunun önüne geçemedik. Biz Çerkezköy’de ortak değerler üzerinde yaşamaya mecburuz arkadaşlar. Kars’tan gelelim, Van’dan gelelim, Kırklareli’den gelelim, Edirne’den gelelim, her nereden gelirsek gelelim bizim bir tane değerimiz olmalı Çerkezköylülük. Biz bu değerle yaşıyoruz burada.”dedi.

SOHBET HAVASINDA DEVAM ETTİ

 Yapılan konuşmaların ardından Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu’nun gerçekleştirdiği seçim çalışmalarındaki ziyaret, Ulusal Gençlik Derneği üyeleriyle sohbet havasında devam etti.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.