Sizler varsanız ben de varım

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ilçe olmalarının ilk yılını doldurmaları kapsamında Kapaklı Belediyesi Meclis Salonu’nda, Belediye çalışanlarının katılım sağladığı bir etkinlikte kısa bir konuşma yaparak arkasından pasta kesti

Sizler varsanız ben de varım
01 Nisan 2015 Çarşamba 19:34

 BU GURURU SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM

İlçe olan Kapaklı Belediyesi’nin ilk yaşını mesai arkadaşlarıyla kutlamak istediğini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı; “Çok değerli Başkan Yardımcısı arkadaşlar, çok değerli Daire Başkanı arkadaşlarım, çok değerli memur arkadaşlarım, hepinizin burada neden toplandığımızı merak ettiğinizi tahmin edebiliyorum. Şu anda gerçekten gurur duyabileceğimiz ve bu gururu sizlerle paylaşma unsurunu gerçekleştirme zaruretini kendimde gördüğümü özellikle belirtmek istiyorum. Çünkü bunu sizlerle yaşamak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

01.01.1986’DA BELEDİYE OLDUK

Köy tüzel kişiliğinden belediye oldukları zamana değinen Mandalı; “1986 yılında biz bu belediyeyi kurarken 2 bin 500 nüfusumuz vardı. Tabi  o yılları hatırlayacak olursak 31.12.1985 tarihinde biz köy tüzel kişiliğine ait bir coğrafyada yaşıyorduk. Bir gün sonra yani yılbaşı sabahı 01.01.1986 tarihinde bize belediye olduğumuzu söylediler. Biz tabi belediye olduğumuzu pek anlayamadık. Nasıldır, nedir, ne yapmamız gerekiyor? Böyle bir sürecin içinden geçiyorduk. Köy tüzel kişiliğinden çıkıp belediye olmuştuk.” dedi.

RAHMETLİ RECEP GÜVEN BENİ SİYASETE YÖNLENDİRDİ

Siyasete Kapaklı’nın ilk Belediye Başkanı Recep Güven sayesinde girdiğini belirten İrfan Mandalı; “Tabi o dönem siyasette revaçta olan partileri göz önüne aldığımızda onlarla rekabet içinde yürüme zaruretimiz vardı. Biz bunu yürütürken de Ankara’dan dendi ki bize ‘Haziran ayının ilk haftasında Kapaklı, yerel seçimini gerçekleştirecek’. Beni 26 yaşında bir Belediye Meclis Üyesi olarak görevlendirdi kurucu Belediye Başkanı. Ben bu işten pek anlamadığımı, ticareti sevdiğimi söyledim. Fakat kurucu Belediye Başkanı rahmetli Recep Güven beni o tarihlerde konum itibariyle siyasete yönlendirmiş oldu.” açıklamalarında bulundu.

89’DA SEÇİMİ AÇIK ARA KAZANDIK

Kapaklı Belediyesi’nin ikinci yerel seçiminde de adayları olan siyasetçiyi makama çıkardıklarını anlatan Mandalı; “1989 yılında Recep Güven’e Ankara’dan bir yazı geldi. Yazıda Recep Güven’in aday olamayacağı belirtiliyordu. Çünkü veto yemişti. Tabi ben 1989 yılında tekrar Belediye Meclis Üyeliği adaylığına girdim. Yaşım 29’du. Şemsettin Dubaz’ı Belediye Başkanı Adayı yaptık. Sloganımız gayet güzel bir şekilde tuttu, vatandaşımız teveccüh gösterdi ve açık ara seçimi kazanmış olduk.” cümlelerini kaydetti.

SİYASETTE GİRİŞ VARMIŞ, ÇIKIŞ YOKMUŞ

Siyaseti bırakmaya karar verdiği bir dönemin hemen akabinde Belediye Başkanı Adayı olduğunu fakat kazanamadığını dile getiren irfan Mandalı; “1989 – 1994 yılında siyasetten çekilmeye karar verdim. Çünkü ben ticareti seviyordum, siyasette başarılı olamayacağımı düşünüyordum. Ama siyasette giriş varmış, çıkış yokmuş, ben bunu gördüm. 1999 yılında Belediye Başkan Adayı olarak vatandaşımızın teveccühüne rağmen seçimi kazanamamış oldum. 1999 yılında nüfusumuz 20 bin civarındaydı.” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIMIZIN TEVECCÜHÜYLE BELEDİYE BAŞKANI OLDUM

İlk olarak Belediye Başkanı seçildiği zamanı mesai arkadaşlarıyla paylaşan Başkan İrfan mandalı; “2004 yılı geldi. Yine yerel seçimlere Demokratik Sol Parti’den Belediye Başkanı Adayı oldum. Sağ olsun vatandaşımız da teveccüh gösterdi ve ben buraya Belediye Başkanı oldum. 2009 yılında tekrar aday oldum, tekrar vatandaşımız  beni seçti.” dedi.

31.03.2014’TE İLÇE OLDUK

Kapaklı’nın İlçe olduğu süreci anlatan İrfan Mandalı; “2014 yılı geldi. Artık Kapaklı için kabuğunu değiştirme zarureti doğmuş oldu. Artık biz ilçe olduk. İlçe olabilmemizle ilgili 06.12.2012 tarihinde, Cumhurbaşkanı’nın da onayıyla da biz Kapaklı olarak ilçe olduğumuzu gözlemledik. Ama ilçe olmamıza rağmen belde statümüzü terk edememiş olduk. Yasa diyor ki ‘Sizin ilçe olabilmeniz için ilk yerel seçimde, seçimi gerçekleştirmeniz gerekiyor’ Biz 30.03.2014 tarihine kadar beldeydik. O tarihten bir gün sonra yani 31.03.2014 tarihinde Kapaklı İlçe olmuş oldu.” bilgilerini paylaştı.

3 BİN 200’DEN 20 BİN HEKTARA ULAŞTIK

İlçe olduklarından sonra hem nüfus hem de yüzölçümü bakımından bir hayli büyüdüklerini belirten Mandalı; “Kapaklı, 3 bin 200 hektar bir alana sahipken 80 bin civarında bir nüfusumuz vardı. Bu coğrafyaya katılan Yanıkağıl, Karlıköy, Uzunhacı, Bahçeağıl, Pınarça ve Belediye olan Karaağaç da kapanarak Kapaklı İlçesine katılmış oldu. Coğrafyamız bir anda 20 bin hektara ulaşmış oldu. Bu süreçte hiçbir yeri hiçbir şekilde ayrıştırma unsuruna sahip olmadık.” diyerek kendilerine katılan yeni mahallelere ayrımcılık yapmadıklarına vurgu yaptı.

BU BİR EKİP İŞİDİR

Belediyeciliğin bir ekip işi olduğunu ve ekibinin sayesinde var olduğunu kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı Mandalı; “Demek ki biz bugün sizlerle 1 yaşına girip, bunu sizinle beraber kutlayabiliyorsak bu bizim için her zaman övünç ve gurur kaynağı olacaktır. Sizler varsanız ben de varım. Çünkü sizlerin olmadığı yerde ben tek başıma bu işte başarılı olma şansına sahip değilim. Başından beri söylüyorum. Bu bir ekip işidir. Kimse kimseye kızma, üstünlük sağlama unsuruna sahip değildir. Buradaki hiyerarşiyi güzel uyguladığınız takdirde takım olarak başarılı olmuş olursunuz.” dedi.

‘PROJE VEREN’ DURUMUNA GELMEYE BAŞLADIK

Yaptıkları projeler sayesinde büyük gelişme kaydettiklerini belirten Mandalı; “O kadar iyi projelere imza atıyoruz ki neredeyse ‘proje veren’ durumuna gelmeye başladık. Herkese örnek olmaya başladık. Cumhuriyet Tarihi’nden bu yana İlçe olan belediyeleri görüyorum. Onlarla kendimizi kıyasladığımızda maalesef onların fazla başarılı olamadıklarını görüyorum.” açıklamalarını yaptı.

 HEPİNİZ BENİM İÇİN AYRI BİR DEĞERDESİNİZ

Ekibinin yaptığı çalışmalar sayesinde Kapaklı’da gerçekleşen en küçük olaydan bile haberdar olduğunu dile getiren Başkan; “Siz hepiniz benim için ayrı bir değersiniz. Hepiniz benim için ayrı bir gurur kaynağısınız. Hepinizin bu gururu yaşatırken de nasıl bir takım oyunu oynadığınızı ben görüyorum. Bir yerde ufacık bir yaprak kıpırdasın, onun sesi bana geliyor. Ben bunu duyularımla, duygularımla, takımım sayesinde görebiliyorum.” cümlelerini aktardı.

ALLAH YOLUMUZU AÇIK ETSİN

Birinci yaşlarının hayırlı olması temennilerini paylaşan İrfan Mandalı; “Ben tekrar mesai arkadaşlarıma bu takımda beraber oynadığımız için, bundan sonraki nice yıllara beraber gireceğimiz için hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Birinci yaşımız, birinci yılımız hepimize hayırlı uğurlu olsun. Allah yolumuzu açık etsin.” dedi ve ekip arkadaşlarıyla mumları üfleyerek ilk yaş günü pastalarını kesti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.