Sloganlarla yürüyerek HDP binasını bastılar

Dağlıca ve Iğdır'da yitirdiğimiz şehitler için Çerkezköy'de binlerce vatandaş ile teröre lanet şehitlere saygı yürüyüşü düzenlendi

Sloganlarla yürüyerek HDP binasını bastılar
09 Eylül 2015 Çarşamba 18:36


Protesto yürüyüşünde bazı vatandaşlar HDP İlçe Teşkilatı önünde toplanırken, içeri giren birkaç kişi HDP tabelası ve bayraklarını sökerek Teşkilata Türk bayrağını astılar 

VATAN SEVDALILARI KATILDI

Çerkezköy Belediye Meydanı'nda saat 19.00'da başlayan teröre lanet şehitlere saygı yürüyüşüne MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, MHP İl Başkanı Enez Kaplan, BBP Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, SP İlçe Başkanı Mehmet Kalyon ile çok sayıda siyasi ve sivil toplum kuruluşu üyesi ile binlerce duyarlı vatandaş katıldı.

SLOGANLAR ATARAK ÇERKEZKÖY’Ü İNLETTİLER

Töröre Lanet, Şehide Saygı' adı altında düzenlenen yürüyüşte siyasilerin kol kola yürüdüğü etkinlikte, vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile belediye meydanından Vatan Size Minnettar Şehitlik Anıtı’na doğru yürüyüşe geçti. Vatandaşlar yürüyüş boyunca 'Ne Mutlu Türküm Diyene', 'Her Türk Asker Doğar', 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Askere Uzanan Eller Kırılsın', 'Vatan Sana Canım Feda' şeklinde sloganlar attı.

VATANDAŞLARIN ÇOĞU BALKONLARDAN DESTEK VERDİ

Yürüyüş esnasında Atatürk caddesi üzerinde bulunan Kalyon Askeri Misafirhanesi’nde nöbet tutan askerlerin yanına giden çok sayıda vatandaş, askerlere sarılıp 'En Büyük Asker Bizim Asker' diye slogan atarak kendilerine moral verdiler. Ellerinde Türk Bayrakları ile sloganlar atarak yürüyen gruba, yoldan geçen araçlar korna çalarak destek verirken, evinin balkon ya da penceresine çıkan vatandaşlar da Türk Bayrakları sallayarak yürüyüşe büyük destek verdiler.

ÇEVİK KUVVET BARİKATINI AŞARAK BİNAYA GİRDİLER

Vatan Size Minnettar Anıtı önünde toplanan binlerce vatan sevdalısı saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudular. MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, okunan İstiklal Marşının ardından toplanan kalabalığa taşkınlık yapılmaması gerektiğini ifade ederken, bir grup ise Bülent Belen’in konuşmasını dinlemeyip, ‘HDP Basılsın Türk Bayrağı Asılsın’ şeklinde slogan atarak, HDP İlçe Teşkilatına doğru yürüyüşe geçti. HDP Çerkezköy İlçe Teşkilatı önünde toplanan kalabalık grup, daha sonra Çevik kuvvet barikatını aşarak Teşkilata girmeyi başardı.

HDP BİNASININ ARDINDAN KAFEYE ZARAR VERDİLER

İçeride bulunan broşürleri, kitapları, sandalyeleri ve bazı eşyaları ile sökülen parti tabelasını aşağıya atan kalabalık daha sonra atılan malzemeleri ateşe verdi. Kalabalık grup HDP Teşkilatına Türk bayrağı asılmadan alanı terk etmeyeceklerini ifade etmeleri üzerine HDP İlçe Teşkilatına dev Türk bayrağı asıldı. Ardından ilçede bulunan ve yıllarca Öztrak Caddesinde hizmet veren  bir kafeye giden öfkeli kalabalık burada  bulunan camlarını ve kapısını sopalarla kırıp içeriye girerek, büyük ölçüde zarar verdi.

GECENİN İLERLEYEN SAATLERİNE KADAR DEVAM ETTİ

İlçe genelinde binlerce vatandaş gecenin ilerleyen saatlerine kadar cadde ve sokaklarda ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüşe devam ederken, araç sürücüleri de korna çalarak teröre lanet Şehit’e saygı yürüyüşlerine destek verdi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.