Şoförler Çalıştay’ın sonucunu aldılar

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın çağrısıyla siyasilerin ve Marmara Bölgesi Şoför Odası temsilcilerin katılımıyla Çerkezköy Polis Evinde toplantı düzenledi. Düzenlenen toplantıda Ulaştırma Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni genelgeyle Şoför esnafının haklarının büyük oranda korunduğu söylenirken, geçtiğimiz Mart ayı içerisinde yine Polis Evi’nde düzenlenen Marmara Bölgesi D-4 Yetki Belgesi Çalıştay’ına katılan ve destek sunanlara plaketleri takdim edildi

Şoförler Çalıştay’ın sonucunu aldılar
27 Mayıs 2011 Cuma 00:00

Geçtiğimiz Mart ayında Çerkezköy Polis Evinde bir araya gelerek Çalıştan düzenleyen ve buradan çıkan sonuçları Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine ileten Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası temsilcilerinin çalışmaları olumlu sonuç verdi. Ulaştırma Bakanlığı’ndan yayınlanan yeni genelgeye göre şoför esnafının S,J ve M plakadan gelen hakları korunmuş oldu.
AKPLİLER GENİŞ KATILIM GÖSTERDİLER
AKP’li siyasilerin ve Şoför Odaları Başkanları’nın yoğun katılım gösterdiği toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, AKP Tekirdağ Milletvekili Adayları Ziyaeddin Akbulut ve Sait Yazı, AKP Çerkezköy İlçe Başkanı Alaeddin Demirbağ, AKP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil ve Ankara, Düzce ve Marmara Bölgesi Şoförler Odası Başkanları katıldı.
HAKLARIMIZ KORUNMUŞ OLDU
Çerkezköy Polis Evi’nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş yaptı. D-4 yetki belgesinin getirdiği bazı değişikliklerin şoför esnafını zor durumda bıraktığını belirterek konuşmasına başlayan Kuş, “D-4 yetki belgesi S,J ve M plaklarının değişmesini öngörüyordu. 10 gün önce Ulaştırma Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile bu sorun çözülmüş oldu ve şoför esnafımızın hakları korundu. Bu konuda bizlere büyük destek veren AKP Tekirdağ Milletvekili Adayı Ziyaeddin Akbulut’a teşekkür ediyorum “ dedi.
AKBULUT DESTEĞİN DEVAM ETMESİNİ İSTEDİ
Yaşar Kuş konuşmasının ardından AKP Tekirdağ Milletvekili Adayı Ziyaettin Akbulut’u kürsüye davet etti. Konuşmasına Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş ile sık sık görüştüğünü ve şoför esnafının yaşadığı sıkıntılar hakkında bilgi aldığını söyleyerek başlayan Akbulut, “Bizim hükümetimiz nerede bir sorun sıkıntı varsa onun çözümünde usta haline gelmiştir. Ülkemizde 8,5 yıldır istikrar devam ediyor. Bu istikrar devam etmeli ki çok daha büyük işleri başarabilelim. Türkiye sürekli büyüyen bir ekonomi haline geldi ve esnafımızda bu durumdan memnun. Bu büyümenin devamı için desteğinizin devamını bekliyorum” dedi.
ŞOFÖR ESNAFINI KORUYORUZ
Toplantıda kısa bir konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise, Çerkezköy nüfus bakımından hızla büyüyen bir bölge. Buna bağlı olarakta çok fazla J,S ve M plaka kullanan şoför esnafı barındırıyor. Yaşar Kuş ile şoför esnafının sorunlarının çözümü noktasında birçok çalışma gerçekleştirdik. Belediye olarak esnafımızın sorunlarını çözmek ve onları korumak diğer bölgelerle daha rahat rekabet etmeleri sağlamaya çalışıyoruz. Aldığımız kararlar istişare ile alınan kararlardır. Şoför esnafının bu durumun bilincinde olması gerekiyor” dedi.
ŞOFÖR ESNAFI SIKINTILARINI DİLE GETİRDİ
Ali Ertem’in konuşmasından sonra söz alan Şoför Odaları Temsilcileri ise yaşadıkları sorunlara değindiler. Şoför esnafı özelikle yakıtın çok pahallı olduğunu, gemilerde olduğu gibi taşımacılık yapan esnafa da ucuz mazot verilmesi gerektiğini, siyasilerin şoförleri sadece seçim döneminde hatırlamaması gerektiğini dile getirdiler.
PLAKETLER TAKDİM EDİLDİ
Konuşmaların ardından Mart ayında yapılan Çalıştay’a katılan ve şoförlerin sorunlarının çözünme destek sunan Ziyaeddin Akbulut, Erdal Atalay, Adnan Uyumaz, Yavuz Yılmaz, Sadi Aydın, Feyzullah Aktepe, Abdullah Baş, Bülent Gönültaş, Mehmet Bilgin ve Alaeddin Demirbağ’a plaketleri takdim edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.