Şoförlerin sıkıntı ve isteklerini dinledi

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nı ziyaret ederek Oda üyelerinin sıkıntı ve taleplerini dinledi

Şoförlerin sıkıntı ve isteklerini dinledi
19 Ocak 2017 Perşembe 17:07

ODA ÜYELERİNİN SIKINTILARI ANLATTI
Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ı kapıda karşılayan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Kaymakam Abban’a “Hoş geldiniz” diyerek yeni görevinde yeniden başarılar diledi. Çerkezköy’ün sanayi bölgesi olmasından dolayı üyelerinin çoğunun minibüsçü ve otobüsçü; yani taşıyıcı olduğunu ifade eden As, Oda üyelerinin sıkıntı ve taleplerini Kaymakam Abban’a iletti.
KORSAN TAŞIMACILIĞA DEĞİNDİ
Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a oda hakkında bilgiler veren As, Oda üyeleri ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) arasında köprü vazifesi gördüklerini ifade etti. En büyük sorunlarının korsan taşımacılık yapanlar olduğunu dile getiren As, Trafik ve Jandarma ekiplerinin uygulamalar yaptığını, korsan taşımacılığın azaldığını ancak henüz tam olarak önüne geçilemediğini aktardı.
YASADA DÜZENLEME YAPILMASI GEREKİYOR
Korsan taşımacılık yapanlarla ilgili yasada boşluk bulunduğunu ifade eden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Korsan taşımacılık yapanların araçları eskiden olduğu gibi bağlanamıyor. Değişen yasayla bu kişilere para cezası veriliyor ancak araçlar bağlanamıyor. Şikayet edilse de idare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı veriyor. Yasada düzenleme yapılması gerekiyor. Bu konuyu Sayın Milletvekillerimize iletmeniz lazım.” dedi.
ÖNCELİK EĞİTİMDE
Çerkezköy’de göreve başladığı günden bu yana eğitim sorunlarıyla yakinen ilgilendiğini ifade eden Kaymakam Abban, “Eğitimle ilgili bürokratik engelleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ambardere Mevkii’ndeki Eğitim Kampüsü’ne yapmayı planladığı Sosyal Bilimler Lisesi’nin ihalesi yapılmasına rağmen yer teslimi gerçekleşmemişti. Onun tahsisini yaptırdık.” bilgisini verdi.
SIRALARIN YENİLENMESİ GEREKİYOR
Üniversite sınavlarının ilk defa Çerkezköy’de yapılacağına da değinen Abban, “Okullarımızda sıraların yenilenmesi lazım. Bu sıralarda sınav yapılamaz. 20 adet sıra ile öğretmen kürsüsü toplamda 4 bin 200 TL yapıyor. Bu duruma Oda olarak siz de destek olabilirsiniz. Üstelik yenilediğiniz sınıfa Odanızın ismi verilerek orada yaşatılacak. İlk sınav 12 Mart’ta. Kaybedecek zamanımız yok.” dedi.
AS’TAN DESTEK SÖZÜ
Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak imkanları dahilinde katkı sağlayacaklarını dile getiren As, gayretlerinden dolayı Kaymakam Abban’a teşekkürlerini iletti.
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.