Sokak hayvanlarını besleyen geri dönüşüm üniteleri hizmete sunuldu

Çorlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından sokak hayvanlarının beslenmesi amacıyla akıllı geri dönüşüm kutuları hizmete sunuluyor

Sokak hayvanlarını besleyen geri dönüşüm üniteleri hizmete sunuldu
19 Kasım 2014 Çarşamba 07:31

Çevre ve hayvan dostu proje kapsamında Çorlu'nun farklı bölgelerine, sokak hayvanlarını besleyen akıllı geri dönüşüm üniteleri yerleştirilecek. İlk aşamada 2 adet sokak hayvanlarını besleyen akıllı geri dönüşüm ünitesi hizmete sunuldu. Özel tasarıma sahip akıllı geri dönüşüm üniteleri cam, metal ve pet şişeler ile atık pillerin atılmasıyla alt kısmındaki bölmeye köpek–kedi maması boşaltıyor. Atılan geri dönüşümlü atık sayısına göre makinenin bölmeye bıraktığı mama miktarı da artıyor. Ayrıca sokak hayvanlarının ihtiyacını karşılamak amacıyla bir de su bölmesi de bulunuyor.

ÜNİTELER TEST EDİLDİ

Söz konusu projeyle ilgili olarak Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tanıtım toplantısına Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, Sağlık İşleri Müdürü Nedim Testereci, Global Gıda Binbir Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tetikoğlu, Firma Genel Müdürü Timur Paftalı, Hayvan Hakları Federasyonu (Haytap) Temsilcileri, hayvan severler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, akıllı geri dönüşüm makinelerini test etti. Sokak hayvanlarını besleyen akıllı geri dönüşüm ünitesinin özellikleri ve ne şekilde kullanılacağı hakkında firma yetkilileri tarafından bilgi verilmesinin ardından Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, Global Gıda Binbir Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tetikoğlu, Firma Genel Müdürü Timur Paftalı'ya plaket takdim etti.

 HALKIMIZ PROJEYE DESTEK VERSİN

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı yaptığı konuşmada, “Bugün burada Çorlumuza yeni bir hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geri dönüşüm malzemesi olan cam şişeler, pet şişeler, metal kutular ve atık piller, akıllı geri dönüşüm malzemeleri sokak hayvanlarımızın beslenmesine vesile olacak. Herkes evinde kullandığı ürünlerin geri dönüşümlü ambalajlarını ve pillerini bu makinelere atarsa, sokak hayvanlarının beslenmesine katkı sağlamış olur. Çorlumuzun çeşitli yerlerinde 20 makineyi hizmete sunacağız. İleriki zamanlarda bu sayı daha da artacak. Halkımızı bu projeye destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

Geri dönüşümlü malzemelerin toplanmasını ve sokak hayvanların beslenmesini sağlayan proje, vatandaşlar tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Projeye destek veren vatandaşlar Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve projede görev alan personele teşekkür ettiler. Tanıtım törenine katılan vatandaşların atık ambalajlarını makinelere atmasının ardından, sokak hayvanları da beslenmeye başlandı.

Tanıtım töreninin ardından Sağlık İşleri Müdürlüğü'nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, Global Gıda Binbir Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tetikoğlu ve Firma Genel Müdürü Timur Paftalı proje kapsamında bir protokol imzaladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.