Sokak kabusları başladı

20.04.2017 tarihli gazetemizde yer verdiğimiz ‘Sokak düğünlerine karşı şimdiden önlem alınmalı’ başlıklı haberimizde bahsettiğimiz durumlara herhangi bir kurum önlem almayınca, beklenenin öncesinde açılan düğün sezonuyla birlikte sokak düğünleri boy göstermeye başladı. Sadece sokak aralarında değil olur olmadık yerlerde yapılan düğünler, sokak aralarında kapanan yollar, yüksek sesli müzik ve uzun araç konvoylar şikayetlere yol açarken vatandaşlar dertlerine bir muhatap arıyor. Sokak aralarında düğün yapanların evinde hastası olanı, gece mesaiye gidecek olanı veya o an için mesaiden gelmiş olup biraz olsun uyumak isteyenleri, bebeğini uyutmaya çalışanları önemsemediğini kaydeden Çerkezköylü vatandaşlar, “Sokak arasında yapılan düğünler için yetkili makam hangisiyse yaşanma ihtimali olan olumsuzluklar ortaya çıkmadan bu duruma bir an önce el atsın.” siteminde bulundu

Sokak kabusları başladı
12 Mayıs 2017 Cuma 09:04

İşte 20.04.2017 tarihli haberimiz:

Sokak düğünlerine karşı şimdiden önlem alınmalı
Yaz aylarının yaklaşmasıyla düğün sezonu da yavaş yavaş açılmaya başladı. Havaların tam olarak ısınmaması nedeniyle sokak düğünleri henüz boy göstermezken; hava şartlarının biraz daha iyileşmesi durumunda sokaklarda yapılacak düğünler Çerkezköylü vatandaşların canını sıkmaya devam edecekmiş gibi görünüyor. Çerkezköy Belediyesi ekipleri konuyla ilgili önlem almak adına bazı mahallelerde düğün alanları yapıyor ancak vatandaşların sokak düğünlerinden vazgeçip geçmeyeceği merak konusu
YAZ AYLARININ EN BÜYÜK SIKINTILARINDAN BİRİSİ: SOKAK DÜĞÜNLERİ
Çerkezköylü vatandaşların yaz aylarında çektiği en büyük sıkıntılardan bir tanesi şüphesiz ki sokak düğünleri. Sokaklarda yüksek ses ile gece geç saatlere kadar yapılan düğünlerden şikayet eden vatandaşların mağduriyetini en aza indirmek için gerekli çalışmalar yapılıyor ancak düğün sahiplerinin bu çalışmaları ne denli olumlu yönde kullanacağı bilinmiyor.
YILDIRIM BEYAZIT MAHALLE SAKİNLERİ RAHATSIZ
Daha yaz başlamadan tedirginliklerini dile getiren vatandaşlar (özellikle de Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinleri) “Roman vatandaşlar yaz dönemi boyunca bir çocuğa neredeyse 3 kere düğün yapıyorlar. Evinde hastası olan var, gece mesaiye gidecek olan veya o an için mesaiden gelmiş olup biraz olsun uyumak isteyenler var, bebeğini uyutmaya çalışanlar var. Her sene aynı şeyi yaşamaktan bıktık artık. Yetkililerin bu işe acilen bir çözüm bulması lazım.” ifadelerini kullandı.
YILDIRIM BEYAZIT MAHALLESİ’NE DÜĞÜN ALANI YAPILIYOR
Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yapmış olduğu bir açıklamada, “Yıldırım Beyazıt Mahallemiz için Açık Düğün Alanı ile ilgili proje çalışmalarına start verildi. Yaklaşık 3 bin metrekarelik alan üzerinde gerçekleştirilecek olan proje kapsamında sahne yapılacak ve düğün alanı içerisinde çocuklarımız için oyun alanları oluşturulacak. Açık Hava Düğün Alanı projemizin Haziran ayına kadar tamamlayıp, vatandaşlarımızın kullanımına sunmayı hedefliyoruz.” demişti. Bu proje ile sokak aralarında düğün yapmaya pek gerek kalmayacakmış gibi görünürken, mahalle sakinlerinin tek temennisi düğün sahiplerinin bu alanı kullanmaları.
KIZILPINAR MAHALLESİ’NDE DE ALTERNATİF ALAN YAPILDI
Kızılpınar Mahallesi’nde de zaman zaman yoğun şikayet alan sokak düğünleri, genel olarak Çerkezköy Kaymakamlığı’ndan alınan izinle yine Kaymakamlığın gösterdiği okul bahçelerinde yapılıyordu. Çerkezköy Belediyesi’nin alternatif düğün alanı yaratmak için yaptığı çalışmalar da sonlanırken, vatandaşların düğünlerini bu alanlarda yapılması için denetimlerin sıkı tutulması isteniyor.
SOKAK ARALARINDA YAPILAN DÜĞÜNLER MECLİS KARARIYLA YASAKLANMIŞTI
Bilindiği üzere 2010 ve 2011 yıllarında Belediye Meclis kararları sokak aralarında yapılan düğün ve eğlenceler ile düğün, sünnet vs. araç konvoyları yasaklanmış, düğün ve eğlence yapmak isteyen vatandaşların Çerkezköy Kaymakamlığı'na başvurarak ve Kaymakamlığın kendilerine göstereceği okul bahçesinde düğün ve eğlencelerini yapabilecekleri kararlaştırılmıştı.
HİÇBİR DENETİM YOK
Sokak düğünlerinde sesin ve düğünün bitiş saatinin, konvoylarda ise hiçbir denetimin olmadığı belirtilirken, sokak düğünlerinin gece kesinlikle yasaklanmasını isteyen vatandaşlar, Eylül – Ekim aylarına kadar süren düğünler için şimdiden önlem alınması gerektiğini belirti ve yetkili mercileri göreve davet etti.
 


 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.