Sorumluların ortaya çıkması için en gerekiyorsa yapacağız

Çorlu İlçesine bağlı Sarılar Mahallesinde yaşanan tren kazası ile ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın katılımı ile basın toplantısı gerçekleştirildi.

Sorumluların ortaya çıkması için en gerekiyorsa yapacağız
10 Temmuz 2018 Salı 11:08

Çorlu Belediyesi’nde gerçekleşen toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra CHP Tekirdağ Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt katıldı.

BU KAZA GÖSTERDİ Kİ HİÇBİR KONU İHMALE GELMEZ
Toplantıda ilk konuşma Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından yapıldı. Başkan Albayrak konuşmasında  “8 Temmuz 2018 Pazar günü hepimizi derinden yaralayan, elim bir kaza sonucunda son aldığımız rakamlara göre, 24 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 338 vatandaşımızın da yaralandığı acı bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu kaza da göstermiştir ki, bu tür durumlar ihmale, ertelemeye gelmez. Bu olay bizleri derinden sarstı ancak böylesi olaylarda halkımızın kaynaşmasının, birbiriyle yardımlaşmasının gururunu yaşadık. Çorlu ilçemizdeki hastanelerin yaralılar için kan vermek isteyen vatandaşlarımızla dolup taşması, bizleri memnun etti. Trakya insanındaki bu yardımlaşma duygusu önemlidir. Hayatını kaybedenlerin acısını en derinden yaşadık. Rabbim bir daha böyle facialar yaşatmasın bizlere. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu Belediyesi, Muratlı Belediyesi ve Ergene Belediyesi olarak, olay mahalline yakın belediyeler olarak olayın başından beri içinde olduk. Komşu illerimizin ve ilçelerimizin belediye başkanlarına da canı gönülden teşekkür ediyorum. Olayın başından itibaren bizlerle irtibata geçerek destek oldular. Bütün Trakya olarak kenetlendik ve vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalıştık. Sarılar Mahallesi ve Balabanlı Mahallesi sakinlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Girilmez denilen çamur deryasına girerek büyük fedakarlık örneği göstermişlerdir. Kendilerine teşekkür ediyorum. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın.” dedi.

BU ÜZÜCÜ KAZANIN ARDINDAN ULUSAL YAS İLAN EDİLMELİDİR
Başkan Albayrak’ın ardından konuşmasın gerçekleştiren CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak kaza ile ilgili durum değerlendirmesi yaparak Büyükşehir Belediyesi’nin kaza meydana geldiği zamandan kısa bir süre sonra özel ekipmanlarla donatılmış arama kurtarma araçlarının tüm ilçelerden hareket ettiğini belirtti. Öztrak konuşmasında ayrıca “Son derece üzücü bir kaza. Ailelerimizin ve ülkemizin yaraları çok yeni. Bu kazanın araştırması, soruşturması yapılacaktır. Biz de bunun takipçisi olacağız.  Kurtarma operasyonuna Çorlu Belediyemiz 131, Büyükşehir Belediyemiz ve TESKİ de 190 personel ile katılmıştır. Diğer belediyelerimiz muhtelif personel katkıları ile kurtarma operasyonuna katılmıştır. Yine kurtarma operasyonunda 64 iş makinesi Çorlu’dan, 82 iş makinesi de Büyükşehir’den katılmıştır. Ben kurtarma operasyonuna katılan tüm personelimize, vatandaşlarımıza ve gece kaza yerinde bulunan milletvekillerimize teşekkür ediyorum” dedi. Faik Öztrak sözlerine ulusal yas ilan edilmesinde yarar gördüğünü belirterek son verdi.

SORUŞTURMANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Faik Öztrak’ın ardından konuşmasını yapan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ise kazada hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlara da acil şifalar dilediğini belirterek kaza ile ilgili yürütülen soruşturmasının takipçi olacaklarını belirtti.  Aygun sözlerini Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine teşekkür ederek bitirdi.

SORUMLULARIN ORTAYA ÇIKMASI İÇİN EN GEREKİYORSA YAPACAĞIZ
Toplantıda bir diğer konuşmayı CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer yaptı. Candan Yüceer “Bugün çok üzgünüz. Türkiye’nin kalbi bizimle. Ben hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Elbette ki olay vuku bulduktan sonra hızlıca müdahale edelim fakat buradaki asıl amaç böylesi kazaları önlemektir. Fıtrat diyerek sorumluluktan kaçmak çözüm değil. Bu işleri denetlemeyenler öz eleştiri yapmalı. Olayın ihbar anı ile birlikte Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe Belediyelerimiz çok kısa bir süre içerisinde kaza alanına ulaşmıştır. Kazanın nedenleri ve sorumlular ortaya çıkmadığı sürece bu olay son olmayacak. Biz sorumluların ortaya çıkması için en gerekiyorsa yapacağız” dedi.

DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE DAYANIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Yüceer’in ardından sırası ile konuşmalarını gerçekleştiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan da, kazada hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediklerini belirterek dün olduğu gibi bugün de dayanışmaya devam edeceklerini, bu kaza ile derinden sarsıldıklarını belirttiler.

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN
Basın toplantısında son konuşma Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt tarafından yapıldı. Sarıkurt konuşmasında “Bugün çok acı gördük. Bazen sözler hissettiklerimizi anlatmaya yeterli olmuyor. Bu süreç içerisinde bir ve beraber hareket ettiğimiz tüm kamu kurum temsilcilerine teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısı yapılan konuşmaların ardından basın mensuplarının son gelişmeler ve kaza ile yürütülen çalışmalar hakkındaki sorularının cevaplandırılması ile son buldu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.