Sorun erkeklerde daha fazla

Tüp Bebek hakkında düzenlenen toplantıda konuşan Memorial Ataşehir Tüp Bebek Merkezi doktorlarından Dr. Cem Demirel, gerçekleşmeyen gebeliklerde sorunun daha çok erkeklerde olduğunu söyledi. Demirel, "Yüzde 30-35 oranında kadınlardan kaynaklanıyor. Sorun erkeklerde daha fazla" dedi  

Sorun erkeklerde daha fazla
25 Mayıs 2011 Çarşamba 00:00

Özel Çerkezköy Hastanesi ile Memorial Ataşehir Tüp Bebek Merkezi işbirliği ile "Tüp Bebek Bilgilendirme" toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Dr. Cem Demirel,  gerçekleşmeyen gebeliklerde, sorunun daha çok erkeklerde olduğunu söyledi. Dr. Demirel, "Yüzde 30-35 oranında kadınlardan kaynaklanıyor. Erkeklerde daha fazla" dediÇOCUK SAHİBİ OLAMAMA ORANI YÜZDE 10-15Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen "Tüp Bebek Bilgilendirme" toplantısının açılışını Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Türker yaptı. Dr. Cem Demirel hakkında bilgi veren Türker, daha sonra sözü ona bıraktı. Yaklaşık bir saat süren toplantıda "Gebe kalma sorunu" ve bunun nedenleri üzerinde duran Dr. Cem Demirel, tedavi yöntemlerini anlattı. Türkiye'deki çiftlerden yüzde 10-15 oranında çocuk olmama sorunu yaşandığını söyleyen Dr. Cem Demirel, "Biz bu sorunun kaynağı ne ona iniyoruz. Eskiden 1-2 yıl bekliyorduk. Şimdi 3-4 ay içinde buluyoruz. Basit sorularla bilgi sahibi olabiliyoruz. O kadar beklemeye gerek kalmadı" dedi.ERKEKLERİ TEDAVİ ETMEK ZORÇocuk olmaması durumunda sorunun erkek ya da kadından mı kaynaklandığı konusunda yapılan araştırmalarda daha çok erkeklerin ön planda olduğunu anlatan Dr. Cem Demirel, "Sorunun erkeklerde daha fazla olduğu görülüyor. Kadınlardan kaynaklanması yüzde 30-35 oranında" dedi. Bu durumda tedavi yöntemlerini anlatan Demirel, kadınların tedavisinin erkeklere göre daha kolay olduğunu söyledi. "Erkeklerde tedavi zor" diyen Dr. Demirel, sadece varikosel hastalıklarında tedavinin yapılabildiğini kaydetti. Bu tedavilere rağmen gebe kalmama durumunu aşılama ya da tüp bebek tedavileriyle sorunu aştıklarını belirten Dr. Demirel, "Aşılama çok sık uyguladığımız yöntem" dedi. Aşılama yöntemini anlatan Demirel, daha sonra tüp bebek yöntemini anlattı.42 YAŞINI GEÇİRENLERİ TERCİH ETMİYORUZErkeklerde sperm sayısının az olması durumunda tüp bebek yöntemini denediklerini aktaran Dr. Demirel, bu yöntemin nasıl gerçekleştirildiğini anlattı. Labaratuar ortamında gerçekleştirilen tüp bebek yönteminde yüzde 40-50 oranında başarı sağlandığını belirten Demirel, "Bazı aileler gebe kalıyor. Bazı aileler kalamıyor. Uygulamalar yapıyoruz. Bazen bu uygulama birkaç defa devam ediyor. Bazen sonuç alamayacağımızı görürsek kesiyoruz" dedi. Dr. Demirel, 'Tüp bebek' yönteminin 42 yaşını geçmiş kadınlarda uygulamayı tercih etmediklerini belirterek, "Uzun yıllardır evli olan ancak yaşı 42'yi geçmiş kadınlara uygulamıyoruz. 5-6 ay önce evlenmiş olanlarda bazen 44'e kadar uygulayabiliyoruz" dedi. Dr. Cem Demirel daha sonra konferansa katılan hastalara Özel Çerkezköy Hastanesi'nde tüp bebek konusunda ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.