Sorunların ötelenmesi ihanettir

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından Çorlu Deresi üzerine Taşkın Koruma Amaçlı yapılan köprü ve menfezlerin açılışı yapıldı

Sorunların ötelenmesi ihanettir
03 Eylül 2015 Perşembe 23:49

 YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

Gerçekleştirilen açılışa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi birim amirleri ile Çerkezköy Belediyesi personeli katıldı.

2 BUÇUK AYDA TAMAMLANDI

Çorlu Deresi üzerine TESKİ tarafından yapılan Taşkın Koruma Amaçlı yapılan köprü ve menfezlerin açılışında konuşan TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, köprü ve menfezlerin temelini Haziran ayının ikinci haftasında attıklarını ve 2 buçuk ay gibi bir sürede tamamlayarak hizmete açtıklarını belirterek, “Temelini attığımız menfez ve köprülerin 2 buçuk ay içerisinde tamamlanması nedeni ile mutluyuz. Bugün açılışlarında sizlerle beraber olmaktan son derece gururluyuz” dedi. 

“ÖNLEM AMAÇLI YAPIYORUZ” 

Dere ıslah çalışmasının doğrudan Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin sorumluluğunda olmadığını fakat Büyükşehir Belediye Başkanı ve Meclisi’nin görevlendirmesi ile önlem amaçlı olarak bu çalışmaları yaptıklarını kaydeden TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, daha önce kış aylarında ve şiddetli yağan yağmurların ardından ciddi sıkıntıların yaşandığını ve bu sıkıntıları aşmak için Projeler Daire Başkanlığı ile Yatırımlar Daire Başkanlığı’nın ciddi çalışmalar ortaya koyduklarını ve projelendirme çalışması yaptıklarını ifade etti. 

ÇERKEZKÖY’E MÜJDE

Çorlu Deresi’ndeki çalışmaların ardından şehir merkezinde taşkın ve su baskınlarına karşı proje geliştirdiklerini ve 4 bin 78 metre uzunluğunda kapalı yağmur suyu kanalı yapacaklarını ifade eden TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, bunun 2 bin metresini bu yıl içinde, 2078 metresini ise gelecek yıl yapacaklarını dile getirdi. Yapılacak çalışma ile İmar Sitesi, Kartal, Başarır Sokak gibi noktalardaki su taşkınlarının önlenmesinin amaçladığını belirten TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, ilk etabın proje çalışmasının tamamlandığını ve kısa sürede çalışmaların başlayacağını söyledi.

İÇME SUYU ŞEBEKESİ DEĞİŞECEK 

Çerkezköy içme suyu hattının büyük bölümünün aspes borulardan oluştuğunu ve bu boruların, ekonomik ömrünü tamamladığını belirten TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, “Çerkezköy’ün içme suyu hattını yenilemek için çalışmalara başladık. Bunla ilgili İller Bankası’na müracaat ettik. İçme suyu hattını modern hale getirmek için projelendirme çalışmamız sürüyor” dedi.

KIZILPINAR’IN ALTYAPISI YAPILACAK

Çerkezköy’ün kanalizasyonlarının derelere aktığını belirten TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, “Derelere bırakılan kanalizasyonları kollektör hattı ile toplayarak yapımı devam eden ve gelecek yıl açılacak olan İleri Derece Biyolojik Arıtma Tesisi’ne bağlayacağız. Şuanda tesisin yapımı devam ediyor. Bu proje kapsamında Kızılpınar Mahallemizin de tüm kanalizasyon hattını yeniden yapacağız alt yapıyı tamamlayacağız” dedi.

“DSİ’DEN ÇÖZÜM ÜRETMESİNİ BEKLİYORUZ” 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ve TESKİ’ye yatırımlarından dolayı teşekkür eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ıslah projelerinin su taşkını riskini azaltacağını belirterek, “Maalesef 2002, 2012’de sel felaketleri yaşanmasına ve akabinde DSİ yetkililerinin sorunu çözeceklerini açıklamalarına rağmen bir türlü sorun çözülmedi, adımlar atılmadı. Açıklamalar hep havada kaldı. Şimdi DSİ’nin yapacağı gölet projesini biran evvel yapmasını istiyoruz çünkü Çerkezköy halkının bir kez daha su taşkını, sel felaketi yaşamaya tahammülü yok. DSİ’nin bu konuya hassasiyet göstermesini arzu ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 

GÜZEL GELİŞMELER 

TESKİ’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı, kanalizasyon, içme suyu şebekesi gibi sorunları kucağında bulduğuna dikkat çeken Başkan Vahap Akay, Çerkezköy’ün 80’li yılların sonunda yapılan ve şuanda 3. dünya ülkelerinin kullandığı aspes borulardan içme suyunu içtiğini, Kızılpınar’ın altyapısının 25 yıllık olduğunu, Cumhuriyet, İstasyon, Bağlık gibi mahallelerde kanalizasyon sorununun bulunduğunu belirterek, “Bugün TESKİ Genel Müdürümüzün açıklamaları bizleri sevindirdi. Kızılpınar’ın ve diğer kanalizasyon sorunu olan noktalardaki kanalizasyon sorunun giderilecek olması, içme suyu hattının yenilenecek olması çok güzel gelişmeler” diye konuştu. 

KIZILPINAR’IN ÜST YAPISI DA YAPILACAK 

Kızılpınar’da altyapı çalışması bittikten hemen sonra Büyükşehir Belediyesi ile birlikte üst yapı çalışmasına başlayacaklarını ve yolları, kaldırımları yapacaklarını ifade eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, Çerkezköy’de de içme suyu hattının yenilenmesi çalışmalarında vatandaşları en az şekilde mağdur ederek, çalışmaların tamamlanmasını sağlayacaklarını kaydetti. 

“SORUNLARI ÇÖZME GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ”

Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise bugün itibari ile göreve geleli 512 gün olduğunu ve bu 512 günün hiç birini boşa harcamadıklarını belirterek, “Çerkezköy’de 123 bin, Kapaklı’da 86 bin insan yaşıyor ve her yıl buralar sürekli göç alıyor. Buralara yapılacak hizmetlerin ötelenmesi bu bölgeye, bölge insanına ihanettir. Elimizdeki imkanlar dahilinde hiçbir sorunu ve talebi ötelemeden yılların biriken sorunlarını çözme gayreti içerisindeyiz” açıklamasını yaptı. 

DAHA ETKİN VE HIZLI İŞLEM 

1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde daha etkin ve hızlı işlem vereceğini, vatandaşların büyükşehir Belediyesi ile ilgili iş ve işlemlerini ilçelerde Büyükşehir Hizmet Binalarında görebileceklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy’ün son 13 yılda iki sel felaketi yaşadığını ve birisinde kendisinin de Çerkezköy’de olduğunu ve olayı bizzat yerinde gördüğünü belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk sahasında olmamasında rağmen köprü ve menfezleri yaptıklarını, Çorlu Deresi’ni rahatlatmak için çalışmalarda bulunduklarını kaydetti. Çerkezköy’ün içme suyu altyapısını hiç oy almasalar bile değiştireceklerini ve vatandaşlara aspesli borulardan su içirmeyeceklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kızılpınar’ın da tüm altyapısı ile beraber yollarını, kaldırımlarını yapacaklarını söyledi.

ALBAYRAK KOYUNU AZAD ETTİ

Açıklamaların ardından kurdele kesimine geçildi. Açılışta kurban edilmek üzere getirilen koyun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından azat edildi. Kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildikten sonra katılımcılar köprü ve menfezleri gezerek kısa incelemelerde bulundular.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.