Soydaşlarımız ile buluştular

Bulgaristan'ın Dulovo şehrinde Geleneksel At Yarışları ve Güreşleri Festivali'ne katılan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, Belediye Meclis Üyesi Osman Öztürk ve beraberindeki heyet Çorlu'ya döndü

Soydaşlarımız ile buluştular
23 Haziran 2011 Perşembe 00:00

Bulgaristanın Silistre ilinin Dulovo ilçesine bağlı Sungular Köyü'nde geleneksel at yarışları ve güreşler düzenlendi. Kökeni yüzyıllaröncesine dayanan at yarışları ve güreşlerin sonuncusu Sungular Köyü'nde bulunan Koşu Alanı ve Güreş Sahası'nda düzenlendi.
15 BİN KİŞİ İZLEDİ
15 bin sporseverin katıldığı etkinlikte at binicileri ve güreşçiler kıyasıya yarıştılar. Kıran kırana geçen at yarışları ve güreşlerin sonunda dereceye giren at binicileri ve güreşçilere para ödülleri ve çeşitli hediyeler verildi. Karnaval havasında düzenlenen yarışlarda geleneksel Türk sporları olan at yarışları ve güreşler bir kez daha yaşatıldı. Yarışları ilgiyle izleyen sporseverler, başarılı olan sporculara alkışlarla destek verdiler.
İLGİ ÇOK BÜYÜKTÜ
Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ruşen Rıza, HÖH Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Saliha Emin, Milletvekilleri Günay Sefer, Kamen Kostadinov, Mithat Tabakov, Hasan Ademov, Hasan Hacı Hasan, Dulovo Belediye Başkanı Güner Ramis, Dulovo Belediye Balkan Yardımcısı Altan Çauşev, Dulovo Belediye Meclis Başkanı Sezgin Galib, civar şehirlerden gelen belediye başkanları ile HÖH Partisi il ve ilçe başkanlarının hazır bulunduğu etkinlik 15 bin sporseverin katılımıyla gerçekleşti.
ÇORLU'NUN KARDEŞ ŞEHRİ
Dulovo Belediyesinin kardeş şehri olan Çorlu'dan da Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, Belediye Meclis Üyesi Osman Öztürk, Ulaştırma Müdürü Hasan Güngör, Muhasebe Müdürü Kamuran Tezcani Mahalle Muhtarları Ahmet Özgür ve Salim Sarıer, Çorlu Balkan Türkleri Dernek Başkan Yardımcısı Güner Çetin, Dernek Yönetim Kuruku Üyeleri Ramis Çınar, Sedrettin Şen ve Ferhat Kurtulmuş ve Dernek Üyeleri de katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.