Soydaşlarımızı yalnız bırakmadılar

Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri ve personeli ile bir grup işadamı Bulgarsitan'ın Deli Orman Bölgesi'ndeki soydaşlarımızın şenliğine katılarak, burada yaşayan soydaşlarımızı yalnız bırakmadılar.

Soydaşlarımızı yalnız bırakmadılar
22 Ağustos 2007 Çarşamba 08:48

Deli Orman Bölgesi'nin Şummu iline bağlı Kliment (Enberler) Köyü'nde düzenlenen şenliklere son 4 yıldır aralıksız katılan ve burada düzenlenen şenliklere ayrı bir renk ve hava katan Çerkezköy Belediyesi, bu yıl da şenliklere iştirak ederek, buradaki soydaşlarımızın sevinçlerine ortak oldular.

TOPLU SÜNNET DÜZENLENDİ

Çerkezköy Belediyesi'nin maddi ve manevi desteği ile Bulgaristan'ın Deli Orman Bölgesi'nde toplu sünnet düzenlendiğini belirten Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Abdülgani Yüce, "Bu yıl 9'uncusu düzenlenen Bulgaristan'ın Deli Orman Bölgesi Şumnu ili Kliment Köyü Toplu Sünnet Şöleni'ni yine Çerkezköy Belediyesi olarak iştirak ettik. Şölende 103 çocuğumuzu sünnet ettirerek, erkekliğe ilk adımlarını atmalarına vesile olduk. Ayrıca şenliklerde at yarışları ile güreşler de yapıldı" dedi.

KİMLER KATILDI?

Kliment Köyü'nde düzenlenen şenliklere Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Kenan Demir ve M. Salih Yüzbaş'ın yanısıra Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, Belediye Veterineri Şevket Halimoğlu, Belediye Emlak Servisi Şefi Nevzat Kumru, Bahçeağıl Muhtarı Rıdvan Sunar, Belediye Sağlık İşleri Ekibi ile Dr. Fikret Özgür, Dr. Metin Mutlu'nun yanısıra işadamları Servet Demirci ve Hüseyin Karaca'nın katıldığını belirten Belediye Meclis Üyesi Abdülgani Yüce, "Kliment Köyü'nde düzenlenen şenliklere iştirak etmek üzere kafilemiz Perşembe günü öğleden sonra Çerkezköy'den ayrıldı ve aynı akşam Bulgaristan'ın Şumen iline vardı. Buradaki konaklamanın ardından Cuma günü sabah saatlerinde şenliklerin yapılacağı Kliment Köyü'ne vardık.

SICAK KARŞILANDIK

Burada Köy Muhtarı Osman Hamit ve Festival Komitesi tarafından ekibimiz çok güzel ve sıcak bir şekilde karşılandı. Burada yaşayan soydaşlarımız, Çerkezköy'den gelen misafirlerini oldukca sıcak bir ilgi ile karşıladılar. Köy halkı Çerkezköy Belediyesi'nin her yıl şenliklere katılmasını ve kendilerine sahip çıkmasından son derece mutlu olduklarını bizlere açık bir şekilde ifade ederek, Çerkezköy Belediyesi'ni kardeş bir Belediye olarak gördüklerini ifade ettiler. Karşılaştığımız bu sıcak ilgi ve alaka bizleri son derece mutlu etti.

103 ÇOCUK SÜNNET ETTİRİLDİ

Karşılamanın ardından yapılan dua ile toplu sünnetlere geçildi. Çerkezköy'den bizimle beraber oraya giden Dr. Fikret Özgür ve Dr. Metin Mutlu gün boyu yaptıkları sünnetler ile toplam 103 çocuğu sünnet ederek, erkekliğe ilk adımlarını atmalarına vesile oldular.

Buradaki sünnet masraflarını ve şenliklerin diğer masraflarının büyük bir kısmını Belediyemiz karşıladı ve sünnet olan çocuklara Belediye Başkanımız Ali Ertem'in gönderdiği çeşitli hediyeleri verdik ve takılarını taktık" dedi.

KATKIDA BULUNUYOR

"Çerkezköy Belediyesi'nin kendilerinin yanında olması soydaşlarımızı son derece mutlu etti" diyen Belediye Meclis Üyesi Abdülgani Yüce, "Bu tip organizasyonlara katılmak, sahip çıkmak Avrupa'da yaşayan soydaşlarımızın Türklük ve müslümanlık şuurlarının gelişmesine katkıda bulunuyor" dedi.

BAŞKANI DA ZİYARET ETTİLER

"Sünnet şöleninin ardından oluşturdukları bir ekip ile Kaolinova Belediye Belediye Başkanı Nida Ahmet'i makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulunduk" diyen belediye Meclis Üyesi Abdülgani Yüce açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Belediye Başkanı Nida Ahmet'e Eylül ayı başında yapılacak olan yerel seçimlerde başarılar diledik ve kendilerine her türlü konuda destek olacağımızı bildirdik. Gerekirse Türkiye'de yaşayan soydaşlarımızı seçim günü Bulgaristan'a taşıyacağımızı ve orada oy kullanmalarını sağlayacağımızı ilettik.

BAŞKAN ÇOK MUTLU OLDU

Belediye Başkanı Nida Ahmet, kendisine yaptığımız ziyaretten ve verdiğimiz destekten dolayı bizleri çok teşekkür etti ve memnuniyetini ifade etti. İki Belediye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve arttırılması gerektiğini belirten Nida Ahmet, kendisinin yeniden seçildiği takdirde 1.5 sene sonra yapılacak olan yerel seçimlerde Çerkezköy'e gelerek, seçim çalışmalarımızda aktif olarak çalışacağını ifade etti.

Bu ziyaretin ardından ekip olarak oradan ayrıldık ve Bulgaristan'daki tarihi ve kültürel mekanları gezerek günü tamamladık. Cumartesi günü ise Varna iline geçerek, Varna'yı gezdik ve incelemelerde bulunduk.

AT YARIŞLARINA VE GÜREŞLERE DE KATILDILAR

Pazar günü ise yeniden Enberler Köyü'ne dönerek, burada devam eden şenliklere katıldık. Pazar günü yapılan şenlikler düzenlenen at yarışları ile başladı. At yarışlarında dereceye giren atlara ve binicilerine Belediye Başkanımız Ali Ertem'in gönderdiği çeşitli hediyeleri verdik. Öğleden sonra ise festival programında yer alan güreşler başladı. Kıran kırana geçen güreşlerde derece yapan güreşçilere yine Belediye Başkanımız tarafından gönderilen hediyeleri verdik. Ayrıca en iyi güreşen güreşçiye Belediye Başkanımızın hediyesi olan koçu da verdik."

Güreşlerin tamamlanması ile birlikte festivalin sona erdiğini belirten Belediye Meclis Üyesi Abdülgani Yüce, "Dolu dolu geçirdiğimiz 3 günün ardından Çerkezköy'e döndük" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.