Sözde Ermeni Soykırımı iddiaları Emperyalist Bir Yalandır

Vatan Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı 24 Nisan Cuma Günü ilçe binasında yaptığı basın açıklamasıyla Sözde Ermeni Soykırımı iddialarına tepki gösterdi

Sözde Ermeni Soykırımı iddiaları Emperyalist Bir Yalandır
26 Nisan 2015 Pazar 16:09

Vatan Partisi Çerkezköy’de de Sözde Ermeni Soykırımı iddialarına tepki gösterdi. Vatan Partisi Çerkezköy 24 Nisan Cuma Günü İlçe Başkanlığı binasında saat12.00’da basın açıklaması gerçekleştirdi. Vatan Partisi İlçe yönetimi adına İlçe Başkanı Onur Akman yaptığı açıklamada “Vatan Partisi Türkiye’nin dört bir yanında yaptığı sözde ‘Ermeni Soykırımı Günü’ olarak kutlanan 24 Nisan’da yürüyüş, miting, konferans ve basın açıklamaları düzenleyerek Ermeni Soykırımının yalan olduğunu Dünya kamuoyuna ilan ediyor. Biz de bugün burada Çerkezköy’de Ermeni Soykırımın emperyalist bir yalan olduğunu haykırıyoruz.”dedi.

“AVRUPA PARLAMENTOSU AVRUPA HUKUKUNU ÇİĞNİYOR”

 Vatan Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Onur Akman “AİHM’e göre 1915 olayları ‘soykırım’ kapsamında değildir. AİHM, 1915 olaylarının Yahudi Soykırımı’na benzemediğini de vurgulamaktadır. Bilindiği gibi AİHM kararları bütün Avrupa Devletleri için bağlayıcıdır. Avrupa Parlamentosu için de bağlayıcıdır. Avrupa Parlamentosu, Avrupa hukukunu çiğnemektedir.”dedi.

“SOYKIRIM YAPMADIK, VATANIMIZI SAVUNDUK”

Onur Akman konuşmasını “Biz gerçeklere, hukuka ve Kurtuluş Savaşımızın haklılığına dayanıyoruz. Tehdidin kaynağını doğru saptıyoruz. Cumhuriyetimiz ve vatan bütünlüğümüz hedef alınmıştır. Bu karar çürüyen emperyalist Avrupa’nın kararıdır. ABD emperyalizminin “Büyük Kürdistan” planına alet olmaktadırlar. Avrupa Parlamentosu’nun bu emperyalist kararını yırtıyor ve Avrupa çöplüğüne atıyoruz. Hiçbir güç Türkiye’yi diz üstü çökertemez! Biz büyük Türk Milletiyiz! Soykırım yapmadık vatanımızı savunduk!” diyerek sürdürdü.

“ABD VE TÜRKİYE ARASINDA BİR SORUNDUR”

Vatan Partisi İlçe Başkanı Onur Akman ABD’nin Ortadoğu üzerindeki çıkarları doğrultusundaki Büyük Orta Doğu Projesine değinerek “Rus arşivlerinde de yer alan belgede, Ermeni Devlet adamı Karinyan ‘Ermeni milliyetçiliğinin tarihi emperyalizm ile işbirliği tarihidir.’diyor. Bu sorun Amerika ile bizim aramızda olan bir sorundur. Türkiye topraklarının bir kısmını da içine alan Müslüman bir İsrail devleti yaratmak istiyorlar. Ermeni meselesi bunun bir parçasıdır. Bu sorundan kurtuluşun iki yolu var: Ya emperyalist ülkelerin güdümünden kurtulup bölgede yaşayan ulusları çıkarcı devletlerin elinden kurtarırsınız ya da ABD ve Avrupa Birliği’nin politikalarına boyun eğip ülkenizi böldürürsünüz.”diyerek konuşmalarını noktaladı.     

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.