Sözdinler, basın mensuplarını ağırladı ​

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bölgede görev yapan basın emekçileriyle bir araya geldi

Sözdinler, basın mensuplarını ağırladı ​
16 Ocak 2019 Çarşamba 20:29

ÇALIŞMALARINDA BAŞARILAR DİLİYORUM
ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, programda yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle, basınımızın değerli mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tekrar kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Sizlere, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu olarak yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar hakkında kısaca bilgiler vermek istiyorum.

252 FABRİKADA YAKLAŞIK 77.000 ÇALIŞAN
ÇOSB milyarlarca dolarlık üretim ve ihracat yapan, Türkiye’nin en başarılı şirketlerinin bulunduğu seçkin bir üretim üssüdür. Bölgemiz, bünyesindeki 41’i uluslararası yatırımcı olmak üzere 252 fabrikada yaklaşık 77.000 çalışanıyla üretime katkı sunmaktadır. Bu istihdam sayıları her geçen gün artmaktadır. ÇOSB, yakın tarihe kadar tekstil alanında daha çok bilinmesine rağmen; kimya, plastik, lastik, kauçuk, elektrik-elektronik, gıda ve özellikle son yıllarda ilaç sektöründe ciddi sayıda işletmenin yer aldığı karma bir organize sanayi bölgesi haline gelmiştir.

PROFESYONEL YÖNETİM KADROSU
ÇOSB, sanayicisinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek, eğitimli ve tecrübeli personeli, tüm hizmetlerin tek durak ofis mantığı ile karşılandığı modern ofisleri, insana ve doğaya saygıyı ilke edinmiş profesyonel yönetim kadrosu ile hizmet ediyor. Trakya’nın en iyi altyapısına sahip itfaiye teşkilatımız, geniş araç parkımız ile alt yapı ve üst yapı hizmetlerimiz ile kurulum ve gelişme aşamasındaki pek çok organize sanayi bölgesine örnek oluyoruz. Avrupa ülkelerine yakınlığımız ihracatta firmalarımıza ekstra imkanlar sunmaktadır. Geniş bir kara, hava, deniz, demiryolu ulaşım ve lojistik imkanlarına sahibiz. İstanbul'a yakınlığımız ve geniş ulaşım olanaklarımızla İstanbul sanayisinin gelişme hinterlandı içindeyiz.

KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMAYI İLKE EDİNDİK
Sanayiciler olarak bizler bölgemizin gelişmesine katkı sağlayacak her çalışmanın içerisinde oluyoruz. Her yıl bölgemizden onlarca firmanın Türkiye’nin en büyük firmalarının içerisinde yer alması bölge olarak gücümüzü göstermektedir. Biz tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli bir şekilde çalışmayı ilke edindik. Bugüne kadar bu yönde çalıştık, bundan sonra da aynı şekilde çalışacağız.

ÇOSB’DEKİ FİRMALARIN SU İHTİYACINI BU BARAJDAN KARŞILAYACAĞIZ
Bunların yanı sıra ÇOSB olarak yaptığımız işlemlerimizde en çok önem verdiğimiz insan hayatının ve çevrenin korunması prensibini bundan sonra da birincil önceliğimiz olarak tutmaya devam edeceğiz. Yer altı su rezervlerinin korunması amacıyla baraj kurma projemiz var. DSİ’den projesi çıktı. Bedeli ÇOSB tarafından karşılanacak. Kamulaştırmayı tamamladıktan sonra barajın temelini atacağız. ÇOSB’deki firmaların su ihtiyacını bu barajdan karşılayacağız.

ZİHİNSEL ENGELLİLER KORUMALI İŞYERİ MERKEZİ
Ülkemiz açısından önemli bir örnek olacak şekilde zihinsel engellilerin istihdamına yönelik Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Merkezi-ZEKİ projemizin hazırlıklarını sürdürmekteyiz. Halen mimari projelerinin hazırlıklarını tamamlama aşamasında olduğumuz bu projemizin uygulamasına en yakın zamanda geçmeyi planlıyoruz.

DATACENTER PROJEMİZ VAR
Bölgemizde bir Enstitü veya ÇOSB Meslek Yüksek Okulu’nu kurmak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız ve hazırlıklarımız var. Bunların yanı sıra, tüm sanayicilerimizin verilerini güvenle depolayabileceği bir Datacenter projemiz var. Bunların yanı sıra sosyal sorumluluk uygulamalarımız var. Kapaklı ilçemizde 500 kişilik spor salonu var inşaatı bitmek üzere. Çerkezköy ilçemizde 32 derslikli ortaokul inşaatımızın da çalışmaları devam ediyor. Kapaklı’da 100 yataklı hastane ile ilgili de çalışmalarımız sürüyor.

ÇALIŞMALARIMIZ İÇİN ÖN HAZIRLIKLARIMIZI YAPIYORUZ
Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz bünyesinde Endüstri 4.0 teknolojisi alanında bir laboratuvar kurma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2018-2022 dönemini kapsayacak şekilde hazırladığımız stratejik planımız kapsamında önümüzdeki yılları da içerecek şekilde çalışmalarımız için ön hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bölgemizin dijitalleşmesi anlamında kurum bünyesinde bütün birimlerimizin katılarak olgunlaştırdığı Dijital Dönüşüm Atölyesi gibi uygulamalar geliştiriyoruz. Uygulamalarımızın tüm OSB’lere örneklik teşkil etmesini arzu ediyoruz.

1200 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Bilindiği üzere, Çerkezköy OSB yönetimi olarak başta bölgemiz işletmelerine olmak üzere tüm sanayiye hizmet verecek şekilde teçhiz ederek açtığımız 1200 öğrenci kapasiteli bir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz var. Endüstriyel Otomasyon, Elektrik – Elektronik, Tekstil Teknolojileri, Kimya Teknolojileri ve Makine Teknolojileri olmak üzere 5 farklı bölümden oluşan donanımlı nitelikte bir okul olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilerimizin gelişimine katkı verecek farklı projeleri uyguluyoruz.

240 ÇOCUK KAPASİTELİ KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ
ÇOSB tarafından hayata geçirilen ve bölgede önemli bir ihtiyacı daha karşıladığımıza inandığımız projemiz Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi’dir. Kısa sürede hayata geçirdiğimiz kreşimize gösterilen ilgi ise bizi oldukça memnun ediyor.  0-66 aylık çocuklara yönelik yapılan Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi, çalışan anne ve babalara da büyük bir kolaylık sağlamanın yanı sıra kadın istihdamına da olumlu katkı sağlıyor. 240 çocuk kapasiteli Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde minik yavrularımız doğal ortamlarında, uygun materyallerle, kendine güvenen, değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştiriliyorlar. Kreş ve Gündüz Bakımevi, çocukların en iyi eğitimi almaları yanında, güvenlik ve konforları açısından da bütün detaylar düşünülerek inşa edildi. Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi, gerek fiziksel imkanları ve gerekse profesyonel kadrosu ve eğitim metodları ile en iyi hizmeti vermek amacındadır. Kreşimizde öğrencilerimize; müzik, ingilizce, drama ve spor derslerinin yanı sıra kodlama eğitimleri de vermeye başladık. Buradan yetişen öğrenciler hem fiziksel hem de zihinsel olarak gelişmiş olarak yetiştiriliyorlar.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ
Bölgemiz ayrıca, örnek ve öncü OSB olma yolunda dijital dönüşüm ataklarını da hızla devam ettiriyor. ÇOSB Müdürlüğü çalışanlarından müteşekkil kurduğumuz ‘Dijital Dönüşüm Atölyesi’nde oldukça önemli projeler çıkıyor. Dijital Dönüşüm Atölyesi çalışmaları kapsamında akıllı OSB projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Çalışmalar kapsamında, ÇOSB Bölge Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü ekibi tarafından akıllı telefon uygulaması geliştirildi. Bu uygulamayla akıllı telefon kullanan kişiler uygulama kapsamında hizmetlerimize ulaşabilecekler.

STRATEJİK PLANIMIZ 2022 YILINDA TEKRAR GÜNCELLENECEKTİR
Ayrıca, ÇOSB 2018-2022 Stratejik Planı hazırlandı. ÇOSB açısından, kurumsallaşmanın bir gereği olarak, kaynakların etkin ve doğru kullanılması yanında, bölgesel ihtiyaçları doğru tespit ederek örnek ve öncü bir OSB olma yönünde bu stratejik planı hazırladık. Hazırlanan bu Stratejik Planımız 2022 yılında tekrar güncellenecektir.

356 ADET KAMERAYLA DENETİM YAPIYORUZ
Çerkezköy OSB’yi farklı kılan ve ÇOSB yönetiminin farkındalık yaratan adımlardan diğerleri ise SCADA ve Kamera Takip Merkezi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ile Atıksu Online Takip Sistemi kurulumudur. Faaliyette bulunan; SCADA sistemiyle, bünyemizdeki katılımcılara önemli bir hizmet sunmaktayız. SCADA sistemiyle katılımcılarımıza ait elektrik, doğalgaz, kullanma suyu ve atık su sayaçları Bölgemiz yetkilileri, katılımcılarımız ve resmi kurumlar tarafından uzaktan okunarak takip ediliyor. Kayıp-kaçak takibi ve analizi, elektrik dağıtım sisteminin uzaktan kontrolü, enerji kalitesi ve arz güvenliği analizi, su terfi ve kuyuları otomasyon sistemi ile enerji verimliliğinin takibi sistem üzerinden yapılabiliyor. Ayrıca proje kapsamında çekilen fiberoptik hatlar üzerinden tüm katılımcılarımızın fiber hizmetlerini alması sağlanıyor. SCADA sistemiyle bağlantılı şekilde kurulan IP tabanlı güvenlik kamerası yatırımımızla 1.250 hektarlık ÇOSB’de 7 gün 24 saat, 356 adet kamerayla denetim yapıyoruz.

ATIKSU ONLINE TAKİP SİSTEMİ
Bu sistemle birlikte kurmayı planladığımız ve altyapı çalışmalarına başladığımız Atıksu Online Takip Sistemiyle, atıksuların kontrol işlemi 24 saat ve otomatik olarak yapılacak.

DAHA ÜST DÜZEYE TAŞIYACAĞIZ
ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi (EYS) ile ilgili de belge alımı çalışmalarımız tamamlandı. ÇOSB Bölge Müdürlüğü bünyesinde enerji tüketiminin izlenmesi, mevcut cihaz ve ekipmanların kontrol altında tutulması, verimliliğin artırılması ve enerji bilincinin yükseltilmesinin hedeflendiği bu çalışma ile ÇOSB’nin örnek ve öncü bir OSB olması yönünde yeni bir adım atılmış oldu. Ülkemizin en büyük OSB’lerinden biri olan ÇOSB’de enerji kaynaklarının etkin kullanımı ve enerjinin kullanımının sistemli olarak takip edilmesinin bu çalışma ile daha üst bir düzeye taşınacağına inanıyoruz.

ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRMEKTEYİZ
ÇOSB olarak, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ile ilgili olarak, veri koruma mevzuatına uyumluluk alanında çalışmalara da başladık. Bu konu ile ilgili olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

İNAVASYON VE TRİZ EĞİTİMLERİNE BAŞLADIK
Kurumsal anlamda 2019 yılına hızlı bir giriş yaparak, Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan tüm teknik personelimize İnavasyon ve TRİZ eğitimlerine başladık. Yenilik (İnovasyon) ve bunun patent altına alma çalışmalarımızı 2019 yılında yoğunlaştırmayı planladık.

YÜZDE 88’LİK BEĞENİ DÜZEYİ
Son olarak size kısa süre önce tamamladığımız Kasım-Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilen ‘Kurumsal İtibar Araştırması-2018 Çalışması’ sonuçlarını içeren özet rapora ilişkin olarak şunları söyleyebilirim: Bu araştırma; çalışanlar, bölge firmaları yetkilileri, tedarikçiler, STK temsilcileri, yerel basın temsilcileri, kamu kuruluşları vb. paydaşlarımız arasında yapıldı. Sonuç olarak %88’lik bir beğeni düzeyi düzeyine eriştiğimiz tespit edildi. Bu da ÇOSB Yönetimi olarak bizlere gurur verdi, önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışmalar konusunda da ışık tuttu.
 
Bu duygu ve düşüncelerle tekrar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tekrar kutlar çalışmalarında başarılar dilerim.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.