Sözdinler: Bölgemiz, her geçen gün büyümektedir

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. ÇOSB Bölge Müdürlüğü İdari Bina 4. Kat Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya konuşmacı olarak katılan Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, ‘İhracat Kredileri ve Yatırım Kredileri’ hakkında sanayicilere bilgi verdi.

Sözdinler: Bölgemiz, her geçen gün büyümektedir
11 Ocak 2018 Perşembe 14:38

ÇOSB İHRACAT KREDİLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’ın yanı sıra, Türk Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Enis Gültekin ve üst düzey banka yöneticilerinin de katıldığı toplantıya katılım oldukça yoğundu. Sanayiciler açısından oldukça verimli geçen toplantıya; Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Elay, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra çok sayıda firma sahibi ve yöneticisi katıldı.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE CİDDİ KATKILAR SAĞLIYORUZ
ÇOSB’nin tanıtım videosunun izlemesiyle başlayan toplantıda bir konuşma yapan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler şunları söyledi: “Gelişen Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sağlayan bölgemiz, 70 bini aşan çalışanıyla başta tekstil, kimya, plastik, ilaç, elektronik, makina sektörü olmak üzere her geçen gün büyümektedir. Ülke ekonomisi açısından İstanbul Sanayi Odası ve Türkiye İhracatçılar Meclisinin ilk 1000 araştırmalarında 30’a aşkın firmamızın bulunması bizlere gurur vermektedir. İlimiz Tekirdağ açısından en fazla Ar-Ge merkezinin bulunduğu Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, teknolojik gelişim açısından da ülkemize anlamlı çalışmalar sunmaya devam ediyor. Bugün burada çok değerli Eximbank Genel Müdürümüz Sayın Adnan Yıldırım ve değerli heyetinin bulunmasından dolayı gurur ve memnuniyetimizi belirtmek isterim. 2018 yılının ihracatımız açısından yeni bir ivmelenme kazanması, başta bölgemiz olmak üzere tüm ihracatçılarımızın yeni bir atılımı ve dönüşümü gerçekleştirmeleri bugünkü çalışmamızda en büyük hedef olarak ortaya çıkmaktadır. Türk Eximbank’ın bölgemiz sanayicilerine yeni bir perspektif kazandırmasını bugünkü çalışmamız kapsamında çok önemsediğimizi özellikle ifade etmek isterim.”
KREDİ BÜYÜKLÜĞÜNDE TÜRKİYE’NİN 9. BÜYÜK BANKASI
Daha sonra kürsüye gelen Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Emixbank’ın çalışmalarından bahsederek şunları kaydetti: “2017’de her 100 dolarlık ihracatın 25 dolarının Türk Eximbank tarafından finanse edildiğini öngörmekteyiz. 2017’de 39.2 milyar dolar finansman desteği kullandırdık. Bu yıl toplam finansman desteğimizin 46 milyar ABD dolarına yükseltilmesi hedeflenmektedir. Böylece ihracatı destekleme oranımızı yüzde 27’ye çıkarmayı planlamaktayız. Ülkemizde kalkınma ve yatırım bankaları grubunda faaliyet gösteren Türk Eximbank, aynı zamanda Türkiye’nin tek resmi destekli ihracat kredi kuruluşudur. Bu çerçevede, Türk Eximbank, 30 yıllık bir süreçte ihracatçılarımıza, döviz kazandırıcı hizmet firmalarımıza ve yurt dışında faaliyet gösteren müteahhitlerimize nakdi kredi ve ihracat kredi sigortası imkanlarını tek noktadan (one-stop shop) sunmaktadır. Dünya ticaretinde korumacı eğilimlerin arttığı bu gibi dönemlerde ihracatçılara sürdürülebilir finansman imkanları sunan, ihracatın çeşitlendirilmesi ve katma değerinin artırılması için çalışan Türk Eximbank gibi kuruluşların önemi daha da artmaktadır. Eximbank, kredi büyüklüğünde Türkiye’nin 9. büyük bankası. Türk Eximbank yurt içi krediler, alıcı/tedarikçi kredileri ve ihracat kredi sigortası desteği olmak üzere üç ana faaliyet alanı kapsamında 28 farklı program ile finansman hizmeti sunmaktadır.”
SORUNLAR DİLE GETİRİLDİ
Konuşmaların ardından soru-cevap kısmında sanayiciler karşılaştıkları sorunları dile getirerek birinci ağızdan çözümleme imkanı buldu. ÇOSB’nin böyle önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptığı için teşekkür eden ÇOSB’li sanayiciler teşekkür etti. Toplantının sonunda ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından günün anısına Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’a çini tabak takdim edildi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.