Sözdinler: Okulumuz Türk gençliğinin hizmetindedir

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı açılışı, yapılan törenle gerçekleşti. Okulun Konferans Salonu’nda yapılan törene; Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi ve Okul Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Saim Buyruk ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra Okul Müdürü Caner Baysal, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı

Sözdinler: Okulumuz Türk gençliğinin hizmetindedir
20 Eylül 2018 Perşembe 16:31

1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Caner Baysal konuşma yaparak öğrencilere başlarılar diledi. Daha sonra kürsüye gelen ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi ve Okul Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu da öğrencilere seslenerek, öğrencilerin iyi ve doğru bir okulda okuduklarını söyledi. Temiroğlu şunları söyledi: “Sevgili öğrenciler ne iş yaparsanız yapın, en iyisini yapmayı hedefleyin. Bu sizi her zaman başarıya taşıyacaktır.”

SÖZDİNLER, ÖĞRENCİLER TAVSİYELER DE BULUNDU
“Modern ve yenilikçi bir eğitim anlayışı ile sizlerin hizmetine ve beğenisine sunduğumuz okulumuzda 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk gününde, sizlerle birlikte olmanın, farklı heyecanını ve gururunu yaşarken sizleri saygıyla selamlıyorum” diyerek sözlerine başlayan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler; “Okulumuz, ülkemizin ve bölgemizin mesleki açıdan donanımlı birey yetiştirme ve iş gücü sağlama ihtiyacı doğrultusunda kurulmuş bir proje okuludur. Eğitim öğretim hayatına başladığımız 2012-2013 yılından itibaren bu çizgide hareket ederek gençlerimizi sanayi sektörüne kazandırmanın çabası içerisindeyiz. ÇOSB iş insanları olarak okulumuzda öğrenim gören gençlerin, gelecekte edineceği meslekle ilgili yeterli bilgi ve beceriye sahip olması için her anlamda elimizden gelen desteği vermekteyiz” dedi. 

Sözdinler konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Okul için değil, hayat için öğreniriz,  deyişinden yola çıkarak insani ve mesleki başarıyı tüm yönleriyle geliştirmek kurum projemizin önemli hedeflerinden biridir. Ulu önderimiz ve başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyetimizi gençliğe emanet etmiştir. Okulumuz da kendisine emanet edilen Türk gençliğinin hizmetindedir.

SEVGİLİ ÖĞRENCİLER 
Sizler ülkemizin geleceği, güvencesi ve teminatı olan yavrularımızsınız. Ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkaracak olan sizlersiniz. Bu amaçla; iyi bir eğitim almanız; çağdaş bilgi, beceri ve yeteneklere sahip olmanız, ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Okulumuz, kurulduğu günden bugüne değin hızla büyüyen, gelişen ve sizleri en iyi şekilde hayata hazırlama çabasında olan bir kurumdur. Bu özellikleriyle herkesin eğitim almak istediği bir eğitim ve öğretim yuvası haline gelmiştir. Sizleri güzel bir geleceğe taşıyacak yeni yuvanıza hepiniz hoş geldiniz.

DEĞERLİ VELİLER
İnsanın en değerli varlığı çocuklarıdır. Yatırımların en değerlisi de insana yapılan yatırımdır. Okullar bir çeşit aile ortamıdır. Çocuklarımız için en güvenilir dost ve arkadaş, öğretmenlerdir. Çağımız bilgi çağıdır. Bu çağ, iyi eğitilmiş nitelikli ve üretken insan gücünü ön plana çıkarmıştır. Sizler, bu ihtiyaçtan yola çıkarak çocuklarınıza aldıracağınız kaliteli bir eğitim ile onlara daha iyi bir gelecek sağlamak için tercihlerinizi okulumuzdan yana yapmış bulunuyorsunuz. Müsterih olunuz. Onlar bize emanetlerinizdir, bizim de evlatlarımızdır.

KIYMETLİ ÖĞRETMENLER
Türk Millî Eğitim Sisteminin odak noktası sizsiniz. Ülkemizin geleceğini hazırlayan, kültürel kimliğin profilini çizen mimar; bunu işleyen insan mühendisi de sizsiniz. Bunun için göreviniz kutsaldır. Çünkü en seçkin ve yüce varlık olan yavrularımızı, kendi kültürümüzün özü ve temeli olan millî ve manevî değerlerimiz, inançlarımız ve insanlığın ortak ideallerine göre yetiştirmeli ve yönlendirmelisiniz. Çocuklarımız, önce iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olmayı sizden öğrenmektedir. Ailesi dışında örnek aldığı ilk model sizsiniz. Çocuklarımıza amaç ve yön veren, toplumun bir üyesi olma bilincini ve sorumluluk duygusunu aşılayan da sizlersiniz. Görevinizin ve sorumluluklarınızın oldukça ağır olduğunun farkındayız. Sizlerin bu ağır yükün altından başarıyla kalkacağınızı biliyor ve sizlere inanıyoruz.

DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI
Eğitim sürecimizin amacı öğrencilerimize olumlu ve onları güvenle geleceğe taşıyacak bir yol sunmaktır. Bu yolda bize eşlik ettiğiniz için sizlere de ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum.

Bu duygularla 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diler, saygılarımı sunarım.”

PROGRAM TAMAMLANDI
Daha sonra mezun olan öğrenciler adına konuşmayı okul mezunlarından İsmail Emre Dursun yaparken, ilk ders konuşmasını da okulun tarih öğretmenlerinden Canan Hatipoğlu yaptı. Konuşmaların ardından açılış töreni tamamlandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.