SP+BBP'den hodri meydan

Büyük Birlik Partisi ile ittifak yapan Saadet Partisi'nin Edirne milletvekili aday tanıtım toplantısı parti binasında gerçekleştirildi

SP+BBP'den hodri meydan
19 Nisan 2015 Pazar 12:59

Büyük Birlik Partisi (BBP) ile ittifak yapan Saadet Partisi'nin (SP) Edirne İl Başkanlığı Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş'in katılımıyla milletvekili aday tanıtım toplantısını parti binasında gerçekleştirdi. SP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, bereket matematiğin ifade edemediği nimet olduğunu belirtti ve "Bu ittifakın bereketin gelmesine vesile olacağına inanıyoruz" dedi.
SP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Büyük Birlik Partisi ile yaptıkları seçim ittifakının hayırlı olmasını dileyerek söze başladı. Seçim ittifakıyla teşkilatlarındaki şevk ve heyecanın daha da arttığını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten İriş, her seçimin önemli, fakat 7 Haziran seçiminin daha önemli olduğunu kaydetti. Cumhuriyet tarihinde hiçbir partinin 12 yıl gibi uzun bir süre hükümet etme fırsatı elde edemediğini ancak kazanç ve kayıplara bakıldığında kayıpların çok daha fazla olduğunun görüldüğünü vurgulayan İriş, iktidarı hedef aldığı konuşmasında şunlara yer verdi:


"TÜRKİYE MUTLULUKTA SONDAN ÜÇÜNCÜ"


"Konuları uzatmaya gerek yok. İktidar elindeki medya ve diğer imkanları kullanarak sürekli pembe tablolar sunmakta. Her şey yolundaysa insanlar neden mutsuz?  Ünlü araştırma şirketi Gallup, dünya çapında bir 'mutluluk araştırması' yaptı. 143 ülkenin yer aldığı araştırmada; Türkiye, maalesef mutlulukta 54 puanla listede sondan üçüncü oldu. Halbuki insanı yaşat ki devlet yaşasın. 
Diğer taraftan Sağlık Bakanlığı istatistiklerine göre, 2009-2013 yılları arasında psikolojik rahatsızlıklar nedeniyle doktora başvuran kişi sayısı 3 kat artarak, 3 milyondan 9 milyona çıktı. Dolayısıyla bir avuç tuzu kuru insanı saymazsak insanımız mutsuzdur. Devlet ve medya imkanlarıyla dehşetli bir algı yönetimi sürdürülmektedir. Ama yavaş yavaş deniz tükeniyor. 


CHP'YE ELEŞTİRİ


Biz iktidarı konuşuyoruz. Ancak madalyonun bir de öteki yüzü var. Demokrasilerde muhalefet en önemli unsurlardan biridir. 12 yıl gibi uzun bir süre mecliste muhalefette bulunan partiler özellikle ana muhalefet partisi ne yapmıştır? Açıkça ifade etmeliyiz ki CHP, söylem ve tavırlarıyla AK Parti değirmenine su taşımaktadır. Bugün siyaset arenası öyle hale gelmiş ki AK Parti'ye oy verenlerin bir çoğu 'Aman CHP gelmesin' diye AKP'ye yönelmektedirler. Bu CHP üst yönetiminin üzerinde derin derin düşünmesi gereken bir konudur. 


"GERİLİM SİYASETİ UYGULANIYOR"


Birkaç seçimdir halkımızın dikkatlerini başka yönlere çevirmek için gerilim siyaseti uygulanıyor. Toplum böylece kamplaştırılmak isteniyor. İnsanlarımız kendi gündemine dönemiyor. İşsizlik, gelir dağılımındaki adaletsizlik, ağır borçlar, aile yapımızın çatırdaması, boşanmalar, alkol ve uyuşturucu tüketiminin yaygınlaşması, adalet duygusunun örselenmesi gibi konuların gündeme gelmesi önlenmek isteniyor. Biz seçim kampanyası boyunca bu oyunu bozmaya çalışacağız. Toplumun büyük bir kesiminin ancak devlet yardımlarıyla hayata tutunmaya çalıştığı gerçeğini dile getireceğiz. Gelir dağılımındaki haksızlıkların sebeplerini konuşacağız. Bu 12 yılda faiz lobisinin nasıl semirdiğini anlatacağız. Tabi ki bütün bunları konuşurken her biri için Milli Görüş'ün çözümlerini sunacağız.
Önce ahlak ve maneviyat. Herkese insan hakkı, herkese refah. Milli, güçlü, süratli ve yaygın kalkınma, tam bağımsızlık. Avrupa Birliği'nde kuyruk değil, İslam Birliği'nde lider ülke. Bunlar ancak Saadet Partisi'nin gerçekleştirebileceği hedeflerdir. Bunun için çalışıyoruz. Başta adaylarımız olmak üzere tüm teşkilat mensuplarımız, gönüldaşlarımız ile beraber herkese ulaşacağız. Çalmadık kapı bırakmayacağız. Halkımızın teveccühü ile inşallah Mecliste en güçlü bir şekilde yerimizi alacağız. Yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya hedefi için kollarımızı sıvayacağız. Zafer yakındır ve zafer inananlarındır. Bereket matematiğin ifade edemediği nimettir. Bu ittifakın bereketin gelmesine vesile olacağına inanıyoruz."


SP'NİN ADAYLARI


Saadet Partisi birinci sıra Edirne Milletvekili Adayı Ali Erhan Demirkıran, 1966 yılında Edirne'de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Edirne'de tamamladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi. Tahmis Çarsısı'nda ve Bostanpazarı semtinde inşaat malzemeleri ticareti ile uğraştı. Sosyal amaçlı birçok kuruluşta üye ve yönetici olarak görev aldı. Müstakil Esnaf ve Sanatkârlar Derneği'nin Edirne Şube Başkanlığını yaptı. 1994 mahalli seçimlerinde belediye meclis üyesi adayı olarak başladığı siyasi çalışmalarına, Refah Partisi'nde Merkez İlçe yönetim kurulu üyeliği ve Merkez İlçe başkanlığı ile devam etti. Fazilet ve Saadet Partisi'nde İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. Evli ve 1 çocuk babası.
Saadet Partisi ikinci sıra Edirne Milletvekili Adayı Arif Köroğlu, 1971 yılında Erzurum'da doğdu. İlk orta ve lise eğitimini Erzurum'da tamamladı. 1988 yılından beri Edirne'de ikamet eden Köroğlu esnaflık yapıyor. Siyasi çalışmalarına 1985 yılında başladı. Büyük Birlik Partisi'nin bir çok yönetim kademesinde bulundu. 18 yıl boyunca Edirne İl Başkanlığı görevini üstlendi. Büyük Birlik Partisi'nden 2011 yılında Edirne Milletvekili Adayı, 2014 yılında da Belediye Başkan Adayı oldu. Evli ve 2 çocuk babası.
Saadet Partisi üçüncü sıra Edirne Milletvekili Adayı Seçkin Öztürk, 1965 yılında Lüleburgaz'da doğdu. İlk orta ve lise eğitimini Uzunköprü'de yaptı. 1996 yılından beri Öztürkler Un Fabrikası'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yapıyor. Ayrıca Marmara Un Sanayicileri Dernek Başkanlığı görevini yürüten Öztürk, evli ve 2 çocuk babası

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.