STT Travel, Çerkezköy'ü tarihe taşıyacak

STT Travel adlı seyahat acentesi 16 Mart tarihinden itibaren her hafta Pazar günü 256 bin şehit verdiğimiz Çanakkale'ye gezi düzenleyerek, Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale'yi ve tarihi yerlerimizi gezdirecek.

STT Travel, Çerkezköy'ü tarihe taşıyacak

Her Türk evladının görmesi gereken ve büyük Türk Milleti'nin varoluş mücadelesi verdiği yer olan Çanakkale'ye gezi düzenleyen STT Travel ilk geziyi 16 Mart tarihinde düzenleyecek. Kişi başı 35 YTL olan geziye Osmanlı Camii önünde kaldırılacak olan araçlarla gidilecek.

Rehber eşliğinde yapılacak olan gezide İngilizlerin Ocean Zırhlısın'ı tarihe ve boğazın karanlık sularına tek batarya atışı ile gömen Seyit Onbaşı Anıtı, Çanakkale Kara Savaşları'nın en önemli noktalarından olan Alçıtepe Köyü, savaş kalıntılarının sergilendiği Salim Mutlu Müzesi, Çanakkale Savaşları'nda ülkesi için şehit olan 253 bin şehit ve bir o kadarda kahraman gazimiz için dikilen Şehitler Abidesi, bir İngiliz Tümeni'ne karşı üç gün boyunca kahramanca karşılık veren ve inanılmazı başararak düşman tümenini durduran Yahya Çavuş Şehitliği, İtilaf Kuvvetlerinin savaş kurallarını hiçe sayarak hastane yeri olarak kullanılan yeri bombaladıkları Sargı Yeri, yine savaş kalıntılarının sergilendiği Kabatepe Müzesi ve Yaralı Asker Anıtı, dünya askerlik tarihine adını altın harfler ile yazdıran ve savaş tarihinin en büyük mucizelerinden birisini gerçekleştirerek tümü şehit olan efsane 57. Alay Şehitliği, Çanakkale Kara Savaşı'nının dönüm noktalarından birisi olan Conk Bayırı ve Türk Bayrağı'nın düşman eline geçmemesi için bayrağı korumak amacı ile bayrağı yiyen Bayraklı Baba Türbesi ziyaret edilecek.

ÇANAKKALE'Yİ ZİYARET BOYUN BORCUDUR

Düzenlenen gezide rehber olarak gidecek olan Çanakkale Şehitlerini Tanıtım ve Araştırma Gönüllüsü Yaşar Daylan, her Türk evladının mutlaka Çanakkale'yi gezip, görmesi gerektiğini belirterek "Çanakkale, Türkiye'nin kaderinin belirlenmesini ve Ulu Önder Atatürk ile büyük Türk Milleti'nin verdiği en büyük sınav yeridir. Ve bu sınav binlerce insanımızın kanı ile başarıyla verilmiştir.

253 bin şehit ile kazanılan bu sınav yerini mutlaka herkes, gerçek kalp gözü ile görmelidir. Görmelidir ki bu ülkenin nasıl kazanıldığı görülsün, iyice anlaşılsın ve ülke için bir şeyler yapılsın. Çanakkale'yi kalp gözü ile gören herkesin yüreği sızlar ve oradaki atalarımızın kemiklerini sızlatmamak için ülkesi adına hayırlı işler yapar.

Ayrıca dedelerimizin Çanakkale'yi geçilmez kılarak ülkenin kurulmasının temellerini atarak, yenmeyi başardıkları Anzaklar'ın torunları bile binlerce kilometre öteden kalkıp geliyorlar. Günlerce burada kalıp, atalarını anıyorlar. Bizlerin bu topraklar üzerinde böyle rahat yaşamamızı sağlayabilmek için, din için, vatan, millet için canlarını veren dedelerimizi ziyaret boynumuzun borcudur. Bu ziyaret kaçınılmazdır. Bu nedenle herkesi Çanakkale'ye gitmeye ve oraları gezmeye davet ediyorum" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.