Su borularında kanser riski bitiyor

Çerkezköy Belediyesi hizmetlerine devam ederken, bir yandan da yaptığı hizmetlerde halkın sağlığını da düşünmeyi ihmal etmiyor.

Su borularında kanser riski bitiyor
23 Temmuz 2007 Pazartesi 07:45

Su Terfi Merkezi'nde bulunan ve Su Terfi İstasyonu ile şehre su veren 8.000 tonluk gömme depo arasına 600'lük yeni borular döşeneceğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, "Boruların değişmesi yaklaşık 20 günlük bir sürede gerçekleşecek. Bu değişikliğin yapılabilmesi için gerekli olan ihaleyi de gerçekleştirdik ve 230 bin YTL ile ihaleyi verdik. Hayatın kaynağı ve olmazsa olmazı olan su yatırımlarımız ve çalışmalarımız devam edecek. Vatandaşımızı mağdur etmeden, susuz bırakmadan gerekli her türlü çalışma yapılacak" dedi.

600'LÜK YENİ BORULAR

Su Terfi Merkezi'nde bulunan ve Su Terfi İstasyonu ile şehre su veren 8.000 tonluk gömme depo arasına 600'lük yeni borular döşeneceğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, "Biz göreve geldiğimizden beri Çerkezköy'de yaşayan vatandaşlarımıza yaptığımız hizmetler arasında özellikle su konusunda sıkıntı olmaması için dikkatli davrandık ve her yıl bir su kuyusu açtık. Ancak su kuyusunun haricinde su şebekelerimizin de bakımını aksatmadık ve çerkezköy'lü vatandaşlarımızın su sıkıntısı yaşamaması için bakım ve yenileme çalışmalarımızı da sürdürdük. Bakım ve yenileme çalışmaları kapsamında İstasyon mahallesinden İstanbul'a giden yol üzerinde bulunan su terfi merkezimizden şehir şebekesine su veren boruları değiştiriyoruz"

AÇB BORU YERİNE ÇELİK ÇEKME EPOKSİ KAPLAMA BORU

Su Terfi Merkezimiz ile şehire su veren 8.000 tonluk gömme depo arasında bulunan AÇB boruların yerine içi çelik çekme epoksi kaplı olan 600'lük borular takılacak. Bu değişimin nedeni ise AÇB borular uzun müddet kullanıldıktan sonra kanser hastalığına yol açabiliyor. Ancak çelik çekme epoksi kaplı borularda böyle bir risk yok. Bu yüzden bizde Çerkezköy Belediyesi olarak vatandaşımızın sağlığına önem verdiğimizden dolayı bu riski tamamen ortadan kaldıralım dedik ve böyle bir çalışma yaptık.

Boruların değişmesi yaklaşık 20 günlük bir sürede gerçekleşecek. Bu değişikliğin yapılabilmesi için gerekli olan ihaleyi de gerçekleştirdik ve 230 bin YTL ile ihaleyi verdik. Hayatın kaynağı ve olmazsa olmazı olan su yatırımlarımız ve çalışmalarımız devam edecek. Vatandaşımızı mağdur etmeden, susuz bırakmadan gerekli her türlü çalışma yapılacak. Göreve geldiğimizde her sene bir kuyu demiştik. Şuana kadar çok şükür bu sözümüzü yerine getirdik, İnşallah bundan sonra da aynı şekilde kalan görev süremiz boyunca aynı şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

DEĞİŞİKLİKTE SU KESİNTİSİ KESİNLİKLE OLMAYACAK

Çerkezköy Belediyesi Su ve Kanalizasyon Şefi Özcan Taylan ise boru değişiminin 20 gün süreceğini ve bu süre içerisinde şehirde su kesintisi gerçekleşmeyeceğini belirterek, "Su Terfi Merkezi ve şehire su veren 8.000 tonluk gömme depo arasına çekilecek olan borunun uzunluğu 700 ile 750 metre arasında. Ayrıca bu borular kanser riskini 0'a indiriği gibi aynı zamanda çürüme ve erozyona karşı da karşı da bütüm ile kaplı. Boruların değişeceği süre olan 20 gün boyunca da şehirde herhangi bir su sıkıntısı yaşanmayacak" şeklinde açıklamada bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.