Şubat ayı Kültür Sanat etkinlikleri Cuma günü başlıyor

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, kültür-sanat etkinliklerini Şubat ayında da Çerkezköylü vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor.

Şubat ayı Kültür Sanat  etkinlikleri Cuma günü başlıyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
08 Şubat 2022 Salı 10:53

Çerkezköy Belediyesi’nin 2022 yılı Şubat ayı kültür ve sanat etkinlikleri 11 Şubat Cuma günü saat 20:00’de Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde muhteşem bir konser ile başlayacak. Şef F. Fahrihan Ünsal yönetimindeki Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu, birbirinden güzel eserleri Çerkezköylüler için seslendirecek.

BİR ANARŞİSTİN KAZA SONUCU ÖLÜMÜ SAHNELENECEK

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu konserinin ardından Çerkezköy Belediyesi’nin Şubat ayı kültür ve sanat etkinlikleri 20 Şubat Pazar günü saat 20:00’de yine Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenecek olan ‘Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü’ adlı tiyatro oyunu ile devam edecek. Oyunlarında her zaman yaşanmış olayları anlatan tiyatro karikatürcüsü Dario Fo, yine yaşanan bir olayı oyunlaştırırken; dramatik sorgu sahnelerinden, kara bir komedi yaratıyor. Yönetmenliğini Hakan Güven’in, çevirmenliğini ise Füsun Demirel’in yaptığı oyunda usta oyuncular Mahir İpek, Mehmet Ulusoy, Yıldırım Şimşek, Çağlar Deniz, Velican Demirel ve Hazal Pekgöz gibi usta isimler sahne alıyor.

OYUNUN KONUSU

Nobel edebiyat ödüllü Dario Fo tarafından yazılan oyun, 1969'da Milano’da geçer. Duomo Meydanı yakınlarında bir bomba patlar ve 16 kişi yaşamını yitirir. Polis ve iktidar yanlısı bir kısım medya olayı solcu anarşistlerin eylemi olarak göstermek ister. Polis patlamadan anarşistleri sorumlu tutar ve Giuseppe Pinelli'yi gözaltına alır. Sorgudaki 3. günün sonunda Pinelli, sabah polis merkezi binasının önündeki kaldırımlar üzerinde ölü bulunur. Polis, sorgu sırasında anarşistin binanın beşinci katından kaza sonucu düştüğünü söyler. Bu sırada aynı binaya “akıllı bir deli” sorgulanmak üzere getirilmiştir. İşte emniyetteki olaylar böylece başlar.

RESİM SERGİSİ AÇILIŞI YAPILACAK

Çerkezköy Belediyesi’nin 2022 yılı Şubat ayı kültür ve sanat etkinlikleri “Sanat Severler Resim Sergisi Açılışı” ile devam edecek. 22 Şubat Salı günü saat 14:00’te açılışı yapılacak olan sergide, Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde oluşturulan Sanat Atölyesinde bir araya gelen Çerkezköylü ressamların eserleri, sanat severlerin beğenisine sunulacak. Sergi, 5 gün boyunca Çerkezköylülerin ziyaretine açık olacak.

Şubat ayında bir konser, bir tiyatro ve bir de resim sergisi etkinliğinin Çerkezköy halkı ile ücretsiz buluşturulacağını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, tüm Çerkezköylüleri Şubat ayı Kültür Sanat etkinliklerine davet etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.