Şubat'ta yeni girişimcilik eğitim yapılacak

KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği ile 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' başladı. Eğitime katılmak isteyenler 24 Ocak tarihine kadar KOSGEB ÇTSO Sinerji Odağı'na müracaat edebilecek. 70 saat sürecek eğitim sonunda kursiyerlere sertifika verilecek

Şubat'ta yeni girişimcilik eğitim yapılacak
20 Ocak 2014 Pazartesi 08:20

KOSGEB Tekirdağ Merkez Müdürlüğü Trakya Kalkınma Ajansı (TKA) işbirliği ile Şşubat ayında yeni bir 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' yapılacak.Söz konusu eğitim için müracaatlar başladı. Eğitimlere katılmak isteyenler ÇTSO'da (Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası) hizmet veren KOSGEB Sinerji Odağı'na müracaat edebileceği bildirildi.

3-13 ŞUBAT'TA YAPILACAK
KOSGEB ile Trakya Kalkınma Ajansı'nın Çerkezköy'de düzenleyeceği 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' 3-13 Şubat 2014 tarihleri arasında yapılacak. Hafta içi yapılacak eğitimler 9 gün sürecek. Toplam 70 saatlik eğitimlerin ardından katılımcılara "Girişimcilik Sertifikası" verilecek. Girişimcilik eğitimi ABİGEM uzmanları tarafından verilecek.

MÜRACAATLAR BAŞLADI
Şubat ayı içerisinde yapılacak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılacaklar için müracaatlar başladı. Programa katılmak isteyenlerin KOSGEB ÇTSO Sinerji Odağı'na müracaat etmeleri gerektiği bildirildi. Müracaatlar son olarak 24 Ocak 2014 tarihine kadar yapılabilecek. Eğitimlere 30 kişi katılabilecek. Eğitimler Türk Tekstil Vakfı METEM'de (Mesleki Eğitim ve Teknik Endüstri Meslek Lisesi) yapılacak.

30 BİN TL HİBE KREDİ VERİLECEK
Eğitimler sonunda kursiyerlere KOSGEB tarafından verilecek 'Girişimcilik Sertifikası' ile yine KOSGEB'in hibe kredi imkanlarından yararlanılabilecek. Söz konusu sertifikayı alan kursiyerler hazırlayacakları projeleri KOSGEB'e sunarak, onaylanması halinde 30 bin TL'si hibe olmak üzere 100 bin TL'ye kadar kredi alabilecek. Bu kredinin 70 bin TL'si 4 yıl vadeli 2 yıl geri ödemesiz kredi olurken, 30 bin TL'si tamamen üretilecek proje ve yatırım için verilecek hibe desteği olacak.  Eğitimi başarı ile tamamladıktan sonra kendi işini kuranlara destek kapsamında girişimcilere, işletme kuruluş giderleri, kuruluş dönemi makine teçhizat ve ofis donanımı giderleri ile elektrik, su, kira, internet, telefon gibi aylık işletme giderleri için geri ödemesiz destek veriliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.