Süt Kardeşler sahnelendi

Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler tarafından yeniden uyarlanan Süt Kardeşler isimli tiyatro oyunu, Çerkezköy Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluştu.

Süt Kardeşler sahnelendi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
12 Şubat 2020 Çarşamba 12:53

İlk olarak Nejat Uygur tarafından sahnelenmiş olan “Süt Kardeşler” adlı tiyatro oyunu, Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından günümüz yorumuyla Çerkezköylü tiyatro severler ile buluştu. Çerkezköy Kültür Merkezi’nde sergilenen oyun kostümler ve dekoruyla izleyicilerini 1950’li yıllara götürdü.
Çerkezköy Kültür Merkezinde gerçekleşen oyuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın öyküsünden sinema için senaryolaştırılan oyun, yıllar önce büyük usta Nejat Uygur tarafından sahnelenmişti. Süt Kardeşler'in oyuncu kadrosunda, Behzat Uygur, Süheyl Uygur, Emine Ün, Nurten İnan, Ömer Yılmaz, Hakan Eke, Mesut Yılmaz ve Elif Gönlüm gibi dev isimler yer aldı.
Kostümleriyle ve dekoruyla izleyicileri 1950’li yıllara götüren “Süt Kardeşler” isimli müzikal oyun, tiyatroseverler tarafından büyük beğeni ile izlendi. Danslarıyla keyifli dakikalar yaşatan, yediden yetmişe herkesi güldüren ve aynı zamanda sinirini bozan ‘asabi komedi’ diye adlandırılan oyun ayakta alkışlandı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay oyunun ardından  tiyatro sanatçılarını performansından dolayı tebrik ederken, sanatçıları Çerkezköy’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.