Suyumuzda sorun yok

Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ali Çolak, Çerkezköy'ün içme suyunun bir çok ilin kullandığı sudan çok daha iyi olduğunu ve Çerkezköylülerin gönül rahatlığı ile suyu içebileceklerini belirtti.

	Suyumuzda sorun yok
24 Ağustos 2007 Cuma 08:25

HER GÜN KONTROL EDİLİYOR

Tüm dünyanın bir numaralı sorunu olan kuraklığın ve küresel ısınmanın bir çok yerde su sıkıntısı getirdiğini ancak Çerkezköy'de böyle bir durumun söz konusu olmadığını ve Çerkezköy'ün içme suyunun son derece kaliteli olduğunu belirten Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ali Çolak, vatandaşların gönül rahatlığı ile şebeke suyunu kullanabileceklerini ifade etti.

KALİTELİ SUYUMUZ VAR

Dünyanın bir numaralı sorunu olan kuraklığın ve küresel ısınmanın bir çok yerde su sıkıntısı getirdiğini ancak Çerkezköy'de böyle bir durumun söz konusu olmadığını ve Çerkezköy'ün içme suyunun son derece kaliteli olduğunu belirten Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ali Çolak, "Bir çok il ve ilçeden çok daha kaliteli içme suyuna sahibiz. Her gün en az 10 değişik yerden su örneği alarak kontrollerimizi sürdürüyoruz. Şu ana kadar hiç bir bölgemizde herhangi bir eksi değere rastlanmadı. Çerkezköy'ün içme suyu kullanılabilir ve rahatlıkla içilebilir durumda.

Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile bu suyu içebilir, her türlü günlük yaşamlarında kullanabilirler. 350-400 METRE DERİNLİKTEN ÇIKIYOR

Çerkezköy'e su veren kuyularımızdaki sular yaklaşık 350 - 400 metreden çıkartılıyor. Bu derinlikteki suyun içilebilir olması çok normal bir durum. Kaynak daha tertemizken Çerkezköy'e veriliyor ve sular her ihtimale karşın su numunesi alınarak her gün kontrol ediliyor.

RAHATLIKLA İÇİLEBİLİR

1. sınıf içme suyuna sahibiz ve bu su tekrar söylüyorum ki rahatlıkla içilebilir. Kurulan sistem ve alt yapı ile içme suyumuz otomatik makineler ile gerektiği ölçüler ile klorlanıyor. Yılın belli dönemlerinde düşük, belli dönemlerinde ise gerektiği kadar düşük klorlama yapılıyor. Bir çok il ve ilçeden çok daha kaliteli olan suyumuzdan vatandaşlarımızdan rahatlık ile faydalanabilir ve kullanabilirler" şeklinde açıklamada bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.