Taban fiyat ne zaman açıklanacak

Buğday hasadının başlamasına rağmen buğday taban fiyat açıklanmamasını verdiği soru önergesi ile Türkiye Büyük millet Meclisi’ne taşıyan Tekirdağ CHP Milletvekili Emre Köprülü, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker’e yanıtlaması istemi ile bir soru önergesi verdi

Taban fiyat ne zaman açıklanacak
01 Temmuz 2014 Salı 07:10

Tekirdağ’da buğday üreticilerinin zor durumda olduğunu ifade eden Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, “Buğday rekoltesinin yüksek olduğu Tekirdağ’da; Buğday taban fiyatının açıklanmaması ekonomik anlamda zor bir yıl geçiren çiftçilerimizi mağdur etmiştir” dedi.
Her yıl Mayıs ayı sonunda açıklanan taban fiyatının bu yıl Haziran ayının sonuna gelinmesine rağmen hala açıklanmamış olmasının mahsulünü biçip borçlarını ödemeyi bekleyen buğday üreticilerini çaresiz bıraktığını ifade eden CHP Milletvekili Emre Köprülü, Buğdayını biçen ve ürününü bir an evvel nakde çevirerek borçlarını ödemeyi bekleyen çiftçilerimiz; açıklanacak fiyatların maliyetlerinin düşünerek yapılmasını talep etmektedirler” açıklamasını yaptıktan sonra Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker’den şu sorulara cevap vermesini istedi:
1. Haziran ayının sonuna gelinmesine rağmen hala buğday taban fiyatlarının açıklanmamasının gerekçesi nelerdir?
 
2.  Mahsulünü biçen ve taban fiyatlarının her geçen gün açıklanmaması sebebiyle ciddi kayba uğrayan üreticilerimizin yüzünü güldürmek adına buğday taban fiyatlarını bir an evvel açıklayacak mısınız?
 
 
3. Açıklayacağınız buğday taban fiyatını belirlerken; bu sene yaşanan doğal afetler sebebiyle mahsulü zarara uğrayan üreticilerimizin mağduriyetlerini dikkate alacak mısınız?
 
4. Buğday üreticisi çiftçilerimizin geçen yıl kullandığı girdi miktarının aynısını bu yılda kullanmış olmaları, yine gübre, mazot, ilaç ve tohum fiyatlarının da yüksek olması sebebiyle buğdayın maliyetinin geçen yıla göre daha yüksek olması sebebiyle bu unsurları dikkate alarak bir taban fiyatı belirleyecek misiniz?
5. Gelecek yıl çiftçilerin üretime tekrardan devam etmesini sağlamak ve çiftçinin tüccara mahkum edilmemesi için bir politika uygulayacak mısınız?
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.