Tahmini bütçe 117 Milyon olarak ön görüldü

Çerkezköy Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleşti

Tahmini bütçe 117 Milyon olarak ön görüldü
05 Ekim 2016 Çarşamba 10:57

İLK OTURUM GERÇEKLEŞTİ

Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda Pazartesi günü saat 15.00’da başlayan toplantıya açılış ve yoklama ile başlandı. Toplantıya mazeret bildiren MHP Meclis Üyesi Hasan Sakallı dışında tüm meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce kısa bir konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Muharrem ayının içinde olduklarını söyleyerek muharrem ayının tüm herkese huzur ve mutluluk getirmesini diledi.

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün performans programı incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2017 mali yılında uhdelerinde resmi görev bulunmayanlara ödenecek olan ücretin tespiti, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2017 mali yılında zabıta personelinin fazla çalışma mesai ücretinin tespiti ile Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2017 mali yılı gelir tarifesi yapılan bilgilendirmenin ardından incelenmek üzere Tarife Komisyonu’na havale edildi.

TAHMİNİ BÜTÇE 117 MİLYON 532 BİN OLARAK ÖN GÖRÜLDÜ

Gündemin 5. maddesini teşkil eden Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2017 mali yılı gelir ve gider bütçesi de yapılan bilgilendirmenin ardından incelenmek üzere ilgili komisyona havale edildi. Yapılan ön bilgilendirmede Çerkezköy Belediyesi’nin 2017 Mali yılı tahmini bütçesi 117 milyon 532 bin 682 lira olarak ön görüldü.

MUHTARLAR KIBRIS’A SEMİNERE GİDECEK

Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün’ün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenecek eğitim semineri hakkındaki talebi yapılan bilgilendirme doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi. Ak Parti Grubu adına konuşan Şükrü Dumanlar, alınan kararın hayırlı olmasını dileyerek, muhtarlara gösterilen önem nedeniyle Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür etti.

GARİP’İN TALEBİ İNCELENECEK

 İlgili gündem maddesinin görüşülmesi esnasında söz alan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Remzi Garip, Belediye’nin Gazi ve eşlerine yönelik geçtiğimiz aylarda düzenlediği etkinliğe değinerek “Burada alınan karar dışında listeye 3 kişi eklendi. Karar meclis tutanaklarında olmasına rağmen burada konuşulmadı. Bu konunun aydınlığa kavuşturulmasını istiyorum” dedi. Remzi Garip’in ifadeleri üzerine Belediye Başkanı Vahap Akay "Meclis kararları kayıtlarda mevcut. Geziye, belirlenen isimler dışında katılımın olması mümkün değil" açıklamasında bulunarak konuyla ilgili tutulan zabıtların inceleneceğini belirtti.

OĞUZHAN GENÇ'E ÖDÜL

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün tam zamanlı sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretinin tespiti oy birliğiyle karara bağlanırken, Samsun’da düzenlenen engelliler uluslararası karate şampiyonluğunda kata dalında dünya şampiyonluğunu elde eden Oğuzhan Genç’e ödül verilmesi yönündeki talep incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

ESKİ KREŞİN İSMİ DEĞİŞİYOR

Plan ve Proje Müdürlüğü’nün Kızılpınar Mahallesi 567,711,801 ve 802 adalar arasında kalan alana ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ve eklerinin incelenerek onaylanması talebi, Emre Kaya’nın Fevzipaşa Mahallesi 336 ada 1 parsele ilişkin talebi, Veliköy ve Kızılpınar Mahallelerinde belediye satışı talepleri ile Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde bir süre önce kreş olarak kullanılan binaya Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi isminin verilmesi talebi incelenmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

KURS MERKEZİ OLARAK DEĞERLENDİRİLECEK

Son gündem maddesi hakkında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, FETÖ/PDY Soruşturması kapsamında kreşin kapatıldığını hatırlatarak “Bizler de binayı kurs merkezi ve Belediye Kültür Müdürlüğü olarak değerlendireceğiz. Belediye bünyesinde açılacak ücretsiz kurslar burada düzenlenecek. Kurslarımız için şimdiye kadar yaklaşık 900 kişi başvurdu. Bu sayı önümüzdeki günlerde 1000’i geçecektir. Kültür İşleri Müdürlüğümüz de artık yeni yerinde faaliyet gösteriyor” diye konuştu.

İKİNCİ OTURUM 14 EKİM'DE

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Remzi Garip, her meclis toplantısında imar plan tadilatı talepleriyle karşı karşıya kaldıklarını söyleyererek, soruna toplu çözüm bulma adına Nazım İmar Plan Revizyonu talebinde bulundu. Garip “Bu şekilde münferit taleplerle karşılaşmamış olacağız. Nazım İmar Planı Revizyonu ile tüm talepler çözüme kavuşturacak” dedi. Çerkezköy Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu 14 Ekim Cuma günü yapılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.