Taksiciler vatandaşları uyardı

Çerkezköy'de faaliyet göstermekte olan taksi durak yetkilileri vatandaşları uyardı. Üzerinde durak logosu bulunmayan taksilere binilmemesi konusunda vatandaşları uyaran taksiciler "Herhangi bir kayıp eşya durumunda müşterilerin 'Acaba eşyamı hangi takside bıraktım?' sorusunu çözebilmesi için taksinin hangi durağa ait olduğunu bilmesi çözüme daha kolay ulaşmasını sağlayacaktır. Bu konuda vatandaşların, taksi durak logolarını araçlarında bulunduran taksilere binmesi daha iyi olacaktır" ifadelerini kullandılar

Taksiciler vatandaşları uyardı
31 Ocak 2015 Cumartesi 08:43

 MÜŞTERİLERİ UYARIYORUZ

Çerkezköy'de faaliyet gösteren taksi durak yetkilileri, eşyasını takside unutarak durak durak eşyasını arayan vatandaşların, üzerinde taksi durak logosunu barındıran taksilere binmesi gerektiği konusunda vatandaşları uyarırken "Bazı müşteriler eşyamızı kaybettik deyip duraklarımıza uğruyorlar. Bizler de kendilerine hangi takside unuttuğunu soruyoruz. Bilmiyoruz cevabını alıyoruz. Bu yüzden müşterilere, üzerlerinde taksi durak logosu olan taksilere binmesi konusunda uyarılarda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

TAKSİ LÜKS İŞİ DEĞİLDİR

Toplum üzerinde oluşan 'taksi lüks işidir' algısının doğru olmadığını savunan taksi durağı yetkilileri "Taksiye binmek aslında lükslük anlamına gelmiyor. Aslında taksi önemli bir ihtiyaçtır. Mantıklı kullanıldığı sürece de vatandaşın cebine daha avantajlı gelmektedir. Bu algı bizler için çok yanlış bir algıdır" şeklinde konuştular.

OLUMSUZ DURUMDA ŞİKAYETLERİNİ BİLDİRSİNLER

Vatandaşların, her sarı arabayı taksi sanıp binmemesi gerektiğinin altını çizen taksi durağı yetkilileri "Müşteriler güvendikleri duraklardan taksilere binmeye gayret göstersinler. Taksilerde yaşanan her hangi bir olumsuzluğu da durak yetkililerine ve Şoförler Odası'na iletsinler ve gerekirse şikayette bulunsunlar" dediler.

İLLEGAL TAKSİLERDEN UZAK DURUNUZ UYARISI

Taksi durağı yetkilileri ayrıca, şoförlüğe önce taksi durağında başlayıp daha sonra ayrılarak şahsi aracı ile taksicilik yapmaya devam eden kişilerden de vatandaşların uzak durması uyarısında bulunurken "Önce durakta işe başlayıp, çevre edinip daha sonra kendi araçları ile illegal olarak taksicilik yapan kişiler de var. Vatandaşlarımız bu tür kişilere rastladığında gerekli yerlere şikayetlerini bildirsinler. O araçlara binmemeye gayret etsinler" şeklinde konuştular.

TAKSİMETRE AÇIK OLMADAN YOLCULUK ETMEYİNİZ

Son olarak, taksimetre konusuna değinen taksi durak yetkilileri "Vatandaşlar bir taksiye bindiği zaman kesinlikle taksimetre açtırsınlar. Aksi halde gittikleri yerin fiyatından daha fazla fiyat talebinde bulunulabilir. Bu konuda mağdur olmamak için taksimetrenin çalışmadığı araçlarda taksimetrenin çalıştırılması için talepte bulunsunlar" dediler.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.