Tarihçi-Yazar Gürkan, 10 Kasım Özel Programında Okurlarıyla Buluştu

Kapaklı Belediyesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 83'üncü yılına özel anma programı düzenlendi.

Tarihçi-Yazar Gürkan, 10 Kasım Özel Programında Okurlarıyla Buluştu
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
12 Kasım 2021 Cuma 13:49

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Tarihçi-Yazar Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan söyleşi ve imza etkinliğinde okurlarıyla buluştu. Program kapsamında müzik dinletisi de sunulurken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün seçkin fotoğrafları sergide vatandaşlarla buluşturuldu.

ATATÜRK ÖNCESİ VE SONRASI TARİHSEL SÜRECİ ANLATTI

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 10 Kasım Özel programına Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saat 19.00’da başlayan söyleşide Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncesi ve sonrası tarihsel süreci farklı perspektiflerden ele alan Tarihçi-Yazar Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan, katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.

KİTABINI OKURLARI İÇİN İMZALADI

Tarihçi-Yazar Emrah Safa Gürkan söyleşinin ardından kitabını okurları için imzaladı.

MÜZİK DİNLETİSİ VE ATATÜRK FOTOĞRAF SERGİSİ

10 Kasım Özel programı kapsamında müzik dinletisi de sunulurken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün seçkin fotoğrafları sergide vatandaşlarla buluşturuldu.

“RUHU ŞAD OLSUN”

Programla ilgili Kapaklı Belediye TV’ye açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümünde bir kez daha minnetle ve saygıyla anıyor, yad ediyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.” dedi.

“KAPAKLI’NIN KABUĞUNU DEĞİŞTİRMEYE YÖNELİK ÇABAMIZ DEVAM EDİYOR”

Kapaklı’da ilkleri gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirten Başkan Çetin, “Birçok yazarı ilçemize getirerek vatandaşlarımızla, gençlerimizle buluşturmaya, Kapaklı’nın kabuğunu değiştirmeye yönelik çabamız devam ediyor. Bugün de Atatürk’ün öncesi ve sonrasını anlatan Tarihçi-Yazar Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan’ı Kapaklı halkı ile buluşturduk. Hocamız tarihin derinliklerine not düşecek konuları bizlerle paylaştı. Verimli bir söyleşi gerçekleştirdik. Sayın Kaymakamımız Bayram Sağır ile ilçemizde kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerin daha fazla yapılmasına yönelik istişarelerde bulunuyoruz.” diye konuştu.

GENÇLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

Tarihçi-Yazar Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan da Kapaklı Belediye TV’ye yaptığı açıklamada, tarihi en berrak şekilde sunmaya çalıştığını, güzel bir kitle ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdiğini ifade etti. Tarihçi-Yazar Gürkan, gençlere çeşitli tavsiyelerde de bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.