Tarihi oyun ayakta alkışlandı

Kültür ve sanat etkinliklerine devam eden Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü, ‘Eğer Bu Bir Film Olsaydı’ adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. İstanbul Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenen ‘Eğer Bu Bir Film Olsaydı’ adlı tiyatro oyununa katılım oldukça yoğundu

Tarihi oyun ayakta alkışlandı
19 Ocak 2016 Salı 17:31

YOĞUN KATILIM YAŞANDI

ÇOSB Konferans Salonu’nda gerçekleşen tiyatro oyununa, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Saim Buyruk, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra çok sayıda sanayici ve fabrika çalışanıyla kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri katıldı.

EĞER BU BİR FİLM OLSAYDI

‘Eğer Bu Bir Film Olsaydı’ adlı tiyatro oyunu 1992 yılının Yugoslavyasında savaşı yaşayan bir ailenin yaşadığı ruh hallerini anlatıyor. Savaşın her yerde kol gezdiği anlarda Bosna Hersek de bağımsızlığını ilan etmiştir. Saraybosna kuşatma altındadır. Bu dönemi yaşamakta olan Ziriç ailesinin hikayesini, evin büyük oğlu Alaaddin, aklında kalan anılarıyla anlatırken seyircilerde yaşananları yakından izleme fırsatı buldu.

BİLGE EMİN YÖNETTİ

Almir İmsireviç’in yazdığı ‘Eğer Bu Bir Film Olsaydı’adlı oyunun çeviri ve yönetmenliği Bilge Emin tarafından yapıldı. Oyuncular ise Burak Şentürk, Mine Tüfekçioğlu, Burak Altay, Gönen Aykaç, Barış Bağcı, Berk Sezenler, Emre Yeşilöz ve Gürşen Eren’den oluştu.

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Oyunun sonunda dakikalarca oyuncuları alkışlayan katılımcılar hem oyunculara hem de ÇOSB Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür etti. ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de oyunculara çiçek vererek bundan sonra da kültür ve sanat etkinliklerinin devam edeceğini söyledi.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.