Tarihi ve Edebi Yönüyle Milli Mücadele ​

Türk Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcının 100. yıl dönümünde Çerkezköy Belediyesi ve Türk Ocakları Çerkezköy Şubesi işbirliği ile ‘Tarihi ve Edebi Yönüyle Milli Mücadele’ konulu panel düzenlendi

Tarihi ve Edebi Yönüyle Milli Mücadele ​
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
07 Ekim 2019 Pazartesi 17:51

Çerkezköy Belediyesi ve Türk Ocakları Çerkezköy Şubesi işbirliği ile düzenlenen “Tarihi ve Edebi Yönüyle Milli Mücadele” konulu panele Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Şahin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcımız Nedim Yılancı, Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş, İyi Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Erseçkin, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş gerçekleştirdi.

TİMSAL KARABEKİR KONUŞTU
Milli mücadelenin 100’üncü yıldönümü dolayısıyla Çerkezköy Belediyesi ve Türk Ocakları Çerkezköy Şubesi işbirliği ile düzenlenen “Tarihi ve Edebi Yönüyle Milli Mücadele” konulu panelin moderatörlüğünü Kıbrıs Gazisi Emekli Tümgeneral Cumhur Evcil yaptı. Milli Mücadele Kahramanı Doğu Cephesi Kumandanı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın ilk ve en büyük destekçisi merhum Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir de panele konuşmacı olarak katıldı. Timsal Karabekir panelde "Millî Mücadele, Atatürk ve Kazım Karabekir Paşa" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Panelde Modern Türk Edebiyatının dikkat çeken isimlerinden, Türkiye Yazarlar Birliği "En İyi Roman Ödülü", Türk Ocakları "Ayvaz Gökdemir Edebiyat Armağanı" dahil pek çok ödül alan yazar Metin Savaş ise "Millî Mücadelenin Mitolojik Arka Planı" konulu sunum yaptı. Araştırmacı-yazar, Hacı Bayram Veli Üniversitesi doktora öğrencisi Yasin Yavuz’un "Millî Mücadele ve Türk Şiiri" konulu sunumunun ardından panel, katılımcıların sorularının cevaplandırıldığı bölüm ile sona erdi.

KATILIMCILARA PLAKET TAKDİM EDİLDİ
“Tarihi ve Edebi Yönüyle Milli Mücadele” konulu panel sonunda Kıbrıs Gazisi Emekli Tümgeneral Cumhur Evcil’e plaketini takdim eden Belediye Başkan Vekilimiz M. Şahin Yılmaz, “Türk Silahlı Kuvvetlerine önemli hizmetlerde bulunmuş olan böylesine değerli bir komutanımıza plaketi büyük bir onurla takdim ediyorum” dedi. Programda daha sonra Doğu Cephesi Kumandanı merhum Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir’e, Yazar Metin Savaş’a ve Akademisyen Yasin Yavuz’a Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Şahin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcımız Nedim Yılancı ve Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş tarafından plaket takdim edildi.

BOL BOL HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER
Plaket törenin ardından katılımcılar, Kıbrıs Gazisi Emekli Tümgeneral Cumhur Evcil ve Doğu Cephesi Kumandanı merhum Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Çerkezköy Belediyesi’nin Türk Ocakları Çerkezköy yönetimi ile birlikte düzenlediği panele katılımlarından dolayı konuşmacılara ve katılan herkese teşekkür eden Belediye Başkan Vekilimiz M. Şahin Yılmaz, “Belediye Başkanımız yoğun programı nedeni ile aramızda bulunamadığı için çok üzgün. Sizlere selamlarını ve sevgilerini yolladı. Katılımınızla bizleri onure ettiniz. Çok teşekkür ederiz” dedi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.