Taşkın Koruma Projesi çalışmaları devam ediyor

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü ekipleri, Çerkezköy’ün yıllardır kanayan bir yarası haline gelen yağmursuyu baskınlarını engellemek için başlattığı İmar Sahası Taşkın Koruma Projesi kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Çerkezköy şehir içinde başlayan çalışmalar hakkında TESKİ Çerkezköy Şube Müdürü Vekili Selçuk Azcan, önemli açıklamalarda bulundu

Taşkın Koruma Projesi çalışmaları devam ediyor
30 Kasım 2015 Pazartesi 16:26

KARTAL SOKAK TRAFİĞE KAPATILDI

 Çerkezköy’ün yıllardır kanayan bir yarası haline dönüşmüş ve her yağan yağmur sonrasında Çerkezköylülerin korkulu rüyası haline dönüşmüş olan su baskınlarına çözüm bulunmak adına Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından ‘İmar Sahası Taşkın Koruma Projesi’ planlanmış ve kısa zaman önce çalışmalarda başlatılmıştı. Özellikle yağmur sonraları suyun en çok biriktiği bölgeler esas alınarak yapılan proje kapsamında, şehrin işlek alanlarındaki kazı çalışmaları da bu günlerde başladı. Bağlık Mahallesi Kartal Sokak trafiğe kapatılarak, 1800’lük yağmur suyu hattı alt yapı boruları döşeme çalışmaları TESKİ ekiplerince sürdürülüyor. Kısa zaman içerisinde ise Gazi Emniyet Amirliği önünden Öztrak Caddesi ile Kartal sokağın kesiştiği kavşağa ulaşacak olan yağmur suyu hattı çalışmaları Atatürk Caddesinden de geçerek en çok taşkınların yaşandığı İmar Sitesine Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy şubesi binasının hizasından ulaşacak. TESKİ ekipleri tarafından İki koldan yürütülen yağmur suyu hattı döşeme çalışmalarının bir diğer kolu ise pazar yerinin arka bölümü olan Çorlu deresinden başladı. İmar Sahası Taşkın Koruma Projesinin tamamlanmasıyla birlikte yağmur sularının aktarılacağı Çorlu deresinden başlayan çalışmalar ise Sanayi Sitesi mevkiinden ilerleyerek Yılmaz Sokak, Batur Caddesi, Sayar Sokak, Samanyolu Sokak istikametinde yapılacak çalışmalar ile İmar sitesine ulaşacak.

KISA SÜRE SONRA ÖZTRAK’TA ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

 Bu büyük proje kapsamında şehrin en işlek ve hareketli bölgelerinde, üstelik kış şartlarında yürütülecek olan çalışmalar hakkında Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Çerkezköy Şube Müdürü Vekili Selçuk Azcan’dan bilgi aldık. TESKİ ekiplerinin Çerkezköy’de yürüttüğü İmar Sahası Taşkın Koruma Sahası Projesi kapsamında çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan TESKİ Çerkezköy Müdür Vekili Azcan “Yıllardır süre gelen, yağmur sonraları oluşan su baskınları sorunumuz vardı. Yaklaşık bir ay önce Çerkezköy’de gerçekleştirilen temel atma törenine, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak, Belediye Başkanlarımız, bölge milletvekillerimiz ve kurum amirlerimiz katıldılar. Onlarda proje hakkında önemli açıklamalarda bulundular. Şu anda ekiplerin çalışmaları Kartal Sokak’ta sürüyor. Kısa süre içersinde Gazi Emniyet Amirliği önünden Öztrak Caddesine uzanacak çalışmalar. “dedi.

“ELEKTRİK VE DOĞALGAZ HATLARI SIKINTI YARATIYOR”

 TESKİ ekiplerinin çalışmaları sırasında karşılaştığı engellerden de bahseden TESKİ Çerkezköy Şube Müdür Vekili Selçuk Azcan “Şu anda 1800 çapında yağmur suyu borusu toprağın altına yerleştiriliyor. Bunlar çok büyük borular ve bir insanın boyundan fazla çapı var. Ekipler kazı çalışmaları sırasında elektrik ve doğalgaz hatlarıyla karşılaşıyor. Bunlarda çalışmaların yavaşlamasına sebep olabiliyor. Yağmur suyu hattı borularının büyük olması tabi ki bir avantaj ama şehrin daha iç ve dar bölgelerinde daha düşük çapta olan 1600’lük yağmur suyu boruları kullanılacak.”dedi.

“VATANDAŞLARIMIZIN SABIRLI DAVRANMALARINI İSTİYORUZ”

 Son olarak Çerkezköy halkına seslenen TESKİ Çerkezköy Şube Müdür Vekili Selçuk Azcan “Çerkezköy halkının sabırlı olmasını ve kısa bir süre sonra yağan hemen hemen her yağmur sonrası oluşan su baskını korkularından bu projeyle kurtulacakları hatırlatmak istiyorum. Tabi ki kış şartları, çamur olacak çukur olacak ama kısa bir süre cefa çekeceğiz, sonra da uzun yıllar rahat edeceğiz. Şehrin iç kısımların ve işlek bölümlerinde yapılacak çalışmalarda vatandaşlarımızın sabırlı davranmalarını istiyoruz.”dedi.

“6 AYDAN ÖNCE DE BİTEBİLİR”

 Son olarak İmar Sahası Taşkın Koruma Projesinin tamamlanması hakkında açıklamalarda bulunan Müdür Vekili Azcan “Projenin tamamlanma tarihi 365 gün. Fakat Çerkezköy’de gerçekleştirilen bu projenin temel atma töreninde TESKİ Genel Müdürümüz Şefik Başa, bu projenin 6 ayda tamamlana bilecek bir proje olduğunu belirtmişti. Kış şartlarının olumsuz koşulları da tabi ki bunu etkileyecek ama TESKİ ekiplerimiz çalışmalarını bu şekilde sürdürürse ve her hangi bir aksilik yaşanmazsa 6 aydan önce de bitebilir.”diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.