Tazeoğlu ÇEMYO öğrencileriyle bir araya geldi

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programı öğrencileri tarafından düzenlenen “Şiir Dinletisi ve Söyleşi”ye konuşmacı olarak Şair ve Yazar Kahraman Tazeoğlu katıldı

Tazeoğlu ÇEMYO öğrencileriyle bir araya geldi
24 Mart 2016 Perşembe 16:19

KATILIM YOĞUN OLDU

ÇEMYO Konferans salonunda düzenlenen programa Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Taha Aslanlı ve Ali Maralcan, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın eşi Fatma Mandalı ve yüksekokul öğrencileri katıldı.

ÇERKEZKÖY’DE AĞIRLAMAKTAN ONUR DUYDUK

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren ÇEMYO Müdür Yardımcısı Ali Maralcan, “İnsanlar edebiyat sayesinde fikirlerini, şiir sayesinde de duygularını dile getirme imkanı buluyor. Bizzat yaşayarak tecrübe edemediğimiz pek çok şeyi edebiyat sayesinde tecrübe edebiliriz. Kahraman Tazeoğlu’nu Çerkezköy’de ağırlamaktan onur duyduk” dedi.

BUKRE İSİMLİ KİTABI 500 BİN SATTI

Maralcan’ın konuşmasının ardından Kahraman Tazeoğlu öğrencilerle bir araya geldi. Bukre isimli kitabının 500 bin adet satıldığını belirten Tazeoğlu, “Korsana eğilim olduğu için istatistiklere gerçek rakamlar yansımıyor. İnsanı değiştirecek yegane unsur okumaktır. İnsanları ve dünyayı düzeltmenin yegane yolu eğitim ve okumaktır. Edebiyat her zaman ayrı bir yerde olmalı. Türk okurunun yüzde 80’ini bayanlar oluşturuyor. Ben ‘kitap okumayanların yazarı olacağım’ diye yola çıktım. Yazdıklarım bir süre sonra karşılık buldu. İnsanlar ‘aynı beni anlatmışsın’ diyorlar. O noktadan sonra okuyucu yazarı merak etmeye başlıyor, yazıların nasıl oluştuğunu merak ediyor” diye konuştu.

ŞARKI SÖYLEYEN O GENCİ BULDUM

Yaşadığı her hayal kırıklığı sonrası acısını unutmak için kendisini kandırmaya çalıştığını dile getiren Kahraman Tazeoğlu, Bukre isimli kitabında anlattığı Cem karakterinin Gökhan Türkmen olduğunu ifade etti. Radyo programı yaptığı yıllarda bir gün internette amatör bir şarkı dinlediğini ve bu şarkıyı radyoda çaldığını sözlerine ekleyen Tazeoğlu, “O gece telefonlar susmadı. İnsanlar şarkıyı kimin söylediğini merak ettiler. Ben de şarkı söyleyen o genci buldum. Bir gün radyoda konuğum oldu. Sonra birlikte radyo programı yapmaya başladık. Ben şiir okudum o da gitar çalıp şarkı söyledi. Sonra üniversitelere gitmeye başladık. Bir gün bana gelip ‘Bana albüm teklifi geldi’ dedi ve sonrasında albümü çıktı. O kişi Gökhan Türkmen’di” ifadelerini kullandı.

KİTAPLARINI İMZALADI

Şair ve yazar Kahraman Tazeoğlu, şiir yazmaya nasıl başladığını da anlattı. Öğrencilerle keyifli bir sohbet yapan Tazeoğlu söyleşisini şiirlerle süsledi. Programın sonunda Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı tarafından Kahraman Tazeoğlu’na çiçek ve plaket takdim edildi. Söyleşi ve şiir dinletisinin ardından Kahraman Tazeoğlu sevenleri için kitaplarını imzaladı.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.