TCDD eski tarifelere döndü

Kovid-19 salgının başlamasıyla birlikte yolcu taşımacılığı seferlerini askıya alan, uzun bir zaman sonra da sadece Halkalı-Kapıkule yolcu taşımacılığına başlayan TCDD nihayet Uzunköprü-Halkalı yolcu seferine de başlayarak, salgın öncesi tarifeye döndü.

TCDD eski tarifelere  döndü
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
07 Temmuz 2021 Çarşamba 18:48

Kovid-19 salgını başladığında yolcu seferlerini askıya alan TCDD, o dönemde hattın numaralı olmamasını gerekçe göstermişti.
Şu anda vaka ve ölüm sayısı, seferlerin askıya alındığı dönemden daha az değil. Hat yine numarasız.
Trenle seyahat fiyatlarının, şehirler arası otobüs fiyatlarına göre oldukca cazip olduğunu belirten vatandaşlar, tren seferlerinin arttırılmasını, özellikle de sabah daha erken saatte, yıllar önce olduğu gibi sadece Çerkezköy’den kalkan ek bir tren seferinin olması gerektiğini  belirtiyorlar.
Halkalı-Kapıkule hızlı tren yolunun da ne zaman biteceği merak edilirken, bu yol yapılıyor denilerek, mevcut tren seferlerininde aksatılmaması aksine daha da fazla önem verilmesi vatandaşların istekleri arasında.
TCDD sosyal medya bloğunda vatandaşların salgın nedeniyle uyması gereken kurallarıda şu şekilde sıraladı: 1-Trende HES kodu ve Maske zorunludur. (HES uygulaması veya kodunu QR 'Karekod' olarak bulundurmanız beklemeden kontrol edilmesi için faydanızadır.) 2-Koltuklar numarasızdır. 3- Maske - Mesafe - Hijyen kural
Geçtiğimiz yıl Kovid-19 salgını nedeniyle yurdun diğer bölgelerinde tren seferleri devam ederken, Kapıkule-Halkalı arası seferler tamamen iptal edilince, yetkililer tren seferlerinin başlamama nedeninin, Halkalı – Kapıkule arasında, koltuk numarasına bilet kesilmesine imkan veren yapının Trakya’da ki tren seferinde olmadığını,  istasyonlarda bekleyen yolcuların tren gelişinden kısa bir süre önce bilet aldığını ve istedikleri boş yerlere oturarak seyahat ettiklerini belirterek, “Bizim bu hatta çalışan trenimizde bir Doğu Ekspresi gibi önceden belirlenen koltuğun biletini almanız, tren hattımızın statüsü gereği mümkün değil. Varsayalım tren perona gelmeden yarım saat önce kapasitenin üstünde yolcu geldi. Biz bu yolculara bilet kesmemezlik edemeyiz. Birde tren hangi yönden geliyorsa  fark etmez,  trenin içinde seyahatine devam edecek yolcularda var. Bu pandemi günlerinde sosyal mesafe kuralına göre biz istasyona gelen  yolculara ne diyeceğiz. Biz bir Doğu Ekspres gibi daha önceden koltuk numarasına göre bilet kesemiyoruz. Bizim hattımızın statüsü buna müsait değil” diye görüş bildirmişlerdi. Şimdi ise hattın statüsü yine aynı ama tren seferleri salgın öncesine döndü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.