TCDD’den makiniste yaptırım

TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü Velimeşe hemzemin geçitinde meydana gelen kazadan sonra sosyal medya hesabından yaptığı garip açıklamanın ardından Makinist M.A.K’ya görevden el çektirdi.

TCDD’den makiniste yaptırım
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
06 Eylül 2021 Pazartesi 11:27

Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Kuruluşumuzda görevli bir makinistin sosyal medya paylaşımlarını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Demiryolcu ailesi olarak Kuruluşumuz bünyesinde hizmet veren binlerce makinistimizi zan altında bırakan, hiçbir şekilde kabul edilmesi mümkün olmayan sosyal medya paylaşımlarından derin üzüntü duyuyoruz. Ne mesleki ne insani etik kurallarına uymayan söz konusu açıklamalar için ilgili makinist görevinden el çektirilmiş ve idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.
Velimeşe Mahallesi  hemzemin geçitinde yük treninin, kapalı bariyerlerden geçen servis aracına çarpması sonucu meydana gelen, 6 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin de yaralandığı kazaya ilişkin sosyal medyadan "Bendeki leş sayısı 16, 6 daha lazım iki takım kurmam için" yorumunu yapan TCDD'de görevli makinist M.A.K. görevden el çektirilirken, hakkında soruşturma başlatıldığı ifade edildi.
 
Demiryolları Makinistler Derneği de (DEMARD) TCDD'de görevli olan İzmir’de çalışan makinist M.A.K.’yı paylaşımından dolayı kınadı. Dernek yönetimi tarafından yapılan açıklamada “4 Eylül 2021 tarihinde Tekirdağ Ergene’ de servis minibüsünün kapalı hemzemin geçidini çaprazdan geçerek  hareket halindeki yük trenin yoluna girmesi sebebiyle üzücü kaza meydana gelmiştir. Kaza sonucu 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 7 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili bir makinistin sosyal medyadaki çirkin paylaşımından dolayı derin üzüntü duyduğumuzu belirtmek istiyoruz. Günde binlerce yolcuyu ve yükü taşımak için fedakarca çalışan makinistlerimizi zan altında bırakan bu talihsiz, hadsiz, sosyal medya paylaşımını yapan makinisti kınıyoruz. Derneğimiz konuyla ilgili gerekli disiplin işlemlerini başlatmıştır. DEMARD (Demiryolları Makinistler Derneği) olarak kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz” denildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
- 3 yıl önce
O makinist görenden alınıp derhal ceza evine konulmalı