Tek-Park geldi cadde boşalmaya başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan Tek-Park sistemi dün itibariyle Çerkezköy’de başladı. Pilot bölge olarak Atatürk caddesinde başlayan ücretli otopark uygulaması kapsamında ikisi bayan olmak üzere 19 personel görev yaparken, tarife ücretlerinde de değişikliğe gidilerek ilk yarım saatlik park ücretinin 2 TL olduğu ifade edildi. Uygulamanın başlamasıyla birlikte tıklım tıklım dolu olan park alanında boşluklar objektiflere yansıdı

Tek-Park geldi cadde boşalmaya başladı
24 Haziran 2015 Çarşamba 18:06

 GÖREVLİLER BİR GÜNLÜK EĞİTİM ALDILAR

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda uygulamaya konulan Tek-Park ücretli otopark sistemi dün itibariyle Çerkezköy’de de hayata geçti. Tek-Park Çerkezköy sorumlusu Cihan Pektaş başlayan ücretli otopark uygulaması hakkında yaptığı açıklamada, “Dün itibariyle ücretli otopark uygulaması pilot bölge olarak Atatürk caddesi üzerinde başladı. İlk olarak ikisi bayan olmak üzere 19 personel ile hizmet veriyoruz. Bu sayı ilerleyen günlerde artacak. Görevlilerimiz aldıkları bir günlük eğitimin ardından çalışmalarına başladılar” dedi.

TIR PARKI DA ÜCRETLİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından asılan fiyat tarifesinde değişikliğe gidildiğini ifade eden Pektaş, “Değişiklik olarak sadece ilk yarım saat 2 TL olarak belirlendi ve tabelalarda yazan 0-1 saat 4 TL, 1-2 saat 5 TL, 2-4 saat 7 TL, 4-8 saat 11 TL ve gün boyu 17 TL olarak devam edecek. Diğer yandan cihazlar gelmediği için şu anlık abonelik işlemlerini gerçekleştiremiyoruz. Cihazlarımız geldikten sonra da hemen abonelik işlemlerine başlayacağız. Ayrıca yer altı kapalı otoparkı da 24 saat esasına göre ücretli olarak kullanılacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından TIR parkı içinde ücret tarifesi oluşturulurken, artık orası da ücretli olarak kullanılacak” diye konuştu.

KISA SÜRELİ PARKLARDA İSTİSNA GÖSTERİYORUZ

Cihan Pektaş konuşmasının sonunda ise, “Uygulama yeni olduğu için bazı vatandaşlarımız duruma tepki gösterse de kısa bir süre içinde bu sisteme alışacaklarını düşünüyoruz. İlk etapta 5-10 dakikalık kısa süreli işlemi olan vatandaşlarımızı uyararak ücret almıyoruz. Belirtilen süre gecikirse gerekli ücret tarifesini uyguluyoruz. Bu sistem ile Çerkezköy’de park sorununun rahat bir nefes alacağını düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

SAĞLI SOLLU BOŞLUKLAR OLUŞTU

Tek-Park sisteminin Çerkezköy’de başlamasının ardından kimi vatandaş park sorunu olmadığı için durumdan memnun olurken, kimi vatandaşta fiyat tarifesinin yüksek olduğunu ifade ederek serzenişte bulundu. Uygulamanın başlamasıyla birlikte Atatürk Caddesi üzerinde sağlı sollu park alanlarında büyük oranda boşluklar oluşurken, araç yoğunluğunun yaşanmamasından memnun olan bazı vatandaşlar durum karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali telyılar - 9 yıl önce
bedavacılığın resmi.