Tekirdağ'da kaç okul, hangi derecede hasar görmüştür?

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer Marmaraereğlisi açıklarında meydana gelen deprem sonrası okulların gördüğü hasarı ve öğrencilerin mağduriyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Yüceer, deprem sonrasında Marmaraereğlisi ve Saray ilçelerinde bulunan okulların bazılarının hasar gördüğünü, öğrenciler başka okullara aktarıldığını bildirdi

Tekirdağ'da kaç okul, hangi derecede hasar görmüştür?
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
04 Ekim 2019 Cuma 12:59

Okullar açılmadan hemen önce Saray ilçesinde bulunan Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin 75’inci Yıl İlkokuluna nakledildiklerini ifade eden Yüceer, 75’inci Yıl İlkokulu’nun da depremde hasar görmesi sonucu öğrenciler ilçede bulunan diğer iki okula gönderildiklerini belirtti.

Nakil yapılan okulların kapasitelerinin yetersizliği nedeniyle ikili düzende eğitim yapıldığını, ders saatlerinin uzadığını, öğrencilerin ve velilerin ulaşım başta olmak üzere mağduriyet yaşadıklarını ifade eden Yüceer, Bakanlıkça alınan ve alınması planlanan önlemleri sordu.

Deprem öncesinde Atatürk Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrencilerin velilerinden okul tadilatında kullanılacağı gerekçesi ile para toplandığı iddialarını da gündeme getiren Yüceer, bu uygulamanın hangi mevzuata dayanılarak yapıldığını sordu.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yönelttiği sorular şöyle:
“26.09.2019 tarihinde Marmara denizi merkezli meydana gelen deprem sonrasında Tekirdağ ilimize bağlı Marmaraereğlisi ve Saray ilçelerimizde mevcut olan okulların bazıları hasar görmüş, öğrenciler başka okullara aktarılmıştır. Okullar açılmadan hemen önce Saray ilçemizde bulunan Atatürk Ortaokulu öğrencileri söz konusu okulun yıkılma tehlikesi olduğu ve güvenli bulunmadığı gerekçesi ile 75’inci Yıl İlkokulu’na nakledilmişler ancak 75’inci Yıl İlkokulu’nun da 26.09.2019 tarihinde meydana gelen depremde hasar görmesi sonucu öğrenciler ilçede bulunan diğer iki okula nakledilmişlerdir. Eğitim- öğretim zorunlu olarak ikili düzende yapıldığından, ders saatleri uzamakta, öğrenciler ulaşım açısından mağduriyet yaşamaktadırlar.

Bu itibarla;
1. 26.09.2019 tarihinde meydana gelen deprem sonrası Tekirdağ ilimiz geneli ve ilçeleri ayrı ayrı belirtilmek suretiyle kaç okul, hangi derecede hasar görmüştür? Söz konusu okullarda kaç öğrenci öğrenim görmektedir?

2. Hasar gören ve eğitim-öğretim yapılamayacak duruma gelen okullarda öğrenim gören öğrenciler hangi okullara nakledilmişlerdir? Nakledilen okullarda eğitim öğretim faaliyetleri ve öğrencilerin ulaşımı konusunda Bakanlığınızca alınan önlemler nelerdir?

3. Eğitim-öğretim faaliyetinin normale dönmesinin ne kadar süre alacağı öngörülmektedir? Öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için alınması planlanan önlemler nelerdir?

4. Deprem öncesinde Saray ilçemizde bulunan Atatürk Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrencilerin velilerinden okul tadilatında kullanılacağı gerekçesiyle 500’er TL para toplandığı doğru mudur? Doğru ise bu hangi mevzuata dayanılarak yapılmıştır? Söz konusu paralar kim tarafından toplanmıştır?

5. Deprem kuşağında yer alan Tekirdağ’da bulunan okulların deprem testleri (karot testleri) yapılmış mıdır? Yapıldı ise kaçı depremden önce kaçı depremden sonra yapılmıştır? Deprem testi yapılmayan okul binaları hangileridir?

6. Deprem öncesinde güçlendirme çalışması yapılan okul sayısı kaçtır? Hangi okul binalarına güçlendirme çalışması yapılmıştır?

7. Tekirdağ ili ve ilçeleri ayrı belirtilmek suretiyle Bakanlığınız denetiminde eğitim öğretim yapan özel okullarda deprem testleri ve güçlendirmesi yapılmış mıdır?”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.