Tekirdağ Kadir Ağabeyine emanet

31 Mart İdari Mahalli seçimlerinin resmi olmayan sonuçları açıklandı. 2014’te yapılan seçimlerde Tekirdağ’da 12’de 12 yapan CHP 3 ilçede kayıp verdi. Kadir Albayrak resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 51,15 oy ile yeniden koltuğuna otururken, 3 dönemdir başkanlık koltuğunda oturan Mandalı ise adeta hüsrana uğradı.

Tekirdağ Kadir Ağabeyine emanet
01 Nisan 2019 Pazartesi 13:29

KADİR ALBAYRAK FARKLI KAZANDI
31 Mart Mahalli İdari seçimleri sona erdi. Ülke genelinde YSK ve Anadolu Ajansı’nın veri akışı konusunda yaşadığı aksaklık ise seçimden göze çarpan enstantaneler arasındaki yerini aldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kurucu Başkanı Kadir Albayrak resmi olmayan sonuçlara göre en yakın rakibi Cumhur İttifakı adayı Mestan Özcan’ı aldığı 316 bin 783 ile geride bırakarak yeniden başkanlık koltuğuna oturdu. Bu sonuçla Albayrak yüzde 51,15 oy alırken Mestan Özcan ise 271bin 879 oy ile yüzde 43,90 oyun sahibi oldu. Mestan Özcan’ın ardından en çok oyu alan parti ise 11 bin 670 oy ile HDP oldu. DSP’nin adayı Mehmet Yaman 6 bin 664 oy, Saadet Partisi adayı Fethi Pehlivan ise5 bin 885 oy aldı.
CHP’NİN KALESİ SARAY…
Oy oranları ele alındığında CHP kanadından en çok oy alan aday ise Saray Belediye Başkan adayı Özger Erkiş oldu. Aldığı yüzde57,71 oy oranı ile en yakın rakibi ile arasındaki yüzde 32,69 oy farkı ile başkanlık koltuğuna oturdu. Şarköy ise CHP’nin adayı Alpay Var’ı tercih etti. Yüzde 52,27 oy oranı ile rakibi Can Gürsoy’u geride bırakan Var, başkanlık koltuğuna oturdu. Çorlu ise CHP’nin adayı Ahmet Sarıkurt ile yollarına devam etme kararı aldı. Cumhur İttifakı adayı Serkan Elçili ile arasına 10,78 oranında oy farkı koyan Sarıkurt, yeniden başkanlık koltuğuna oturan isim oldu. Ve Çerkezköy yeniden Vahap Akay dedi. En yakın rakibi Cumhur İttifakı adayı Süleyman Kozuva ile arasında 5 bin 283 oy farkı ile yeniden Çerkezköy Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Akay resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 50,23 oy alarak halkın güvenini tazeledi ve 5 yıl daha Çerkezköy’e hizmet etme yetkisini aldı.
CHP 12’DE 9 YAPTI
Malkara’da ise Ulaş Yurdakul yeniden başkanlığa seçildi. Resmi olmayan sonuçlara göre 49,95 oy alan Yurdakul en yakın rakibi ile yüzde 2 oranında oy farkı sağlayarak yeniden Malkaralılara hizmet etme yetkisini almış oldu. Muratlı’da ise Nebi Tepe ismi yankı buldu. Yapılan seçimde En yakın rakibi MHP’li Ali İnan ile arasında yüzde 4,10 oy farkı yakalayan Tepe aldığı yüzde 47,39 oy oranı ile başkanlık koltuğuna oturmayı hak etti. Son olarak CHP’nin seçimden galibiyetle ayrıldığı son ilçe ise Marmaraereğlisi oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 39,48 oranında oy elde eden CHP’nin adayı İbrahim Uyan başkanlık koltuğuna geçti.
MANDALI ADETA HÜSRANI YAŞADI
2014 seçimlerinde 12’de 12 yapan CHP 2019 seçimlerinde ise 3 ilçede kayıp verdi. Halkın teveccühünü kazanan 3 AK Partili başkan adayı böylelikle başkanlık koltuğuna otururken, en trajik seçim ise Kapaklı’da meydana geldi. 3 dönemdir Kapaklı Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Mandalı rakibi Mustafa Çetin’den adeta ağır bir tokat yedi. Seçime rahat tavırlarıyla giren Mandalı adeta hüsranı yaşadı. Cumhur İttifakı adayı Mustafa Çetin resmi olmayan sonuçlara göre 35 bin 552 oy alarak yüzde53,96 oyun sahibi oldu. Mandalı ise rakibinden fark yedi. 27 bin 094 oy alan Mandalı yüzde 41,12 oy oranını yakalayabildi ve bu sonuçlara göre 15 yıllık Mandalı başkanlığı böylece sona erdi.
133 OY FARKI İLE AK PARTİ KAZANDI
Hayrabolu da el değiştiren belediyeler arasında yer aldı. Kıran kırana bir seçim yarışının yaşandığı Hayrabolu’da seçimin galibini ise 133 oy belirledi. AK Parti’nin adayı Osman İnan aldığı 11 bin 148 oy ile yüzde49,18 oy oranını yakalarken, en yakın rakibi CHP’li Fehmi Altayoğlu ise 133 oy farkı ile seçimi kaybetti.
EŞKİNAT SÜLEYMANPAŞA’YI TESLİM ETTİ
Süleymanpaşa da ise 2014 senesinde halkın teveccühü ile başkanlık koltuğuna oturan Ekrem Eşkinat bu sefer halkı ikna edemedi. 2019 seçimlerinde AK Parti adayı Cüneyt Yüksel ile yarışan Eşkinat, seçimden mağlubiyetle ayrıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı adayı Cüneyt Yüksel 58 bin 904 oy, Eşkinat ise 57 bin 868 oy aldı. Böylece Süleymanpaşa’da Cüneyt Yüksel dönemi başlamıl oldu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ferit - 5 yıl önce
Çerkezköy için Mahalle bazında seçim sonuçlarını paylaşabilirmisiniz gazetenizde.