Tekirdağ Milletvekili Köprülü Bakan Avcı’nın peşini bırakmıyor

Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü; Tekirdağ'da okullarda yaşanan sorunların çözümü için verdiği önergeleri yanıtsız bırakan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya yine önerge verdi. CHP'li Köprülü; Tekirdağ'da okulların yaşadığı sorunlar giderilene kadar konuyu TBMM gündemine getirmeye devam edeceklerini ve önergelerini yanıtsız bırakan Bakan Avcı'nın peşini bırakmayacaklarını vurguladı

Tekirdağ Milletvekili Köprülü Bakan Avcı’nın peşini bırakmıyor
01 Ekim 2014 Çarşamba 08:10

“2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlamasıyla Tekirdağ'da 160 bine yakın öğrencimiz ders başı yaptı. Ancak eğitim sendikalarımızın yaptığı açıklamaya göre; Türkiye genelinde okulların yüzde 80'e yakınında bir iyileştirme yapılmadığı bildirildi” ifadelerini kullanan Tekirdağ CHP Milletvekili Emre Köprülü, “Bu sıkıntının en fazla yaşandığı Tekirdağ ilimizde de birçok okulda farklı sorunlar ve eksiklikler yaşandığı görülmektedir. Daha önce Milli Eğitim Bakanı'na verdiğimiz önergelerimizde Şarköy ve Saray ilçelerimizde ki bazı okullarda yaşanan öğretmen eksikliği, okullardaki fiziki koşulların düzeltilmesini istemiş ancak Bakan tarafından tüm sorularımız yanıtsız bırakılırken çözüm adına bugüne kadar hiçbir şey yapılmamıştır.

2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlamasıyla Tekirdağ da birçok okulda benzer sorunlar yaşanmaya devam etmektedir. Son olarak Çorlu Emlak Konut Ergene Vadisi İlköğretim Okulu'ndaki sıkıntılar yine velilerimiz tarafından dile getirilmektedir. Okuldaki fiziki yapının yetersiz olması nedeniyle öğrencilerin zorlandığı, okulda materyal kullanımının yoğun olması gereken derslerin, materyal eksikliğinden dolayı verimi düşürdüğü belirtilmektedir” açıklamasını yaptıktan sonra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan şu sorulara cevap vermesini istedi:

1. 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı’nda 160 bine yakın öğrenci ile ders başı yapılan Tekirdağ ilimizin Şarköy ve Saray ilçelerinde bazı okullarda yaşanan eksikliklerinin giderilmesi adına daha önce verdiğim önergelerim Bakanlığınız tarafından yanıtsız bırakılırken, bu sorunların giderilmesi bir yana; Bu eğitim öğretim yılında da artarak devam etmesi Bakanlığınız sorumluluğunda değil midir?
2. Son olarak Çorlu Emlak Konut Ergene Vadisi İlköğretim Okulu'nda çocukları olan velilerimiz, okulda fiziki koşulların yetersiz olduğunu, bilgisayar eksiklerinin olduğunu ifade ederken bu sorunların giderilmesi için bir an evvel adım atacak mısınız?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.