Tekirdağ Sanayi Odası’nı kurmamız elzemdir

Tekirdağ Sanayi Odası Kurucu Müteşebbis Heyeti üyesi, Tekirdağ Sanayiciler Derneği (TEKSANDER) kurucu üyesi ve Kaptan Demir Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Çebi, “Sanayicilerin iş yükü, eleman sayısı, rekabet koşulları ve riskleri ticaret erbabından oldukça farklıdır. Biz sanayicilerin layıkıyla temsil edilebilmesi, sorunlarının sanayiciler tarafından ele alınarak çözülebilmesi için Sanayi Odası çatısı altında toplanmamız elzemdir, kaçınılmazdır” dedi.

Tekirdağ Sanayi Odası’nı kurmamız elzemdir
02 Ağustos 2014 Cumartesi 07:56

Tekirdağ Sanayi Odası Kurucu Müteşebbis Heyeti üyesi, Tekirdağ Sanayiciler Derneği (TEKSANDER) kurucu üyesi ve Kaptan Demir Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Tayfun Çebi, “Tekirdağ’ı hak ettiği Sanayi Odası’na kavuşturmak için azim ve kararlılıkla çalışıyoruz” dedi. Sanayicilerin iş yükü, eleman sayısı, rekabet koşulları ve risklerinin ticaret erbabından oldukça farklı olduğuna dikkat çeken Çebi, “Biz sanayicilerin layıkıyla temsil edilebilmesi, sorunlarının sanayiciler tarafından ele alınarak çözülebilmesi için Sanayi Odası çatısı altında toplanmamız elzemdir, kaçınılmazdır” değerlendirmesinde bulundu.
Tekirdağlı sanayicilerin Sanayi Odası kurma girişim ve çabalarını değerlendiren Tayfun Çebi, “Tekirdağ’da toplam 13 OSB ve bir Serbest Bölge bulunuyor. Bu bölgelerde yaklaşık bin 200 sanayi kuruluşu, bölgelerin dışında da yaklaşık 200 sanayi kuruluşu var. İlimizde 5 tane Ticaret ve Sanayi Odası var. Biz sanayicileri ilgilendiren konuların ise biz sanayiciler tarafından ele alınması gerekiyor. İş yükü, eleman sayısı, rekabet koşulları ve riskleri oldukça farklı olan biz sanayicilerin layıkıyla temsil edilebilmesi, sorunlarının sanayiciler tarafından ele alınarak çözülebilmesi için sanayicilerin Sanayi Odası çatısı altında toplanması gerektiğine inanıyorum” açıklamasını yaptı.

TÜM DİNAMİKLERİ HAREKETE GEÇİRECEĞİZ

Kendisinin de Kurucu Müteşebbis Heyeti içinde yer aldığı Sanayi Odası kurma çabaları sürerken Tekirdağ Sanayiciler Derneği’ni (TEKSANDER) kurduklarını ifade eden Tayfun Çebi, Tekirdağ Sanayi Odası’nı kurmak için yaklaşık 6 aylık bir süreç içerisinde bin 40 sanayicimizden imza topladık. Müteşebbis Heyet olarak süreci hızlandırmak amacıyla kurulacak olan Tekirdağ Sanayi Odası’nın alt yapısını hazırlamak üzere Tekirdağ Sanayiciler Derneği’ni kurduk. İlk olarak ilimizdeki tüm sanayicilerimizi, Sanayi Odası kuruluş çalışmalarında gelinen nokta hakkında bilgilendirmeyi ve dernek üyeliklerini tamamlamayı hedefliyoruz. Bununla birlikte resmi ve sivil kurumları, medya ve tüm dinamikleri ile birlikte hareket ederek kısa sürede Tekirdağ’ı hak ettiği Sanayi Odası’na kavuşturmak için azim ve kararlılıkla çalışmalarına devam edeceğiz” diye konuştu

ERGENE HAVZASI VE NEHRİ HAYATA DÖNECEK

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı ve bu kapsamda yürütülen derin deşarj çalışmaları hakkında görüşlerini de açıklayan Tayfun Çebi şunları söyledi:
 Ergene Havzası’nda 1/100.00 ölçekli çevre düzeni planı çerçevesinde  Ergene Havzası Koruma Eylem Planı Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Bu bağlamda bölgedeki belediyelerin arıtma tesisleri olmadığından fabrikaların da arıtma tesislerinden çıkan sular Ergene Nehri’ne verilmektedir. Ergene Nehri bu nedenden canlının bile  yaşayamayacağı bir duruma gelmiştir.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı bölgede 10’un üstünde arıtma yaparak belediyelerin hizmetine sunacak. Bu arıtmalardan ve sanayi tesislerinin arıtmalarından çıkan arıtılmış sular Ergene Nehri’ne değil derin deşarj ile Marmara Denizi’nin ölü alanına nakledilecektir. Böylelikle Ergene Havzası ve nehri yaşanabilir bir ortama kavuşmuş olacaktır.”

TEKİRDAĞ TÜRKİYE’NİN İTİCİ GÜCÜ OLMAYA ADAY

Tekirdağın sanayi kenti olarak Türkiye ekonomisi içindeki yerini de değerlendiren Tayfun Çebi, Tekirdağ mevcut limanları ile RO-RO  iskelesi arka plandaki sanayi kuruluşları ile Türkiye’nin itici gücü olmaya adaydır. Bu sanayinin önündeki enerji, su gibi sorunları
devlet desteği ile çözümlenmelidir” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.