Tekirdağ’da huzurevi sayısı yetersiz

CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, Tekirdağ ili genelinde huzurevi sayısı ve kapasitesinin çok yetersiz olduğunu belirterek, “Nüfusu 1 milyona yaklaşan Tekirdağ’da sadece 2 adet huzurevi bulunması, yaşlılarımıza büyük bir haksızlıktır” dedi

Tekirdağ’da huzurevi sayısı yetersiz
31 Temmuz 2017 Pazartesi 12:39

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI
Tekirdağ’daki huzurevi sayısının yetersizliğini soru önergesi ile Meclis gündemine taşıyan Köprülü, Türkiye’de giderek artan yaşlı nüfusun ve buna bağlı olarak yaşlı bakım hizmetlerinde ciddi sorunlar yaşandığını vurguladı.
DAĞILIMDA BÜYÜK DENGESİZLİKLER VAR
Türkiye’de 65 yaş ve üzeri nüfusun tüm nüfusa oranının 2015 yılı sonu itibariyle yüzde 8.2’ye ulaştığını, bu oranın 2023 yılında yüzde 10.2’ye ve 2050 yılında ise yüzde 21’e ulaşması beklendiğini belirten Köprülü, bütün iller dikkate alındığında huzurevlerinin gerek sayı, gerekse kapasite açısından dağılımında büyük dengesizlikler olduğunu ifade etti.
NÜFUS ORANI TEMEL ALINMALI
Soru önergesinde, Türkiye’de bir huzurevi yatağına düşen yaşlı sayısı baz alınarak yapılan araştırmalarda, Tekirdağ ilinin Türkiye ortalamasına göre zayıf durumda olan iller arasında yer aldığını kaydeden Köprülü, “1 milyona yaklaşan nüfusu ile Tekirdağ ilimizde mevcut 2 huzurevinin bulunması, huzurevlerinin dağılımında nüfusun temel alınmadığını da ortaya çıkarmaktadır” dedi.
CİDDİ MAĞDURİYETLER YAŞANIYOR
Çorlu’da 80 kişilik kapasite ile hizmet veren huzurevinde 88 kişinin kaldığını, Süleymanpaşa’da ise 76 kişilik kapasitesi ile hizmet veren huzurevinin ihtiyacı karışlamaktan çok uzak olduğunu belirten CHP’li Köprülü, onlarca yaşlı insanın buralarda barınmak için sıra beklediğini ve ciddi mağduriyetlerin yaşandığını vurguladı.
TEKİRDAĞ KAMU YATIRIMLARINDA SONLARDA
En çok vergi veren iller arasında ilk 10’da yer alan Tekirdağ’ın, sıra kamu yatırımlarına gelince en sonlarda bulunduğunu hatırlatan Köprülü, aynı durumun huzurevleri için de geçerli olduğunu kaydetti.
SORU ÖNERGESİ VERDİ
Köprülü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanının yanıtlaması istemiyle, önergesinde şu sorulara yer verdi:
1. Türkiye’de giderek artan yaşlı nüfusa oranla Tekirdağ ilimizin artan nüfusu da göz önüne alınırsa Çorlu ve Süleymanpaşa ilçemizde toplam 156 kişilik kapasitesi ile hizmet veren 2 huzurevi yeterli gelmemekte yeni bir huzurevine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu konuda Bakanlık olarak bir çalışma yapacak mısınız?
2. Yapılan araştırmalara göre, bir huzurevi yatağına düşen yaşlı sayısı bakımından Tekirdağ ilimiz Türkiye ortalamasına göre en zayıf durumda olan iller arasında yer almaktadır. Gerek nitelik bakımından gerekse nicelik olarak Tekirdağ’da bulunan huzurevlerimize yönelik bir iyileştirme çalışması yapmayı düşünüyor musunuz?
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.